Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
sábado, 22 de enero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Aljazzira Jazz Club presenta a 'Mayte Alguacil Veu a Trio'

Dissabte 22 de gener, en l’Auditori de la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores


.-000424

Alguacil és una de les veus més sorprenents de les últimes fornades de la música jazz nacional, i els assistents al concert desconeixien què podien esperar d'ella. La veu nítida i elegant de la cantant, perfectament conjuntada i compactada amb la seva banda, repassarà les cançons dels seu últim treball acompanyada per Albert Sanz al piano i Javier Colina al contrabaix.

 

MAYTE ALGUACIL, veu.

Nascuda a Madrid, inicia els seus estudis musicals a l'edat de dotze anys. Després de cursar els seus estudis de flauta travessera es trasllada a Barcelona per a acabar els seus estudis a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) amb Júlia Gallego.

En aqueix mateix centre comença el seu interés pel jazz i es converteix en la seua principal prioritat, i una vegada acabada la carrera de flauta travessera es prepara les proves d'accés en l'especialitat de cant jazz en el mateix centre, obtenint la primera plaça.

Al juny de 2011 acaba els seus estudis en la ESMuC, llicenciant-se en cant jazz, on ha rebut classes de cant amb Carme Canela i Ana Finger i d'altres professors com Joan Monné, Eladio Reinón, Matthew Simon, Agustí Fernández, Mireia Lara, Pep O’Callaghan, Francesc Capella i Lluís Vidal entre altres.

Durant el seu període acadèmic ha rebut masterclasses de David Hoffmann, Dick Oatts, Jerry Bergonzi, Jim Snidero i Chris Cheek.

També ha assistit a diferents seminaris de jazz com el Seminari Internacional de Jazz i Música Llatina de València, on va rebre classes de Jesús Santandreu, Abe Rábade, Toni Belenguer, Terri Lyne Carrington entre altres; i ha participat durant anys en el seminari de Begues Jazz Camp, amb músics com Michael Kanan, Peter Bernstein, Putter Smith, Jimmy Wormworth, Albert “Tootie” Heath, Ben Street i Lage Lund.

Durant la seua estada a Nova York l'any 2016 rep classes particulars de Chris Cheek i Marion Cowings.

Com a docent, Mayte ha treballat des del 2004 en diferents escoles de Barcelona i ha format part del professorat en diferents Seminaris Internacionals de Jazz.

Ha gravat diferents discs com a líder.

https://maytealguacil.com/bio/

 

ALBERT SANZ, pianista, compositor.

Albert Sanz naix a València, en el si d'una família molt musical. La seua mare és la gran cantant, compositora de cançons i actriu Mamen García, i el seu pare és Josep Sanz, director d'orquestra, pianista clàssic i compositor .

Des d'una primerenca edat (Mamen recorda estar embarassada d'Albert fent molts concerts al piano i cantant) Albert va estar envoltat per la música clàssica del seu pare i el repertori de cançons variat de Mamen. Des de cobles a bossa nova, a boleros cubans, tangos, cançons italianes, franceses, i standards de jazz. Entrant en l'adolescència Albert comença a aprendre cançons amb la guitarra i el baix elèctric fins que decideix estudiar piano clàssic en el conservatori de València. Poc després , el seu pare el porta a un concert de Tete Montoliu on, sense adonar-se, s'enamorarà per sempre de l'esperit d'aquesta música.

En poc temps Albert comença a imitar allò que escolta i comença a tocar amb altres músics a València, compaginant el conservatori amb estudis en el Taller de Músics de Barcelona, concerts i totes les jams possibles. Als 18 anys és seleccionat per a representar a Espanya en l'Orquestra Jove de Jazz Europea (EJYO) viatjant durant tres setmanes per tota Europa i gravant el primer registre de la EJYO.

En 1998 Albert registra el seu primer disc ("Des d'aquí") com a co-líder amb el baixista català David Mengual. Aquest disc és votat millor disc de jazz espanyol de l'any pels crítics de jazz espanyols (Cuadernos de Jazz). Un any després Albert rep el Premi SGAE per a l'artista revelació de Jazz i un altre premi com a artista revelació per la revista Túria.

Després d'oferir-li una beca completa la prestigiosa escola Berklee College of Music, Albert es trasllada a Boston l'any 2000 on toca amb Robert Stillman, Chris Van Voorst, Kendrick Scott, (formant la banda Kalifactors) i també amb David Doruzka, Jason Palmer, Walter Smith, Lage Lund, Lionel Loueke, Javier Vercher o Ferenc Nemeth entre altres.

Després de llicenciar-se Cum laude en Berklee, Albert es trasllada a Nova York en 2002 on se submergeix en l'escena arribant a tocar amb els grups de Kurt Rosenwinkel, Chris Cheek, Joe Martin i s’estrena com a líder i compositor en el Jazz Gallery amb un grup en el qual destaquen Larry Grenadier, Jeff Ballard i Chris Cheek. Aquest concert va ser registrat i editat amb Fresh Sound Records sota el nom de "Els Guys " (2003).

En 2004 l'IVM de València li encarrega a Albert gravar un disc i compondre tot el material amb la consegüent edició de "El fabulador", per Albert Sanz i els onze Dits, on la instrumentació colorista consistia en 8 instruments de vent, a més de la secció de ritme. Aquest disc va ser votat com un dels millors discos de jazz espanyol de l'última dècada pels crítics a Espanya (Cuadernos de Jazz).

Poc després d'aquest enregistrament, Albert es trasllada de tornada a Espanya, on li és oferit un lloc de professor de Jazz en el conservatori superior Musikene del País Basc i posteriorment en el departament de Jazz en el conservatori superior de València. Durant aqueixos anys Albert combina l'ensenyament amb els concerts i llança un disc en viu ("Metamorfosi") amb el seu trio en aquell moment (amb Massa Kamaguchi i RJ Miller). També col·labora en les bandes i en els enregistraments de la Flamenco Big Band de Perico Sambeat, el trio i quintet de Jorge Rossy (ací com a organista hammond), Jordi Matas i Carme Canela (com a organista també), i el cèlebre projecte Silvia Pérez Cruz i Javier Colina Trio que va donar lloc al disc "En La Imaginación", per nomenar algunes de les bandes importants de les quals va formar part. Com a productor musical i arranjador grava el disc de Mamen García ("El Cofrecito") en el qual col·laboren músics com Jorge Rossy, Javier Colina o Antonio Serrano.

L'any 2011 Albert fa un pas cap avant produint el disc "O que serà" a Nova York, un disc amb un trio estel·lar integrat pel gran bateria Al Foster i el contrabaixista Javier Colina.

Com a compositor per a teatre, Albert ha col·laborat amb la premiada i especial companyia "Bambolina teatre practicable", creant la música per als espectacles "Ulisses", "Cosmos", el musical "El Geperut de Notre Dame" i "Petit Pierre".

En 2014 les seues últimes col·laboracions importants són en la seua majoria duos, el disc "Mahalo" amb el virtuós armonicista Antonio Serrano i "Dolphin´s Blues", vinil gravat en directe amb el jove geni de la trompeta Félix Rossy.

Actualment Albert se centra més que mai en la composició de cançons i el seu pròxim projecte és per a una gran bigband.

https://www.albertsanzmusic.com/alberto

 

JAVIER COLINA, contrabaix.

És considerat un dels millors contrabaixistes de l'escena del contrabaix actual. Els seus camins musicals l’han portat a tocar al costat de músics consagrats en el món del jazz com, Tete Montoliu, Al Foster, Chucho Valdés, Jerry González.

Fora del panorama jazzístic ha col·laborat amb músics de flamenc, Tomatito, Pepe Habichuela, Diego El Cigala o Enrique Morente, i ha experimentat amb el so cubà, tocant el contrabaix entre altres amb Pancho Amat, Compay Segundo o Bebo Valdés i El Cigala en el seu treball “Lágrimas Negras”.

Amb Bebo Valdés protagonitza una setmana d'actuacions a Nova York i graven en directe el disc Bebo Valdés i Javier Colina live at the Village Vanguard.

A més ha realitzat col·laboracions puntuals amb Hank Jones, Pat Metheny, Brad Meldhau , Michel Camilo, Toumani Diabaté i Abdulah El Gourd entre altres.

Ha compartit projectes amb Marc Miralta i Perico Sambeat, amb Antonio Serrano, Algeria Fragoso, Agustín Carbonell “El Bola” i Santiago Auserón entre altres.

Grava amb Silvia Pérez Cruz el seu projecte més lluminós, “En la imaginación“, temes del filin cubà, jazzejats pel trio i renovats amb la veu de la meravellosa cantant catalana.

El seu penúltim treball és amb el seu propi quartet de jazz, grup amb el qual grava un disc publicat per la fundació BBK. I el projecte més recent és compartit també amb el gran guitarrista flamenc Josemi Carmona. Aquest treball, “De cerca” ha sigut gravat i editat pel segell Universal i ja ha sigut presentat ja en diferents festivals (Madrid, Washington, Nova York, Barcelona, Chicago, etc.)

https://javiercolina.com/biografia/

Aljazzira Jazz Club
 
 
 
 ._000815
._000594


._000828

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal