Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
miércoles, 24 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Alzira commemora el centenari d'Estellés amb concerts, teatre, dansa, lectures, recitals o exposicions

40 pobles i 3 universitats de la Comunitat s’han unit per a formar esta xarxa que naix amb l’objectiu comú de commemorar el centenari del naixement


._000895
40 pobles i 3 Universitats de la Comunitat, s’han unit per a formar esta xarxa que naix amb l’objectiu comú de commemorar el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés.
El passat dilluns se celebrava la primera de les reunions de treball en el municipi de Burjassot, on va nàixer el poeta, i a la que van assistir representants dels diversos pobles, entre els quals es trobava el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Israel Pérez, junt al tècnic de Cultura Jordi Verdú.
Tant Burjassot, municipi acollidor, com la resta de municipis presents van mostrar la seua estima per la cultura i la llengua i per la figura d’Estellés,  poeta valencià més prolífic, més llegit i més popular de tots els temps. Per això els Ajuntaments d’estos 40 pobles i les 3 Universitats començaren a treballar per omplir els pobles d’activitats com concerts, teatre, dansa, lectures, recitals, audiovisuals, exposicions, etc. 
La programació és autònoma de cadascun dels Ajuntaments perquè desenvolupen les seues activitats habituals i, d’altra banda, es proposen algunes activitats conjuntes que vertebraran el territori i les comarques. Tot açò agrupat baix la marca ESTELLES ALS POBLES amb un logo creat per a unificar totes les accions portades a terme.
A més a la jornada d’ahir es va tractar les tres línies de treball ESTELLÉS ALS POBLES, ESTELLÉS AL PAÍS I ESTELLÉS A LES XARXES que seran els paraigües de les diferents activitats que es desenvoluparan, amb una metodologia concreta i unes eines de treball per a donar suport, agilitat i fermesa a les accions.
Per engegar la marxa es va convidar els ajuntaments participants a aprovar a cada un dels plenaris municipals una moció per a declarar l’any CULTURAL ESTELLÉS i donar impuls administratiu i institucional al projecte.
Aielo de Malferit, Alboraia, Alcoi , Aldaia, Algemesí, Alzira, Banyeres de Mariola, Benifaió, Bocairent, Burjassot, Carcaixent, Castelló, Corbera, Dénia, Gandia, El Genovés, L’Eliana, Llíria, Manises, Montcada, Monòver, L’Olleria, Ondara, Paiporta, Petrer, Picanya, Picassent, Potries, El Puig de Santa María, Quart de Poblet, Sagunt, Santa Pola, Silla, Sueca, Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de València, La Vall d’Uixó, Vilafranca, Villena, Vinaròs i Xàtiva són els Ajuntaments integrants. I que millor que seguir amb paraules del poeta…
«...les mans del poble es passaven una rosa de paper»
Vicent Andrés Estellés va nàixer a Burjassot el 4 de setembre de 1924 i va morir a València el 27 de març de 1993. Va ser periodista, escriptor i un dels poetes valencians més importants del segle XX i dels més reconeguts en valencià. Considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània, d'ell s'ha dit que és el millor poeta valencià des de l'època d'Ausiàs March i Joan Roís de Corella.
Ajuntament d’Alzira


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal