Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 21 de septiembre de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Demà dijous, Dia Europeu Sense Cotxes, animeu-vos a agarrar la bicicleta

Per: Rafael Clari


 
JD800060

Volguts companys bicicletòfils. Em va demanar Pedro que escriguera algunes línies sobre la bicicleta per a la convocatòria del Dia Sense Cotxes (22 de setembre) d’enguany.

Em costava pensar què posar, què escriure que no s’haguera ja escrit. No em decidia així que vaig muntar en la meua bici i vaig decidir fer arreplega de les sensacions que m’aportava.

La primera és la de surar en l’aire. Desplaçar-me sigil·lós. Més detingudament, vaig apreciar un so tranquil·litzador. El soroll de la cadena i dels piños. Eixe clac, clac, clac, que denota que tot està en marxa.

Poc després d’eixir del garatge en què atresore el meu vehicle, note el primer bufit d’aire fresc que em dóna en la cara. En un estiu com aquest, en un clima com en el que vivim, podem fer enveja als holandesos, els campions del desplaçament amb bicicleta per ciutat.

Ja en el carrer, faig sonar el timbre; un so cristal·lí, vibrant i amistós que em permet saludar els meus veïns algun dels quals em comenta- ¿Què, fent un passeig?- Al que responc que sí amb convicció.

Gaudint de mantindre’m en forma amb una activitat tan plaent. Vaig de pressa, però prou pausat com per saludar i veure l'activitat de la ciutat que es desperta o finalitza el dia.

Mentre estes línies escric em pregunta la meua filla xicoteta- ¿Què fas papi?- li responc que comptar coses de la bici a unes persones per a animar-les a eixir. Ella em recorda- Has dit que em portes al Cole tots els matins en la cadireta amb la bici-. Té raó, ho oblidava, és cert. És l’enveja de les seues companyes, les que van amb cotxe i no poden saludar als seus amiguets, ella és el focus d’atenció i a banda no contaminem. Em va costar al principi que es muntara, després va ser ella la que em va animar a portar-la als llocs. Sé que el cuquet cal introduir-ho i cuidar-ho. Somie que algun dia ella ho transmetrà de la mateixa manera que jo se’l vaig aportar a ella.

I que pensen de la bici altres col·lectius?

Els metges la prescriuen perquè mou el cor, ajuda a la circulació i com consumeix greix corporal ens ajuda a mantindre’ns en forma.

Els professors pensem que és una ferramenta de transport amb un contingut de ciència i tecnologia aptes perquè qualsevol usuari li fique mà i aprenga.

Els botiguers agraïxen un vehicle que reposta unes peces de fruita, pa o entrepans per continuar circulant amb eficàcia.

Altres pot ser no són tan amics:

El del taller que observa un vehicle tan simple i fàcil de reparar que no li permet viure d’ell.

El banquer perquè no es necessita un préstec per a comprar-la.

El propietari d’una gasolinera perquè allí no parem.

Dos cames i un somriure, això és tot el que necessites. Anima’t a vindre amb nosaltres i fer-te una volta. Per ciutat, a peu o amb bici. Espanya, amb les seues hores de sol, hauria de ser el major amic d’este tipus de desplaçaments.

Rafael Clari

 
 

PD: La Ribera en Bici invita a tots els riberencs a moure’s a peu, en bici, bus o tren, si és possible, almenys el dijous, 22, Dia Europeu sense Cotxes. Si proveu a prescindir del cotxe, potser que fins i tot vos agrade tant que repetiu.

A més, eixe dia farem un passeig pels carrers d’Alzira. Eixirem de la Plaça Major a les 18:30 hores. Participa i defensa l’aire net i la tranquil·litat d’un poble per a les persones. Com sempre, casc recomanable per a tots, cadascú és responsable de sí mateix i els menors han de vindre acompanyats d’algun major.

 

 

                           
.-000052                                                                                                           .-000057
                           
.-000062                                                                                              .-000068
                          

 .-000074                                                                                                                         .-000076


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pere Peres - 21/09/2011
Rafael, Durant molts anys he fet servir la bicicleta com a mitjà de transport i també com a forma d'esbargiment. Conec ben bé les sensacions que ens descrius però en conec també unes altres prou desagradables què ja fa anys em feren posar-la a criar rovell. Entre eixes sensacions hi ha el frec del retrovisor de les furgonetes en passar-te a menys d'un pam del clatell, el fum i el soroll de les motos en amollar desboquerades dels semàfors, per no parlar del cretinisme dels conductors en tallar-te el pas en les rotondes.
Sincerament, pense que per a agafar una bicicleta i endinsar-te en el trànsit d'aquesta i altres ciutats cal una dosi de masoquisme gens despreciable.
Carlos - 21/09/2011
Pues jo demà aprofitant que anirán tots en bici agarrare el cotxe, aixina menos tránsit pillaré.
Gràcies a tots els biciclistes.
antisistema - 22/09/2011
buena idea la de Carlos, yo tambien cogere el coche hoy aposta por que casi no lo gasto y hay que aprovechar hoy para ir en coche por que se ahorra gasolina si hay menos transito y cuando hagan un dia sin aviones yo hare el dia sin coche, mientras para lo que lo gasto yo no lo pienso hacer
Pedro Domínguez - 22/09/2011
El trànsit motoritzat és un dels pitjors problemes que patim a les nostres ciutats, es calcula que provoquen uns 16.000 morts anualment a Espanya sols per la contaminació que produix...
Per tant cal racionalitzar-lo, reduïr-lo al mínim necessari. I la bici és una de les millors alternatives, així que quantes més ixquen al carrer tant millor.

www.lariberaenbici.net
Mina - 23/09/2011
Pere Peres, ens falten homens guapos a les eixides, som moltes les dones que hi anem a el que deuria ser per a tots els sexes.
La bici no només ens fa iguals, sino que es una oportunitat per coneixernos més.
Una bicicletòfila impenitent.
Rafael - 23/09/2011
Me alegro de que haya gustado el escrito, a raiz de los comentarios.
Lamento la actitud de Carlos, si no esta de coña. La prioridad debe ser siempre de los peatones, dado que todos somos peatones.
Seguidamente los que se desplazan a velocidades bajas y de forma respetuosa.
Por último los vehiculos a motor como coches, motos, aviones, cohetes vehiculos de propulsión nuclear y otros más averrantes que no se me ocurren.
En vez del museo del motor, yo propondría el de la gente muerta en atropellos con vehículos a motor. Es un tema para ponernos a reflexionar.
Por ciudad a peu o en bici, como bien proclama Pedro. Queremos más Pedros y menos cohes.
ADMINISTRADOR - 23/09/2011
MENSAJE PARA EL USUARIO "P.D.".
Buenos días. Tu comentario no puede ser publicado porque el e-mail de origen es incorrecto. Por favor, si lo consideras oportuno, vuelve a reenviarlo con una dirección de correo electrónico verdadera. Te aconsejamos que leas las normas de uso de nuestra web. Que tengas un buen día.
Pere Peres - 23/09/2011
Caramba Mina, diguent-m'ho així puc replantejar-me això de la fòbia al trànsit... Potser per a la propera eixida que en feu engreixe de bell nou la cadena de la meua BH.

Un bes.
P.D. - 23/09/2011
Al paso que discurría la marcha en ningún momento hubo peligro. Estábamos escoltados por varios motoristas y tío, si hubieras ido quizás hubieras ligado.
Es increible lo que se puede disfrutar, no es la misma Alzira la que se ve desde una bici que la que pateamos todos los días. Gracias a Pedro y los organizadores, por una tarde memorable. Iniciar el otoño con las entreluces del atardecer es divino. El escrito es bueno, pero me gustan más otros de este tío, el de Cochise es para descojonarse.
Rafael Clari - 23/09/2011
Hubo muy buen ambiente en la salida, no se como nos lo apañamos, pero siempre se conoce gente nueva.
Anímate Pere Peres, un corazón sano, en un cuerpo sano en un vehículo sano.
Saludos a todos y que disfruteis de la vida.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal