Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 1 de marzo de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Xúquer Viu convoca una concentració el 5 de març a Cullera amb el lema “Volem que el Xúquer arribe a la mar”

Es demana l’establiment de cabals ecològics i el compliment de la directiva Marc de l’Aigua


Des de desembre de 2009 la demarcació del Xúquer hauria de comptar amb un nou Pla de Conca que donarà compliment a la Directiva Marc de l’Aigua que té com objectiu assolir el bon estat de totes les masses d’aigua en 2015, així com l’ús sostenible a llarg termini dels recursos hídrics. En l’actualitat, gener de 2011, la conca del Xúquer acumula tres anys de retràs en l’elaboració del Pla Hidrològic de Conca i aquest procés es troba paralitzat “de facto”, al mateix temps que el deteriorament ambiental avança a marxes forçades.

Una de les principals conseqüències és que continuen sense establir-se règims ecològics de cabals en els rius i zones humides, el que ocasiona un important deteriorament de la biodiversitat. El Xúquer continua sense cabals ecològics i malgrat la important quantitat d’aigua acumulada en els embassaments, no hem deixat de denunciar situacions de falta de cabal en els darrers mesos, tant siga a l’Albaida, a Antella o a Sueca. De fet el passat mes de desembre durant 8 dies el cabal del Xúquer per l’assut de Cullera, situat a 10 km de la desembocadura en el terme de Sueca, va ser pràcticament nul.

Dins d’aquesta situació de falta de respecte pel nostre riu i els nostres ecosistemes, resulta completament inacceptable la proposta que ha fet la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de deixar sense cabal l’estuari del Xúquer. És a dir que els que s’haurien d’encarregar de la defensa i millora del medi ambient volen no hi haja cap cabal en els darrers 4 km de riu. Pretenen que el riu no acabe en la mar, sinó en l’assut de la Marquesa.

Tots aquest motius són els que han fet que Xúquer Viu convoque aquesta concentració el dissabte, 5 de març, a Cullera, en el pont de pedra.

 
Volem que el Xúquer arribe a la mar
Pel compliment de la Directiva Marc de l’Aigua!
Cabals ecològics ja!
No a la proposta de cabal 0 per a l’estuari del Xúquer!

 
 
 .-000018
 .-0000002

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal