Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
miércoles, 4 de octubre de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 ‘Recuperem el verd’, les Jornades Culturals donen el tret d’eixida als Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2023

La gala, conduïda per Lluís Cascant i amb l’actuació de La Maria, se celebrarà el 10 de novembre



._000927

 

Alzira ha donat hui el tret d’eixida a una nova edició dels Premis Literaris en una roda de premsa en què han participat els organitzadors i els principals patrocinadors de l’esdeveniment literari més rellevant de les lletres valencianes. A més d’anunciar els detalls de la gala, que enguany se celebrarà el 10 de novembre, també s’han presentat les Jornades Culturals, que durant els mesos d’octubre i novembre acolliran concerts, xarrades i activitats relacionades amb la temàtica d’enguany: «Recuperem el verd».
La convocatòria dels Premis Literaris 2023 s’ha tancat amb la presentació de 184 obres i una dotació que es manté en 72.000 euros. Enguany la gala serà conduïda per Lluís Cascant i inclourà l’actuació musical de La Maria que, a més, presenta nou disc. Les entrades es podran adquirir des del 23 d’octubre fins al 6 de novembre a la Casa de la Cultura d’Alzira.
Una de les novetats importants de la gala serà la presentació del I Premi Carme Miquel de Narrativa Juvenil, que compta amb el suport de la Conselleria de Cultura. És per això que, dins de les Jornades Culturals, s’homenatjarà l’escriptora en una taula redona amb la participació de l’escriptor Josep Antoni Fluixà, l’acadèmica de l’AVL Immaculada Cerdà i la periodista Jéssica Crespo.
En la presentació dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, ha volgut accentuar la importància de les Jornades Culturals. «Comptem amb un programa molt complet i amb moltes activitats que esperem que resulten ben atractives per a la ciutadania».
Per la seua banda, el regidor de Cultura, Israel Pérez, s’ha referit als premis com una eina fonamental per a la cultura valenciana. «No es tracta solament d’una entrega de premis, sinó de tota una manifestació cultural», ha afirmat el regidor, qui a més ha relatat extensament el contingut de les jornades culturals 2023.
També ha estat present l’editor de Bromera, Josep Gregori, ha volgut destacar la importància del Premi Carme Miquel. «És un guardó que hem creat per a fomentar que els escriptors i escriptores s’animen a dirigir-se al públic juvenil, una narrativa que actualment no compta amb tants conreadors com altres».
Des del Consorci Ribera-Valldigna, Salvador Montañana, president en funcions, ha volgut destacar la importància de la conscienciació i educació mediambiental que es desprén en el marc dels premis. La presidenta de la Mancomunitat, Paqui Momparler, ha assenyalat que «els premis permeten que els escriptors i les escriptores, coneguts i no tan coneguts, puguen escriure en la seua llengua». José David Torres, secretari de la UNED de València, ha volgut posar en valor el premi que patrocina, el de poesia: «És una de les modalitats més populars per nombre d’originals presentats».

 

Els PLCA 2023 en xifres
Enguany, el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira ha sigut la modalitat amb més participació, amb un total de 49 obres presentades, seguit pel Premi de Poesia Ibn Hafaja (amb 40 obres), el Premi de Teatre Palanca i Roca (amb 27 obres), el Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna (amb 19 obres), el Premi Carme Miquel de Narrativa Juvenil (amb 18 obres), el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (amb 16 obres) i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (amb 15 obres).
La quantitat total destinada als premis del 2023 és de 72.000 €. El Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira i el Premi Carme Miquel de Narrativa Juvenil, a càrrec de la Generalitat Valenciana, estan dotats cada un amb 16.000 €; el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, de la Universitat de València, amb 12.000 €; el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, amb 8.000 €, i el Premi de Teatre Palanca i Roca d’Aigües de València, amb 6.000 €. D’altra banda, el Premi de Poesia Ibn Hafaja, patrocinat per la UNED i el Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna repartiran 5.000 € cada un, i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre amb el patrocini de Fundació Bromera, 3.000 €.
Com és habitual, uns dies abans de la gala es donaran a conéixer els veredictes d’alguns dels premis. El guanyador o guanyadora del Premi de Teatre Palanca i Roca es farà públic el 27 d’octubre, mentre que el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, el Premi Carme Miquel de Narrativa Juvenil i el Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna s’anunciaran el 3 de novembre.

 

Jornades Culturals dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2023
Les Jornades Culturals començaran el 26 d’octubre, a les 19.00 hores, a la Casa de la Cultura d’Alzira, amb la presència del diputat provincial de Cultura, Francisco Teruel. Tot seguit, tindrà lloc la primera taula redona, que es dedicarà a l’emergència climàtica. L’ambientòleg i consultor ambiental Andreu Escrivà, el geògraf i expert en erosió i desertificació Artemi Cerdà i l’expert en gestió forestal Ferran Dalmau debatran sobre l’emergència climàtica i els incendis forestals.
Una altra de les xarrades destacades tindrà lloc el 2 de novembre, a les 19 hores. Carles Sierra, científic, investigador i director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, parlarà sobre els nous escenaris que la IA dibuixa en l’àmbit educatiu.
Les jornades es completaran amb excursions, concerts, teatre i altres activitats que podeu consultar ací https://www.alzira.es/wp-content/uploads/2023/10/Programa-Jornades-Culturals-PLCA2023.pdf

 

Iniciatives especials
Un any més l’Ajuntament repartirà a la ciutadania bosses de tela a manera d’obsequi per la difusió de la cultura, i enguany com a novetat ho farà a peu de carrer, el dimecres dia 18 d’octubre a la plaça Major.
A més, el 2 de novembre es lliuraran els premis del XXVII Concurs Escolar de Dibuix: «Espais verds d’Alzira», a les 19 hores, i es donarà el tret d’eixida a l’exposició dels dibuixos.
Ajuntament d’Alzira
 
 
 

._000912

._000924
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal