Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
jueves, 7 de marzo de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 SOM FOC...
Alzira estableix els horaris i serveis especials per a la celebració de les falles

Del 16 al 19 de març, la festa acabarà a les 4.30 hores


 

    

._000928
     
 
L’Ajuntament d’Alzira ja ha posat en marxa tot el dispositiu de celebració de la festa fallera, amb l’establiment d’horaris per a la festa, per al  muntatge de carpes, d’actes festius, a més d’atendre les necessitats de les falles pel que fa a papereres i wc públics en els punts neuràlgics de la festa. 
A partir de demà dia 7, 12 comissions falleres començaran a muntar la seua carpa i la resta de comissions ho faran a partir d’este divendres i durant el cap de setmana. Enguany les comissions Les Cantereries i Pere Morell  no muntaran carpa.  Segons especifica la normativa municipal, cada comissió serà responsable de senyalitzar el carrer i no podrà muntar carpes damunt les voreres per mesures de seguretat. Pel que fa al desmuntatge, l’Ajuntament ha establert un ordre de prioritat de desmuntatge dels casals que s’haurà de fer entre el dia 20 i 21 de març, tot i que nou comissions hauran de desmuntar de forma prioritària a l’endemà de falles.  
Enguany, tal i com ha explicat la regidora de Festes, Mar Chordà, s’ha avançat la possibilitat de muntar la carpa un dia abans del divendres i el motiu no és altre que tindre un tracte igualitari amb totes les falles: “hi ha casals que són molt grans i no els falta tan prompte la carpa, mentre que hi ha algunes comissions amb casals menuts on no caben, i amb la finalitat que totes les comissions tinguen les mateixes oportunitats, hem deixat muntar abans, amb la finalitat que totes les falles puguen  tindre muntades les carpes entre divendres i dissabte.”
HORARIS
Pel que fa als horaris, s’han establert els diversos horaris per a la festa fallera als casals i carpes. 
- Divendres 08/03/24: fins la 01.30 de la matinada.
- Dissabte 09/03/24 (CAVALCADA): fins les 03.30 hores del diumenge 10/03/24 
- Divendres 15/03/24: fins les 03.00 del dissabte 16/03/24.
Els dies 16 , 17 i 18, l’horari màxim per a música i festa al carrer, per desmuntar, 
arreplegar i desallotjar, és a les 04.30 h. Segons explica la regidora de seguretat, Gemma Alós, “ a partir de les quatre, s’haurà de parar la música i la festa al carrer, tot i que hi haurà esta mitja hora més duran estos tres dies, per tal d’arreplegar i desallotjar les persones”. 
D’altra banda, es recorda que es respectarà en tot moment l’horari de descans dels veïns, de 15 a 17 hores, un horari en que no està permesa  la música. Una mesura que segons explica la regidora de Festes, Mar Chordà, ja s’ha posat en marxa enguany s’ha respectat per part de la majoria de falles i ha  explicat que “totes les mesures s’han pres per tal de fer compatible les festes amb la vida de la ciutat, minimitzar les molèsties al veïnat i que els fallers i falleres disfruten la seua festa”. 
 I també es fixa que l’horari de les festes infantils serà de 10 h. A 19 hores com a màxim, independentment del dia que siga.
SERVEIS
L’Ajuntament d’Alzira a més repartirà 329 papereres de cartró entre les comissions falleres i instal·larà WC químics en distints punts de la ciutat.  La zona de les mascletades comptarà amb cinc vàters, un d’ells per a persones discapacitades, a l’avinguda Sans Patrons, numero 5 des del primer dia, el dimecres 13 de març. A banda, a partir del 16 de març es distribuiran 38 WC químics en llocs pròxims a cada falla alzirenya, més altres 2 extres en punts de més trànsit de gent com la plaça Major, el carrer Pérez Galdós i la plaça del Mercat. 
Ajuntament d’Alzira
  
AL LLARG DE L'ANY ESTÀ ENCESA LA TRACA INFORMATIVA EN EL SEIS DOBLE
GRÀCIES A TOTS ELS PATROCINADORS D’ESTA SECCIÓ 
 
 
            
 
           
 
            
 
             

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
SeccionesSom Foc
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal