Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
viernes, 1 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira commemora el quint aniversari de la declaració de la Tamborada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Amb una taula redona i una exhibició al pati del MUMA d’Alzira



._000905
 

Este dijous els tambors i timbals han sonat pels carrers d'Alzira per a commemorar l'aniversari de la declaració de la Tamborada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. En 2018 la Unesco anunciava que la Tamborada d'Alzira es convertia en Patrimoni Immaterial de la Humanitat i des de fa 5 anys la Setmana Santa alzirenya aconseguia el major reconeixement a una de les seues tradicions.

 

L'acte començà a les set i mitja de la vesprada amb una desfilada des del monument dedicat al cofrade, enfront del Cines Colón, fins al MUMA. 
En el museu va tindre lloc una taula redona on membres de la Banda debatiren sobre la Tamborada i es realitzà un toc d'exhibició al pati del museu alzireny.

 

La Tamborada d'Alzira és un esdeveniment cultural i tradicional que està estretament vinculada a la Setmana Santa i té una rica història que es remunta a la fi dels anys 50 quan dos confraries van traure amb el seu pas una banda de tambors, el Sant Sepulcre i el Crist de l'Agonia. 
“Des d'aquells primers anys fins ara tota ha canviat molt i no hi ha confraria que no compte amb la seua banda de tambors ja que s'han convertit en un element essencial de la Setmana Santa d'Alzira”, ha manifestat Vicent Fabregues, president de la Junta de Germandats i Confradies d’Alzira.

 

En estos cinc anys, el nombre de confrares ha augmentat a Alzira i, sobretot, el nombre de tamborers en cadascuna de les bandes. “En els últims anys ha canviat tot molt, hi ha més exhibició, més dificultat i incorporem els tocs que veiem fora a més de crear uns altres”, ha explicat el regidor de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Alzira Xavi Pérez.
E6D

 

._000912

._000924
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal