Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
sábado, 16 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Diputació de València
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira es convertirà en territori intel·ligent amb l’ajuda de la Diputació de València

La institució provincial, en col·laboració amb l'Associació Valenciana d'Empreses de l'Energia (AVAESEN), fa lliurament de les guies Smart City personalitzades


 ._000815
La Diputació de València i l'Associació  Valenciana d'Empreses de l'Energia (Avaesen) han entregat les seues guies Smart city a deu municipis de la província de València, els quals d'esta manera disposen d'un full de ruta que els permetrà avançar en l'objectiu de convertir-se en municipis intel·ligents. 
L'acte de lliurament, el qual ha tingut lloc en la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, ha acollit a alcaldes, alcaldesses i tècnics municipals de les poblacions implicades: Albalat dels Tarongers, Aielo de Malferit, Alzira, Benavites, Benimuslem, Cullera, Manises, Utiel, Xeraco i Xirivella.
El diputat provincial d'Innovació, Juan Ramón Adsuara, ha explicat que “gràcies al conveni entre la Diputació i Avaesen, estes guies Smart city són gratuïtes per als municipis, que tenen així un document que els guia en futures inversions i licitacions, en àrees on ells mateixos plantegen els reptes i els tècnics de l'associació i l'ecosistema d'empreses Smart city els ajuden a plantejar possibles solucions”.
Adsuara ha destacat “el potencial amb el qual compten ja els municipis per a recollir dades gràcies a les més de 14.000 sensors que la Diputació té distribuïts per tota la província” i ha incidit en l'aplicació pràctica que té esta informació “perquè el fet de conéixer les claus quant a consum d’electricitat o d’aigua, comunicacions, etc. permet planificar estratègies i polítiques que revertisquen en la ciutadania”.
Per part seua, el director general d’Avaesen, Pedro Fresco, ha agraït el paper de la Diputació en impulsar la digitalització i transició energètica dels diferents ajuntaments els quals, ha assenyalat, "han pogut comptar en tot moment amb el suport de l'equip d'expert i professionals d’Avaesen, en un exemple real de col·laboració públic-privada", i ha indicat que “este treball conjunt ha generat un moviment de més de 320 milions d'euros als ajuntaments valencians”.

 

Solucions adaptades a cada municipi
Les guies proporcionadas a cada municipi servixen com un full de ruta detallat per a la seua evolució cap a un municipi intel·ligent, cobrint cinc àrees clau: innovació social; energia; medi ambient, infraestructures i habitabilitat urbana; mobilitat urbana; i govern, economia i negocis.
En cada àrea, la guia realitza una anàlisi específica de la situació actual de la localitat, establint reptes individuals i prioritats d'inversió en funció de les solucions ja implementades. A més, proposa exemples concrets de casos d'èxit que podrien ser aplicables en cada població.
Este enfocament personalitzat crea un ecosistema de solucions adaptat a cada municipi, permetent-los planificar les seues inversions i sol·licitar subvencions específiques, com les que oferix la Diputació de València en matèria de Smart City.
Amb la inclusió d'estos nou municipis, ja són 71 els que disposen de la seua guia Smart City a la província de València, gràcies a la col·laboració entre Avaesen i la Diputació de València. Este projecte és especialment significatiu ja que inclou a municipis de totes les grandàries, demostrant que la transformació cap a ciutats intel·ligents és possible fins i tot en localitats amb menys de mil habitants.


El Think tank Smart Cities
El Think tank Smart Cities va ser creat per Avaesen fa huit anys, i és el major ecosistema públic - privat en Smart city, orientat a donar les eines als ajuntaments perquè avancen i a aportar les solucions innovadores que les empreses llancen al mercat. Està format per prop de 300 membres: ajuntaments, empreses de diversos sectors, entitats financeres, instituts d'investigació, startups, associacions, administracions públiques locals i regionals i diputacions.
Diputació de València

  

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaEmpresas
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal