Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
viernes, 29 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto facilitada pel Grup d’Opinió Política
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira deuria declarar el 2024 com l'any de Vicent Andrés Estellés
Opinió: Grup d'Opinió Política

Gran poeta valencià...



._000859
En el ric tapís cultural del Pais Valencia, hi ha una figura que brilla amb llum pròpia, mereixent un reconeixement especial. L'any 2024 es presenta com l'ocasió perfecta per a declarar un any d'homenatge a Vicente Andres Estellés, un poeta valencià l'obra del qual ha deixat una petjada inesborrable en la poesia espanyola contemporània.
Vicente Andres Estellés, nascut a Burjassot en 1924, és una joia literària que mereix ser redescoberta i celebrada. La seua poesia, profundament arrelada en la realitat i la cultura valenciana, ha ressonat amb lectors al llarg de les dècades. Declarar l'any 2024 com l'Any de Vicente Estellés seria un acte de justícia literària i una oportunitat per a difondre el seu llegat entre les noves generacions.
L'obra d'Estellés es caracteritza per la seua capacitat per a capturar l'essència de l'ànima humana i les complexitats de la societat. Els seus versos, sovint impregnats d'una melancolia reflexiva, exploren temes que van des de l'amor i la identitat fins a la crítica social. La poesia d'Estellés és un espill que reflectix les experiències i els sentiments de la gent comuna, convertint-se així en un testimoniatge valuós de la vida a la València del seu temps.
En destacar l'obra de Vicente Andres Estellés durant l'any 2024, no sols estem retent homenatge a un talent literari excepcional, sinó també reconeixent la importància de preservar i promoure la cultura regional. La riquesa de la seua poesia oferix una oportunitat única per a explorar la identitat valenciana i reflexionar sobre com la tradició i la modernitat s'entrellacen en la creació artística.
La declaració de l'Any de Vicente Andres Estellés pot ser un far cultural que il·lumine la poesia valenciana, no sols a nivell local sinó també a nivell nacional. A més de la seua contribució literària, Vicente Estellés també va ser un defensor de la llibertat i la democràcia durant temps difícils en la història d'Espanya. Recordar el seu compromís cívic i la seua valentia és especialment rellevant en l'actualitat, quan la defensa dels valors democràtics continua sent una tasca fonamental.
Des del Grup d'Opinió Polítca considerem, que l'Ajuntament d'Alzira, podría incloure una partida en el pressupost del 2024, amb suficients recursos per a celebrar este esdeveniment per al seu reconeixement Local, Comarcal i Nacional, i preparar un gran homenatge a Vicente Andres Estellés, destacant el seu paper crucial en la defensa de la llibertat. Este poeta valencià, no sols va deixar un llegat literari notable, sinó que també es va distingir com un defensor intrèpid dels valors democràtics en temps difícils per a Espanya.
Es deurien Organitzar esdeveniments culturals, exposicions i activitats educatives durant l'any 2024, i seria una forma significativa de retre homenatge. Este esforç no sols ressaltaria la contribució literària del poeta, sinó també la seua valentia en la promoció de la llibertat i la justícia. En fer-ho, l'Ajuntament d'Alzira enfortiria els llaços entre els ciutadans i la rica herència cultural d'Estellés, assegurant que el seu exemple continue il·luminant el camí cap a un futur de tolerància i democràcia.
Grup d’Opinió Política

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasGrup d'Opinió Política
CulturaLiteratura
Opinión
Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 29/12/2023
ESTA ENTRADA NO ADMITE COMENTARIOS

EL SEIS DOBLE se reserva el derecho de admitir comentarios en las entradas de su diario digital. Podrán ser omitidos en los reportajes y las noticias de carácter comercial o personal, bien por acuerdo de la redacción o bien por decisión del autor/es del artículo.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal