Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
viernes, 12 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Departament de Salut de la Ribera organitza un cicle de tallers de criança positiva a la comarca

En col·laboració amb els ajuntaments d'Algemesí, Cullera i Benifaió, i la Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa



._000807
El departament de salut de la Ribera ha organitzat, en col·laboració amb diferents organitzacions, un cicle de tallers enfocats en la criança positiva, dirigit a pares i mares amb fills de 0 a 3 anys. Estos tallers es desenvoluparan durant el primer trimestre de l'any a Algemesí, Benifaió i Cullera.
La criança positiva, segons UNICEF, engloba pràctiques que fomenten el desenvolupament, benestar i creixement saludable i harmoniós dels xiquets i adolescents.
Este cicle ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre diverses organitzacions; el centre de salut pública d'Alzira del departament de la Ribera, els ajuntaments d'Algemesí, Benifaió i Cullera, la Mancomunitat de la Ribera Alta i l'Associació Amaranta.
Els tallers que s'inauguren este divendres, 12 de gener, a Algemesí i es prolongaran fins a març en els tres municipis, s'impartiran per professionals de l'àmbit sanitari, educatiu i de servicis socials de les organitzacions col·laboradores.
Amparo Ródenas, especialista en salut comunitària del Centre de Salut Pública d'Alzira, ha destacat la importància del període entre 0 i 3 anys en el desenvolupament infantil, “ja que és crucial per a la formació de les bases fonamentals de la persona, com el llenguatge, habilitats socials, capacitats cognitives i el desenvolupament emocional i psíquic.”
Com ha explicat Amparo Ródenas, “tot el que fem en els nostres primers anys pot millorar la seua salut i benestar per a tota la vida”.
En concret s'impartiran entre 8 i 9 tallers en cadascun dels tres municipis al llarg del primer trimestre que abordaran temàtiques com la creació de la inclinació i els vincles familiars; el control de les pantalles; l'activitat física i el joc; el descans i el somni; l'alimentació saludable; la salut pediàtrica, i l'organització del temps, entre altres.

 

Objectius del cicle
Amparo Buendía, directora del Centre de Salut Pública d'Alzira, s'ha referit a diversos dels objectius que perseguixen estos tallers, “com facilitar a les famílies estratègies per a construir una dinàmica de convivència familiar i desenvolupar models parentals adequats”. I ha afegit que “també es busca promoure coneixements per a la criança basant-se en les experiències dels participants”.
A més, el cicle té com a finalitat possibilitar la cohesió entre famílies, educadors i personal sanitari en el procés d'aprenentatge, així com fomentar la creació de xarxes de suport entre els participants.
 
Departament de Salut de la Ribera
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasCursos, Jornadas y Talleres
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal