Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
lunes, 4 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Labora formarà en capacitats digitals a 37.800 dones desocupades per a millorar la seua inserció al món laboral

Podrà oferir-se formació en creació de pàgines web, telemàrqueting, intel·ligència artificial, impressió en 3D o disseny de videojocs, entre altres



._000807


._000853 

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana ha publicat les ajudes que convoca LABORA per a que dones inscrites al Servei Valencià d’Ocupació i Formació com a demandants d’ocupació reben formació en habilitats digitals. Un total de 37.800 dones podrien ser beneficiàries d’aquesta iniciativa, que té com a objectiu millorar la seua ocupabilitat, preferentment d’aquelles que visquen en municipis amb menys de 30.000 habitants.
Entre l’oferta formativa que s’oferirà es troben especialitats com gestió informatitzada de vendes, creació de pàgines web, disseny de videojocs, impressió en 3D, telemàrqueting, intel·ligència artificial, big data o comerç electrònic, entre altres.
Aquesta formació, que serà oferida per empreses, entitats privades sense ànim de lucre, entitats locals públiques i organitzacions sindicals, podrà consistir en una sola especialitat formativa o en vàries de 40 hores. Es faran de manera presencial i els grups seran de 12 alumnes.
No obstant això, les alumnes tindran l’opció de realitzar-la, total o parcialment a través d’una aula virtual o en modalitat híbrida, és a dir, meitat alumnat a l’aula i la resta a distància mitjançant reproducció en continu (“streaming”). En tot cas, ja que les classes s’impartiran en directe i en un horari que serà com a màxim de 8 hores diàries, es considerarà presencial.
Cal esmentar que, malgrat tindre preferència aquelles dones inscrites com a demandants de feina, aquelles inscrites a) en millora d’ocupació i/o b) en situació de suspensió de contracte o reducció de jornada com a conseqüència d’un ERE (expedient de regulació d’ocupació). Dins d’aquest grup, tindran prioritat les que compten amb un contracte temporal o a temps parcial.
Aquestes subvencions són necessàries per tal d’aconseguir una reducció en la bretxa digital. Així, segons afirma l’informe “La bretxa digital de gènere a la Comunitat Valenciana: Descripció i anàlisi de dades”, els homes tendeixen a tindre major accés a terminals que les dones, estant aquestes en desigualtat.
L’Observatori de bretxa digital conclueix que “les dones han obtingut puntuacions més elevades en alguns indicadors que mostren que continuen sent relegades, en major manera, a tasques de reproducció i cures (com pot ser contacte amb professorat o a l’àmbit de l’atenció sanitària), mentre que són els homes els que acaben acomplint altres tasques de major estatus (relacions amb administracions públiques), indicant així una menor participació de les dones als assumptes públics” .
Així mateix, s’extreu que les dones que durant els darrers tres mesos no han utilitzat internet, ha estat més per una manca de servei (no una tria), mentre que els homes té més a veure amb una elecció basada en desinterés, rebuig. Cal remarcar que “els menors nivells d’autoconfiança i capacitació presentats per les dones han d’entendre’s amb relació a la menor freqüència d’utilització que exerceixen”, per la qual cosa cal facilitar les ferramentes adients a la població femenina per a assolir la igualtat digital efectiva.  
Per a poder ser destinatària d’aquestes ajudes és imprescindible estar donat d’alta en Labora, en aquest tutorial es poden seguir els passos per a efectuar-ho. Això no obstant, davant qualsevol dubte el més recomanable és contactar amb l’Espai Labora corresponent. Així mateix, cal remarcar la importància de tindre actualitzades les dades a l’apartat d’auto-entrevista del PuntLabora: telèfon, correu electrònic, títols, cursos i, sobretot, les professions.
Generalitat Valenciana
 

.-000295VID


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaEmpleo
Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal