Sábado, 4 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.238 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.616
EL SEIS DOBLE
martes, 2 de noviembre de 2010
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Revisió del PGOU Alzira: després de 2 o 3 anys de crisi, encara no han aprés la lliçó aquests governants

“Aquests zánganos no han aprés la lliçó de la crisi que provocaren ells mateixos, amb els bancs i els constructors”


 

Amb unes 3800 vivendes buides i més de 6.000 pendents de construir al casc urbà, encara planegen fer-ne altres 7.771, i més polígons... Aquests zánganos no han aprés la lliçó de la crisi que provocaren ells mateixos, amb els bancs i els constructors; i és que ells no l'han pagat, som els treballadors, no els especuladors ni els corruptes, qui estem pagant la seua crisi.

Us adjuntem model d'al·legacions, com a referència, però podeu canviar el que vullgueu i fer les al·legacions que us semblen pertinents, el cas és mostrar la nostra repulsa al formigó i l'asfalt que l'esguita...

Pedro Domínguez Gento
 
 
Arxiu resum del projecte de l'Ajuntament
Bot%C3%B3n%203
 
 
Fes al.legacions contra el nou PGOU d' Alzira
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 02/11/2010
Supongo que a parte de estar visiblemente contrariado por la crisis y por todos los posibles especuladores que la han provocado, tambien tendrás argumentos para pedir que este humilde servidor presente alegaciones al PGOU.
No me valen argumentos del tipo de " El huerto de mi vecino lo han hecho urbanizable y el mio no", o "Para qué queremos mas solares", solo pido razones suficientes que me motiven para presentar esas alegaciones que tan vehementemente pides.
saludos.
501 - 02/11/2010
Simplemente deprimente,Alzira perdiendo población y estos siguen con el ladrillo como unica solución.¿quien comprara todo esto?¿estan preparando una invasión?.
dealzira - 02/11/2010
Viejo, pero no has leido lo que pone?
que hay 3.800 vacias y 6.000 por construir!!!!!!!!
Te vas a dedicar a la repoblacion? Porque yo no.
Por que tanto interes en construir y especular si en parte esto nos ha llevado al desastre economico?
pedro domínguez - 02/11/2010

En/Na . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , amb DNI . . . . . . . . . . . . i domicili al carrer . . . . . . . . . . . . . . . . . . , nº . . . . . , d'Alzira, presenta les següents al·legacions a l'informe preliminar del nou PGOU:


Població: les dades previstes al nou PGOU, amb un creiximent calculat per a la propera dècada entre els 11.000 (alternativa 0) i els 50.000 habitants (alternativa A, un increment major que la població actual!), semblen molt exagerades, unfladíssimes, perquè considerant el creixement dels darrers vint anys, extrapolant bé les dades històriques del propi Ajuntament, Alzira sols augmentaria uns 2800 habitants i si considerem el creixement de l'última dècada, prou discordant de l'evolució normal del poble, la població no pujaria més que uns 4200 habitants; fins i tot afegint el creixement de la gent no empadronada, difícil d'estimar però que deu ser equivalent al dels empadronats, ens quedem molt per baix de les xifres calculades al PGOU. Encara que el més raonable seria suposar que la nostra població no s'incrementarà practicament res, ja que l'augment anòmal dels últims anys s'ha degut principalment a la vinguda d'immigrants per treballar al camp i la construcció, una immigració que no pot continuar perquè ambdós sectors estan enfonsats en una greu crisi que no pareix que vaja a solucionar-se en els propers anys.

Habitatges: avui hi ha al casc urbà d'Alzira més de 3000 habitatges buits en venda i solars per a construir-ne altres 7000 (sols en Tulell queden pendents quasi tots els 6000 prevists!), de manera que en sobren per tots els costats per a cobrir l'increment real de població que pot tindre Alzira en la propera dècada i probablement també durant la següent, o següents. La qual cosa invalida absolutament la intenció dels promotors del nou PGOU de requalificar més sòl per a construir-ne, a banda de les anteriors, altres 7771 habitatges més al terme. I no sols això sinó que pèssim favor li van a fer a l'economia local, a constructors i particulars, destrossant més terres agrícoles o forestals per a fer nous solars i edificis quan ja hi ha milers de solars i habitatges buits i en venda; sens dubte, l'excés d'oferta farà encara més difícil que puguen vendre-los.

PAIs: està fora de tota lògica, seria costós per a les nostres butxaques i summament antiecològic construir aquestes miniciutats turístiques pels voltants del terme: a la Garrofera, a la finca de Sos (res del Medievo inicial, urbanització pura i dura ja), als costats del Col·legi Anglès, etc. És ilògic perquè en la crisi actual, amb els milers d'habitatges excedents al casc urbà i també de xalets fora del casc, que no es poden vendre malgrat les importants rebaixes del seu preu, com van a fer-se més als PAI, qui les comprarà? També resultaria costós perquè al final les carreteres, suministre d'aigua, depuració, recollida i tractament dels RSU i altres serveis als PAIs els haurem de pagar dels impostos de tots (sols la nova autovia i el desdoblament de la CV-50, necessàries per a facilitar l'accés a les noves urbanitzacions de La Barraca, si aquestes es fan, ens costaran més de 73 milions d'€); recordem com els hiperunflats negocis inmobiliaris dels bancs i caixes han provocat la seua falta de liquidesa i finalment hem tingut que rescatar-los amb diners públics, de tots, o els moltíssims milions de la Generalitat i les Caixes que ens ha costat la ruinosa Terra Mítica; és la corrupta política dels beneficis privats, per a uns pocs espavilats, i les pèrdues socialitzades, a pagar-les entre tots... I la nova destrucció del paisatge, amb milers de fanecades de terra fèrtil soterrades baix l'asfalt i el formigó, seria imperdonable per innecessària i excessiva.

Aigües: tenint en compte que els nostres aqüífers i rius es mantenen en un precari eqquilibri, perillant els seus durant els anys secs, no és gens raonable projectar un augment dels consum d'aigua de 2.200 milions de litres anuals (alternativa 1). Paral·lelament tampoc és raonable augmentar el cabdal d'aigües brutes, residuals, en 650 milions de litres anuals (alternativa 1, com es veu no quadren els compters d'entrada i eixida), perquè la depuradora existent ja es queda curta en la depuració i si augmenta tant la quantitat d'aigües residuals que rep simplement no les podrà depurar. A banda dels problemes de llunyania, planegen dur les residuals dels PAIs de Sos i laterals del Col·legi Anglés a la depuradora que està entre Carcaixent i Alberic? I les dels PAI de la Garrofera? Qui pagaria aquestes obres faraòniques?

Polígons: el mateix es pot dir respecte als polígons industrials, pareix clar que no van a vindre infinitat d'indústries a Alzira en els propers anys i ja hi ha massa polígons oberts, mig plens o fins i tot buits, a més dels que han obert al costat els municipis veïns, de manera que no són nous polígons ni ampliacions dels actuals el que cal sinó més bé que s'evite l'especulació en ells per a que els industrials puguen comprar solars o naus a preus raonables.

Carreteres: amb les noves urbanitzacions i polígons s'afegixen paral·lelament noves carreteres i ampliacions de les actuals, uns altres atemptats contra el medi ambient, els diners públics i la lògica. Menció especial mereixen els projectes d'autovia entre Alzira i Carcaixent i el desdoblament de la que va fins a La Barraca, que suposen la destrucció de centenars de fanecades de terra fèrtil, potèncien el modo de transport més perillós, destructiu i contaminant, responsable ací del 40% d'emissions de l'efecte hivernacle i l'escalfament global, amb un gravíssim impacte paisatgístic perquè anirà 565 metres alçada molts metres sobre el nivell dels camps que travessa, afectarà greument algunes zones protegides com el LIC ES5232007 del curs mitjà baix del Xúquer i l'espai 92A0-5330 protegit per la Directiva Europea d'Hàbitats, aixó en una zona més que saturada d'infraestructures, amb un cost en aquest primer tram de 73 milions d'euros (12100 milions de pts.), diners públics que aniran a incrementar els beneficis de les grans constructores però que no crearan llocs de treball a la comarca i que ben utilitzats en obres menors locals donarien treball a moltíssims aturats; uns vials que tenen alternatives vàlides en les carreteres existents, CV-50, CV-41, CV-572 i l'AP-7, una autopista infrautilitzada que ja seria pública i gratuita si Zaplana no haguera allargat la concessió d'Aumar, i que serviria per a desviar molt del trànsit provinent de l'interior cap a la costa sense tocar els nostres municipis. La inconveniència d'aquesta nova autovía i l'ampliació de la CV-50 es va posar ben de manifest amb els milers d'al·legacions en contra seua que es presentaren durant l'estiu del 2009.

Desenvolupament: sembla mentida que després de la crisi econòmica tan greu que estem patint, per culpa fonamentalment de l'excessiva construcció dels darrers anys, encara hi haja governants i tècnics que proposen seguir eixa mateixa política. Sense anar més lluny ací tenim Vilella desfeta pel nou centre comercial que volgueren fer allí, i que ja des del principi els ecologistes denunciàrem com destructiu i inviable, un monument al formigó i la irracionalitat. També tenim el Tulell on l'ex alcalde Blasco volia edificar 20000 habitatges, que el seu succesor Grande rebaixà a 5000 i l'actual alcaldessa Bastidas incrementà graciosament fins a 6000, o més; un barri que avui és un descampat mig abandonat, on probablement no es faran ni 1000 habitatges. Dos exemples paradigmàtics que haurien de fer reflexionar a tots/totes, i un altre encara més greu: per aquesta política nefasta les dues grans caixes valencianes, Bancaixa i la CAM, ja no ho són, ara estan en mans forànies perquè invertiren tant en la rajola que no poden recuperar els diners, els falta liquidesa, i s'han hagut d'entregar a d'altres menys rajolers.

I sembla pitjor, surrealista, absurde, irracional, que es parle de Sostenibilitat en un projecte com aquest, que pretén destrossar milers de fanecades de terra fèrtil, esquilmar els aqüífers, potenciar els vehicles més contaminants, etc. Els responsables de l'informe no volen adonar-se que estem en crisi, una crisi greu, fonda i llarga, causada per eixe tipus de desenvolupament que persistixen en fomentar al nou PGOU; encara no s'han adonat que aquesta economía es insostenible perquè destruix el medi ambient que ens sustenta i perquè pretén creixer sense límit, la qual cosa és absolutament imposible en un món finit; sols les cèl·lules cancerígenes s'entesten tant en crèixer indefinidament, fins que maten l'organisme que les suporta. Els greus problemes que patim no poden resoldre amb més del mateix, regalant milions públics als principals culpables; per a superar realment aquesta doble crisi, ecològica i econòmica, hem de canviar d'arrel i recolzar l'agricultura, que es el pilar básic de la nostra supervivència, ajudarla a reconvertir-se en ecològica y garantir un preu just als agricultors; hem de fomentar la industria local i dels productes útils, eficients i no contaminants, ajudant la resta a reconvertir-se en eixa direcció; hem de recolzar els modos de transport respetuosos amb les persones i el medi ambient, pacificant el trànsit motoritzat, obrint carrrers bicipeatonals, fent carrils bici (ben fets i on fan falta, no com el recent de Tulell), la Via Verda per on anava el trenet, etc.; hem de millorar els serveis públics i la qualitat de vida a la nostra ciutat, amb més zones verdes, aigua sense nitrats, més residències de majors, més biblioteques, més beques, promovent les 3R, millorant la neteja, etc., per a que no faça falta anar-se'n a les elitistes i res eficients urbanitzacions.


El que Alzira necessita hui no són més solars estèrils i inútils sinò un altre model de desenvolupament, un desenvolupament realment sostenible, que fique a les persones i el medi per damunt dels interessos especulatius, egoïstes i miops d'uns pocs. Per tant, cal rebutjar totalment el preliminar del PGOU per les seues projeccions de població sesgades, unflades, errades; per l'excés d'habitatges i solars que tenim i tindrem durant prou anys; pel creixement insostenible, inviable i costós que proposa; per la poca imaginació i l'encara menor sentit comú que demostra.


Alzira, 2 de novembre del 2010.










SRA. ALCALDESSA I SRS. REGIDORS D'ALZIRA


(Hi ha fins al 4N per a presentar les al·legacions)
viejo - 02/11/2010
Veo que empezamos a entrar en materia,

Un PGOU se confecciona para atender las futuras expectativas de crecimiento de una ciudad y para que los ciudadanos sepamos cual es la Alzira del futuro, donde están previstas las actuaciones, cuales serán las distintas zonas industriales, urbanas, areas de esparcimiento, etc. en definitiva, que los ciudadanos participen y conozcan el futuro desarrollo urbanístico de la ciudad.
Los ciudadanos de Alzira tenemos el derecho de conocer cual será el futuro previsto de nuestra ciudad y de participar de ese futuro, el negar el pan y la sal al grupo de profesionales que han concebido y diseñado el PGOU, me parece cuando menos irresponsable por parte del Sr. Dominguez, al igual que la falta de rigor en sus argumentos y la demagogia de sus razonamientos.
La construcción ha sido y será en los próximos años, la mejor y mayor industria española, vender una vivienda, es vender tecnología española, fabricada en España por mano de obra española, con un mantenimiento en origen y una fuente imperecedera de ingresos fiscales, no existe ningún otro producto de fabricación nacional comparable ni de tanta transcendencia, si encima esa vivienda se vende a un extranjero, es la repera. Siendo así como es, no entiendo que una persona aparentemente formada como usted, diga toda esa sarta de tonterias sobre la vivvienda.
En cuanto a Tulell, fué Grande el que pactó con los propietarios de Tulell que los alcireños pagásemos la mayor parte de la urbanización de Tulell, para que ellos pudieran ganar mas dinero especulando con los terrenos.
El PGOU, no dice que se vayan a construir 7.000 viviendas más, solo dice que se prevee habilitar terrenos urbanizables para construirlas, con sus correspondientes zonas verdes, redes primarias, etc., es bueno que exista una importante bolsa de terreno en previsión de futuras actuaciones, ello evita las dichosas improvisaciones a las que tan dados son los políticos cutres , las manipulaciones urbanísticas , la especulación y los incrementos desorbitados del precio del suelo.
Siguiendo con su demagogia, pide mas becas, carriles bici, zonas verdes, más residencias para mayores, más bibliotecas, mas y mas y mas......., ¿esto como se paga?, ¿Rezamos para que vuelva a tocar el Gordo?, ¿dispone de una maquinita para fabricar euros? ¿No me diga que va a subir los impuestos?, vamos caballero, seriedad.
Benito - 02/11/2010
Pedro, ¿habría alguna forma de hacerlo por internet? Me parece una propuesta totalmente lógica.
Leyendo ciertos comentarios que escriben por escribir las tonterías que dicen ya son motivos suficientes para firmar, incluso sin haber leído las alegaciones.
pedro - 03/11/2010
Me parece que no. Pero sólo es ir hasta las 14:30 al PROP del costado del Ayto. y no suelen haber colas ahora.
Entra de todas formas a la web del ayuntamiento i mira a ver.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal