Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
jueves, 5 de octubre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira disminueix el número d'aturats en setembre

En estos monents hi ha 50 persones més treballant que al mes d'agost



._000927
Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat el mes de setembre del 2023 a la Ribera, s'ha situat en 17492 persones, és a dir, 320 aturats menys que el mes d'agost, amb un descens mensual del 1’80%. 
 
Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en aquest mes 1645 aturats menys que el mateix mes del 2022 el que suposa una disminució de desocupació anual del 11’52%.
 
Quant a la contractació, s'han registrat 8430 contractes al setembre 2023, la qual cosa ha suposat 1841 contractes menys que en el 2022 és a dir un 17’92% de disminució interanual. Per gèneres, 3590 han sigut a dones (42’59%) i 4840 a homes (57’41%). La contractació indefinida mensual és de 3754 contractes (un 16’74% menys que l'any passat) i la contractació temporal és de 4619 contractes el que significa un 44’53% en indefinits i la temporal un 54’79%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 58’34% a jornada completa i un 41’66% a temps parcial.
 
Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV, “Les dades de l'atur registrat el mes de setembre mostren que l'estabilitat va camí de ser la norma en el mercat laboral de la Ribera, ja que s'observa que, una vegada eliminat el component estacional, el mercat laboral contínua creant ocupació malgrat les adversitats del context econòmic i polític nacional i internacional”.
 
Roselló posa de manifest, una vegada més, que “des de l'entrada en vigor de l'última reforma laboral, ja és possible observar una certa tendència a l'estabilització, els pics de la contractació dels mesos d'estiu s'estan moderant amb motiu de l'impuls donat a la contractació indefinida, amb el fix discontinu com a contracte dominants per a aquestes activitats estacionals. Aquest procés de reajustament en la contractació aconsegueix que el mercat laboral funcione millor amb valors molt positius d'un 44’53% de contractes indefinits, que aporten un extra de seguretat a les persones treballadores.
 
Però Roselló vol recalcar que “com a aspecte negatiu, destaquem la falta d'oportunitats laborals per a les persones sense activitat anterior, majoritàriament joves que tracten d'incorporar-se al món laboral amb un increment molt fort del nombre d'aturats en contraposició a la tendència general del mercat laboral. Aquesta situació comença a ser molt preocupant, des d'UGT reclamem que el nou Govern de la Generalitat agilitze el diàleg social i busque urgentment prendre mesures des del consens”.
UGT
 
 
 

 
._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaEmpleo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal