Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 27 de abril de 2013
Clic en la foto para ampliar

Amadeu Adell
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Aljazzira Jazz Club presenta hui Adell & Mercader Jazz Duet

En l’auditori de la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores



.-000194
.-000192

Aljazzira Jazz Club presenta hui, a les 19:30 hores, un concert d’ Adell & Mercader Jazz Duet, en l’auditori de la Casa de la Cultura.

Entrada: 3 euros - reduïda: 2 euros
 

Amadeu Adell

El contrabaixista valencià Amadeu Adell estudià baix elèctric, harmonia i combos en el Taller de Músics de Barcelona i en diversos seminaris com els de Bancaja, Sedajazz Sevilla etc., amb professors de la talla de Ray Drummond, Ron Carter o Ben Street entre d’altres i contrabaix clàssic (grau mitjà pla 66) en el conservatori de Carcaixent i Mestre Iturbi de València.

Alhora inicia la seua carrera com a músic de jazz l'any 1995 de forma autodidacta, després d'haver estat tocant el baix elèctric professionalment com a músic de sessió, realitzant gires i enregistraments amb diferents grups i artistes: The Platters, Easy Reader, Al Este, Four Tops, etc.

En 1995 va fundar el grup Jazz Nossiene amb el músic Pedro Aznar. Amb aquest grup van editar un CD en 1997 amb composicions pròpies. Paral·lelament aqueix mateix any amb el seu grup Amadeu Adell Quintet és seleccionat per l’INJUVE realitzant una gira per diverses comunitats.

En el 2003 edita el CD I un treball d'autor composat i produït per Amadeu Adell, editat per Omix Records i distribuït per Nuevos Medios. Al desembre del 2006 registra Liles, un CD de tall contemporani en el qual es poden apreciar les influències de diferents estils en composicions pròpies. En aquest CD han col·laborat el saxofonista Vicente Macián, el guitarrista Buenaventura Marco, la cantant Ester Andújar, el trombonista Toni Belenguer, el flautista David Casany i el bateria Juanjo Garcerá, també editat per Omix Records. En 2010 edita el seu últim treball AEDO en format de trio al costat del bateria Vicente Espí i el saxo de Vicente Macián, amb la col·laboració d'Andrés Belmonte en alguns dels temes a la flauta i veu.

Com a músic de sessió ha tocat o format part de diversos grups: Sheila Jordan, Perico Sambeat, Philip Catherine, Steve Marcus, Esteve Pi, Ximo Tébar, Lidia Welington, Ricardo Belda, Calma-Jazz Big Band, Joan Soler-Ramón Cardo Quartet, Aljazzira Big Band, Jef Ballard, Felipe Cucciardi, Jaume Pedrós Group, Mediterrània Big Band, Celia Mur Quartet, Miquel Casany, Bòlit Jazz , Ester Andújar Quartet, David Pastor, Max Sunyé, Tanjia Shilinsky, Albert Sanz, Antonio Serrano, etc.

En altres camps paral·lels al jazz, com és avui dia el flamenc, ha col·laborat amb la companyia de Charo Cala amb l'espectacle “Per a les sis cordes”, participant entre d’altres en el Festival de la Biennal de Sevilla del 2004 sota la direcció de Fernando Zurro i amb el grup “Sentir flamenco” liderat pel flautista David Casany.
Igualment, des de l'any 1998 ha col·laborat amb formacions de música clàssica com l’O.S.A. (Orquestra Simfònica d'Alacant), Orquestra Clàssica Setabense, Cuarteto Vesperale (fusió de música barroca i jazz) i grup de percussió Amores entre altres.
Des de l’any 1999 fins el 2005 fou baixista de la base rítmica de les jams del Club Black Note, a València.

En l’àmbit pedagògic, ha estat professor al Taller de Rock de Sedaví (1995-1997), a l’Aula de Música Divisi de València (1996-1998), al Taller de Música de Benimaclet (1996-1999) i a l’Escola de Música Moderna d’Alzira (1998-2003).

 

Pablo Mercader

Músic de formació clàssica, va estudiar guitarra clàssica en el Conservatori Superior de Múrcia.
Estudis de música clàssica sud-americana amb Liberto Planas (director del Centre Internacional de la Guitarra de Paris).

Estudis de guitarra elèctrica en l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona amb el guitarrista nord-americà Andy Rossetti.

Estudis d'harmonia en el Taller de Música Creativa de València i en Sedajazz amb Daniel Flors.

Classes particulars amb Max Sunyé, Carlos Gonzálvez i Joan Soler.

Seminaris amb Bob Moure, Egberto Gismonti i Fabio Miano.

Àmplia experiència professional en el camp del jazz, flamenc-jazz i música brasilera.

Cal destacar els treballs realitzats amb Dick Gyllander, Jordi Vila, Los Mercaderes, La Negra, David Harrington, Jeff Jerolamon, Pierre León, José Campaña, així com amb el seu grup de jazz “Pablo Mercader Quartet”, amb el qual ha participat en nombrosos festivals de jazz.

En el camp del teatre ha treballat com a músic amb “La Carátula” en el muntatge “La Venta del Cruce” (La Carátula y Mercaderes)”, amb la companyia de Carles Santos en “Lisístrata” (inaugurant el IL Festival de Teatre Clàssic de Mèrida i la II Biennal de València), amb “Maracaibo Teatre” en el tribut a Chet Baker “La llarga nit de Chet” i en solitari amb Emilio Bragado en l'espectacle “Paraula”.

Com a músic d'estudi i arranjador ha treballat en estudis de Madrid, Murcia i Alacant.

Arranjador en els estudis d'enregistrament Trapping i Miraceti.

Membre fundador de les associacions culturals “Promo Jazz” i “Flamenco vivo”.

Membre fundador i professor de la “Escola de Músics” d'Elx.

Pioner en les jam sessions en la província d'Alacant en els locals Jamboree, Miles Davis, Desdén (el Campello), L’Stanc (Altea) i uns altres.

Membre fundador i professor de guitarra i harmonia moderna del Taller de Jazz de Sant Bartolomé i del Taller de Jazz de Torrevella.


Els seus últims treballs discogràfics són:

South American Journey” Duo amb el pianista Eo Simon, interpretant música clàssica sudamericana sota un plantejament jazzístic.

Composite”, amb la cantant Lidia Arquellada, Toni Belenguer al trombó, Amadeu Adell al contrabaix i Felip Santandreu a la bateria. Clàssics del jazz i la bossa nova.

Chet Baker Tribute” amb David Harrington a la trompeta i Jordi Vilà al contrabaix. Selecció de temes de cool jazz i swing clàssic.

 


                            
.-000006                                                                                                     .-000152
                           
.-000155                                                                                      .-000162

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal