Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 28 de febrero de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Bromera ressuscita les aventures del detectiu Philip Marlowe

Banville/Black publica La rossa dels ulls negres, amb el mític detectiu de R. Chandler com a protagonista


 
.-000025

John Banville, sota el pseudònim de Benjamin Black, ha ressuscitat el mític investigador privat que Raymond Chandlerva crear. Gràcies al repte que li van plantejar els hereus de l’escriptor nord-americà, el detectiu Philip Marlowe és el protagonista de la nova novel·la que Banville/Black ha escrit amb veu de Chandler i que ahir es va llançar a nivell internacional. Precisament és la data en què arriba també a les llibreries l’edició de Bromera, de la col·lecció «L’Eclèctica», i també l’edició en castellà d’Alfaguara.

«Llegeixo Chandler des que era adolescent i ha estat un repte emocionant intentar escriure amb la seva veu»,explica John Banville. Alhora, La rossa dels ulls negres incorpora també trets de l’estil de Black: «Des del principi vaig decidir que evitaria repetir com un lloro la veu de Chandler, però sí que faria alguna referència a allò que crec que és l’esperit dels seus llibres. […] Sento que no he traït Chandler».

La rossa dels ulls negres ens presenta el detectiu Philip Marlowe que mira distret per la finestra del despatx quan, de sobte, la seva atenció queda atrapada per una dona sensual que travessa el carrer. Ignora que aquesta noia esvelta, de cabells rossos i mirada de color negre, no solament el farà caure rendit als seus encants des del moment que entri a la seva oficina, sinó que també l’embolicarà en una investigació en què arribarà a sentir-se com un titella. Torbat pel seu atractiu, Marlowe accedeix a esbrinar què ha passa amb un tal Nico Peterson, que aquesta rica hereva d’una empresa de perfums assegura que és el seu amant, ara desaparegut. Amb pocs detalls més, comença una recerca lligada a gàngsters, tràfic de drogues i sicaris mexicans, on també descobrirà personatges del seu passat.

Benjamin Black és el pseudònim amb què John Banville (Wexford, Irlanda, 1945) ha esdevingut un referent en el gènere de la novel·la negra. Banville ha obtingut alguns dels guardons més prestigiosos en llengua anglesa. Amb La rossa dels ulls negres ja són vuit els títols que ha publicat a Bromera com a Black, a més de diverses novel·les signades com a John Banville.

Segons la crítica, el repte de continuar el llegat de RaymondChandler donant vida al mític detectiu Philip Marlowe ha estat superat amb escreix:

«RaymondChandler deu somriure allà on sigui [...]. La història és fantàstica, però el que em va deixar bocabadat és la manera com John Banville va captar l’efecte acumulatiu que la prosa de Chandler tenia en els lectors. [...] M’ha agradat molt aquest llibre.Ha estat com si entrés a l’habitació un vell amic que tenies assumit que havia mort.» Stephen King

«La seqüela feta anteriorment empal·lideix en comparació amb la perfecta recreació de Black. [...] El misteri està molt ben traçat i, a més, Black l’eleva més enllà del mer homenatge amb una injecció plausible d’emoció amb la seva ploma ferida.» PublishersWeekly

«És irresistible quan Banville fa de Chandler –un cop doble de misteri–. Costa creure que algú es pugui sumar a Chandler i obtenir bons resultats. Però Banville ho fa perfectament.» Richard Ford

«Black ofereix un elegant homenatge a RaymondChandler [...]. Era una partida difícil de jugar, però Black fa tots els moviments correctes. Gran diversió per a chandlerians.» Booklist

«Aquesta últimaencarnaciódel detectiu deChandler té un gran atractiuper als seguidors de ChandleriMarlowe, però elsnouvinguts a la història d’un dels primers grans investigadors privats de la novel·la negra trobaran també molt per gaudir aquí.» LibraryJournal.

 


                            
.-000246                                                       .-000250
                            
.-000254                                                           .-000257
.-000272

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLibros en gral. Críticas y reseñas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal