Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
miércoles, 22 de noviembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Lletres Falleres
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Alzira va acollir la presentació dels Premis de les Lletres Falleres

Una iniciativa que pretén promoure la literatura de qualitat i en valencià en l'àmbit faller


._000766

Un any més, la Federació de les Lletres Falleres ha fet la presentació dels seus premis. Ahir, l’Arxiu Municipal d’Alzira, va rebre l’acte en el qual s’inicia el camí per a donar a conéixer totes les modalitats literàries en les quals les comissions falleres de tota la Comunitat Valenciana podran participar.
 
Presidiren l’acte, el regidor de Cultura, Israel Pérez; el regidor de Patrimoni, Xavier Pérez, la regidora de Festes, Mar Chordá; el segon tinent alcalde, Enrique Montalvá; el regidor de Personal, Javier Fernández; i els membres del consistori, Ricardo Belda i Rosana Peris; la Fallera Major d’Alzira, Zaira Cano i el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Cortés; les Falleres Majors de Sueca, Ainhoa Oltra i Amanda Torremocha i la presidenta de la Junta Local Fallera, Lorena Sendra; les Falleres Majors de Xàtiva, Patricia Giner i Vera Langa; la Fallera Major de Tavernes, Gemma Altur, així com les Falleres Majors de la Plaça Malva, Maria Amparo Arocas, Neus Valls i els presidents, Adrián Molina i Fran Rosell. 
 
En primer lloc, l’Arxiver Municipal i Cronista de la Ciutat, Aureliano Lairón, va donar la benvinguda a tots els presents. També va mostrar l'Aureum Opus i alguns pergamins del Rei Jaume I.
 
El presentador de l’acte i membre de Lletres Falleres responsable del Premi Murta Alzira, Luis Gisbert, va anar donant pas a tots els intervinents. Primerament, ho va fer, el nou president de la Federació, Miguel Ángel Martínez que va aprofitar per a fer una salutació als presents i un agraïment a les persones que l’havien antecedit en el càrrec.
 
Després, el presentador va anar demanant la presència de cadascun dels responsables de les entitats que conformen els premis:
 
L’Associació d’Estudis Fallers, amb el Premi Enric Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla.
L’Associació Cultural Falla Plaça Malva, amb el Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana.
L’Associació Cultural Falla El Mocador de Sagunt, amb els Premis Mocador i Emili Llueca d’assaig sobre falles i cultura popular en un llibret de falla.
La Junta Local Fallera de Xàtiva, amb els Premis Climent Mata a la millor maquetació i disseny gràfic d’un llibret de falla i els Premis Mestre Ortifus a la temàtica i portada d’un llibret de falla.
L’Associació Cultural Comissió d’Estudis Fallers de Torrent, amb el Premi COMFET al millor contingut infantil en un llibret de falla.
L’Associació Cultural Falla Portal de la Valldigna, amb el Premi Portal de Valldigna a la millor poesia lírica.
La Junta Local Fallera d’Alzira, amb el Premi Murta al millor microrelat.
La Junta Local Fallera de Sueca, amb el Premi Bernat i Baldoví a la millor redacció de sainet de la Comunitat Valenciana.
L’Associació Cultural Falla Taüt de Cullera, amb el Premi Ü a la millor il·lustració d’un llibret de falla.
 
Finalment, es presentaren el Premi #PLF24 i el Premi Lletres Falleres.
 
En definitiva uns premis que abasten totes les modalitats literàries que habitualment apareixen en els llibrets i que, en les primeres dècades del segle XXI, han convertit estes publicacions en un atractiu contenidor cultural més enllà de l’estricta explicació i relació del que conté la falla, filosofia amb la qual van nàixer a mitjan segle XIX.
Els parlaments del president de Lletres Falleres, Miguel Ángel Martínez i el regidor de Cultura, Israel Pérez van tancar l’acte. 
Lletres Falleres

 

._000905

 
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
FiestasFallas
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal