Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
lunes, 14 de marzo de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Es proposa la creació de “l’Associació de Consumidors i Usuaris Solidaris d’Alzira” (ACUSA)

Demà, 15 de març, és el Dia Mundial per a la Defensa dels Drets dels Consumidors


 
https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Xavier%20Cantera_%20Nueva%20imagen%20enero%202011%20%28reducida%20para%20web%29.jpgUna opinión más
--------------------------------------------------------------------

Xavier Cantera

 

Aquest dia està instituït per l'Assemblea General de les Nacions Unides des de 1985 amb el propòsit de reafirmar els drets dels consumidors. Fou un 15 de març de 1962, quan el president Kennedy, defenent els drets dels consumidors, va motivar la creació d'aquesta celebració mundial.

Perquè estos drets puguen ser exercits per la població, la informació i l'educació dels consumidors són tasques a mamprendre prioritàriament. La informació, com així reconeix la Llei General per la defensa dels consumidors, junt amb la protecció de la salut i seguretat, dels legítims interessos econòmics i de la indemnització dels danys i perjuís patits, són els drets primordials en l'àmbit del consum. I com es diu en l'exposició de motius de la llei de Zapatero del 29 de desembre del 2006 sobre la Protecció dels Consumidors i Usuaris: “La defensa dels consumidors es configura en l'article 51 de la nostra Constitució com un principi rector de la política social i econòmica, que els poders públics han de garantir”.

Aquest dia és una jornada per a promoure els drets fonamentals dels consumidors, per exigir que siguen respectats i per protestar contra els abusos del mercat i contra les injustícies socials sobre els consumidors i contribuents. Un exemple d'aquesta protesta és la tancada general de l' electricitat en les llars del passat 15 de febrer per la pujada abusiva que ENDESA, IBERDROLA i FENOSA han dut a terme en les seues tarifes elèctriques. Una altra injusticia, per a la que hem d'estar preparats a defensar-nos com a consumidors, és l'augment dels productes alimentaris a causa de l'especulació que uns pocs estan fent sobre la producció d'aliments.

Una iniciativa molt bona és, com ha fet a Oviedo la Unió de Consumidors d'Astúries, “publicar els noms i cognoms de les empreses que no respecten els drets dels consumidors perquè només recordar els drets, sols un dia, no servix per a res i és frustrant”.

I passant a un altre tipus d'acció, propose la creació de “l’Associació de Consumidors i Usuaris Solidaris d’Alzira” (ACUSA) per a treballar, independents dels partits polítics, per la qualitat de vida i pels drets dels consumidors i contribuents de forma solidaria i també, front a les administracions. Els interessats, enviar correu a [email protected].


 

 

 

 

 

 


 

                          
.-000013                                                                                                                          .-000032 

                           

     .-000021                                                                                                                                                             .-000048


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasXavier Cantera
Opinión
SocialColectivos y AgrupacionesConsumo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal