Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.912 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.594
EL SEIS DOBLE
domingo, 2 de julio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El temps d’espera per a sotmetre’s a una operació quirúrgica a la Comunitat Valenciana torna a baixar i se situa en 79 dies de mitjana

La demora es redueix 5 dies en un mes i 10 dies respecte a l’any anterior


._000884

._000864

El temps d’espera per a ser intervingut d’una operació programada en un hospital públic de la Comunitat Valenciana s’ha acurtat el mes de maig i se situa en 79 dies de mitjana, 5 menys que al maig i 10 dies menys que l’any passat. A més, hi ha en llista d’espera 1.590 sol·licituds actives menys que el mes passat.

 

La llista d’espera quirúrgica en cap cas afecta intervencions urgents, oncològiques i no demorables, que són ateses de manera preferent.

 

El temps d’espera per a passar per quiròfan s’ha acurtat pràcticament en tots els departaments de salut. En concret, 16 departaments de salut assoleixen un temps d’espera igual o inferior que la mitjana general (79 dies): Vinaròs (71 dies de mitjana), Castelló (79), Sagunt (68), Clínic (72), Arnau-Llíria (71), Requena (75), Peset (42), La Ribera (61), Gandia (50), Xàtiva-Ontinyent (74), Vila Joiosa (62), Alacant-Sant Joan (79), Orihuela (58), Torrevieja (67), Manises (53) i Elx-Crevillent (55).

 

També s’acurten els temps per a entrar en quiròfan per a una artroscòpia (-9 %), cataractes (-2 %), colelitiasi (-6 %), fimosi (-2 %), hàl·lux valg (-10 %), hèrnia inguinal / crural (-11 %), hipertròfia benigna de pròstata (-4 %), pròtesi de maluc (-22 %), pròtesi de genoll (16 %), túnel carpià (-5 %) i varices (-6 %).

 

Així mateix, també disminueix el nombre d’operacions pendents en pràcticament totes les patologies. Per exemple, al maig hi havia 314 operacions pendents menys de cataractes que a l’abril; 217 menys d’hèrnia inguinal o crural, o 128 intervencions pendents menys de colelitiasi (càlculs).

 

D’altra banda, pel que fa al mes anterior, la reducció del nombre d’intervencions pendents s’aprecia pràcticament en tots els departaments de salut i és especialment significativa en el Departament de Salut València - Dr. Peset (432 operacions pendents menys); Arnau-Llíria (-396 sol·licituds actives); Sagunt (-242), i La Plana (-183).

 

A més, les sol·licituds actives disminueixen o es mantenen percentualment estables en totes les especialitats, incloent-hi cirurgia ortopèdica i traumatologia, oftalmologia i cirurgia general, que són les més freqüents.

 

Quasi el doble d’activitat en autoconcert
Finalment, quasi s’ha duplicat en l’últim mes l’activitat d’autoconcert, que és la fórmula a través de la qual el personal sanitari i no sanitari, de manera voluntària i retribuïda, allarga la seua jornada per a realitzar activitats quirúrgiques. De fet, les intervencions per autoconcert han passat de 2.873 el mes d’abril a 5.001 al maig.
Generalitat Valenciana

  

 ._000815

._000766

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal