Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
sábado, 11 de noviembre de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El territori, els costums i la denúncia social, protagonistes dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

La nit de les lletres valencianes ha reunit vora 600 persones en una gala conduïda per Lluís Cascant i amb l’actuació musical de La Maria


 

y aliviar el dolor de rodilla

 ._000905
 
El compromís amb la tradició, la defensa del territori i la llengua han protagonitzat la 35a edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que s’han celebrat aquest divendres a la Sala Rex Natura i que han reunit vora 600 assistents.
L’escriptor Víctor Labrado ha guanyat el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Nascuts del fang, una història ambientada a l’Albufera en temps del franquisme. La dura vida en els aiguamolls, els secrets familiars i les relacions entre propietaris i jornalers protagonitzen un relat inoblidable. 
D’altra banda, el Premi d’Assaig ha sigut per a Maria Josepa Payà per Terra endins. Pensar el futur des del poble, un obra que ajuda a entendre les zones rurals i la gent que hi viu. En aquesta modalitat, davant la qualitat de les obres presentades, el jurat ha decidit proclamar finalista Francesc Gisbert amb La resistència lingüística: un món de llengües, que també serà publicada per Bromera. 
El Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha recaigut en Francesc Lloret amb l’obra Un món magnètic: la presència dels imants a les nostres vides, un treball que posa el focus en la presència de l’energia magnètica en diferents àmbits de la vida. 
Un altre premi que s’ha donat a conéixer durant la nit ha sigut el Premi de Poesia Ibn Hafaja, que ha obtingut l’escriptor Marià Veloy amb l’obra El pianista a l’armari, una expressió íntima per a referir-se a l’escriptura com una activitat solitària, amagada i allunyada d’allò que coneixem com a realitat. 
Els guanyadors i les guanyadores han recollit l’estatueta dissenyada per Manuel Boix en una gala marcada pel sentit de l’humor del presentador Lluís Cascant i amenitzada amb l’actuació musical de La Maria.
Bromera
 
 
._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal