Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
miércoles, 28 de febrero de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 SOM FOC...
Les mascletaes d’Alzira comencen enguany el dia de ‘La Crida’, a la PLaça del Regne

Completen la programació les mascletaes del 13 al 19 de març i dos nits de focs artificials, les dos Nits del Foc els dies 17 i 18 de març


   

._000928
     
   
 
Este matí la Regidoria de Festes ha convocat  al saló Noble el tradicional acte de signatura del contracte amb les diverses empreses pirotècniques que s’encarregaran enguany de disparar les mascletaes durant la Setmana Fallera. Representants de cadascuna de les pirotècnies escollides han signat el document, que ha sigut subscrit per l’alcalde, Alfons Domínguez, el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Cortés i els empresaris participants, amb la presència de la regidora de Festes Mar Chordà.
Enguany, se celebraran un total de set mascletaes entre el 13 i el 19 de març, totes elles a la plaça del Regne a les 14 hores, i dos nits del foc  que dispararan Pirotècnia Crespo la nit del diumenge 17 de març i la pirotècnia Nadal Martí el dilluns 18. La primera mascletà, dimecres 13  la dispararà la pirotècnia Nadal Martí . El 14 de març serà el torn de  Pirotècnia Valenciana, la pirotècnia alzirenya Crespo dispararà el divendres 15, mentre el dissabte gaudirem de nou de Pirotècnia Valenciana. El diumenge  17 de març, Pirotècnia Crespo farà de nou la disparada, i el dilluns dia 18, Pirotècnia Nadal Martí omplirà de nou la plaça del Regne de soroll abans de l’Ofrena. Per últim, el dia 19 de març serà el torn de Nadal Martí.
L’alcalde d’Alzira  Alfons Domínguez  ha explicat que la pirotècnia és una de les insígnies de la festa fallera i renovem així el suport amb les empreses pirotècniques.

 

LA CRIDA COMENÇA AMB SOROLL
Enguany la novetat és que la cita amb el soroll no tindrà lloc només els migdies de la Setmana Fallera. El dissabte 2 de març, per primera vegada, la plaça del Regne vibrarà  amb la  primera mascletà que dispararà la pirotècnia Crespo  a les dos del migdia.   A més la nit de la crida es coronarà amb el castell de focs que dispararà la Pirotècnia  Crespo a la plaça del Regne, després de la celebració de la Crida, que tindrà lloc a les 20 hores. La regidora de Festes, Mar Chordà , ha agraït que les pirotècnies valencianes acompanyen a Alzira un any més: “un treball  de vegades invisible, tot i que són  els que més llàgrimes d’emoció i alegria proporcionen” i ha manifestat la seua intenció de “a poc a poc intentar afegir valor a este sector tan important de la festa, ja que enguany hem afegit una mascletà més, amb al qual esperem agrupar un gran nombre de fallers, veïns i turistes » En este sentit, Chordá ha agraït  el paper de l’equip de pirotècnia i de l’executiva de la Junta local Fallera, de l’equip de festes de l’Ajuntament i dels   col·laboradors, Family Cash i Distribucions Ribera del Xúquer,  que  han sigut essencials per a poder completar els esdeveniments de la Junta Local Fallera i l’Ajuntament. De l’equip de pirotècnica i de l’executiva de la Junta local fallera i de l’equip de festes de l’Ajuntament. 
 Enguany, es continuarà fent  la macrodespertà infantil que tindrà lloc el diumenge 10 de març a les 9 del matí, “Obrim este espai dirigit als més menuts, que també volen participar dels actes pirotècnics. Cal que eduquem els xiquets en la pólvora, i ho fem amb este dia faller destinat a ells amb xocolatà, activitats, jocs i finalment una globotà”  
Per últim, com ja és costum, el dia 16 de març a les 8  tindrà lloc la macordespertà on es reuneixen totes les comissions falleres d’Alzira, que vindrà seguida d’un esmorzar faller.) 
A més a més, els amants dels coets podran gaudir per tercer any, de l’Homenatge al Foc Antic, que se celebrarà el diumenge 10 de març, a partir de les 20.30 hores, a la plaça del Carbó. Un acte en que es fa una recreació d’una cordà tradicional on els  assistents han d’acudir vestits amb indumentària tradicional valenciana. Es tracta d’una proposta que dona continuïtat a la que es va encetar en  les Falles 2022, i que ja va gaudir de molt bona acollida per part del públic.
Ajuntament d’Alzira
 
 
 
 AL LLARG DE L'ANY ESTÀ ENCESA LA TRACA INFORMATIVA EN EL SEIS DOBLE
 
GRÀCIES A TOTS ELS PATROCINADORS D’ESTA SECCIÓ 
 
 
            
 
            
 
            
 
             

 

 

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
SeccionesSom Foc

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal