Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
domingo, 11 de junio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Més de setanta professionals s’han reunit a l'Hospital de la Ribera per a parlar de la Llei d'Eutanàsia

La primera jornada que el centre alzireny dedica a la prestació d'ajuda a morir


._000550

._000641
Més de setanta professionals s'han reunit a l'Hospital Universitari de la Ribera per a parlar de la Llei orgànica de la Regulació de l'Eutanàsia (LORE), en la primera jornada que el centre alzireny dedica a la prestació d'ajuda a morir.
Han estat professionals de diversos hospitals valencians, entre els quals destaquen metges de família i especialistes, infermers, psicòlegs i psiquiatres. La Jornada ha estat inaugurada pel director mèdic de l'Hospital d'Alzira, Dr. Juan Manuel Campos, i pel president del Comité de Bioètica Assistencial del Departament de Salut de la Ribera, Dr. Rafael Garcés.
Segons ha afirmat el Dr. Garcés, “es feia necessària una jornada d'este tipus, ja que la Llei de Regulació de l'Eutanàsia és una llei complexa que requereix d'un adequat coneixement per part del personal sanitari”.
“Independentment de la especialitat que exercisca, qualsevol metge pot ser requerit per un pacient com a metge responsable dins del seu pla de fi de vida, previst en la Llei, per la qual cosa és important conéixer com ajudar a estos pacients, quins són els passos a seguir i els terminis legals establits i, si escau, les possibilitats o no d'objecció per part dels professionals sanitaris”.
Junt a la Llei d'Eutanàsia, els assistents a la Jornada també han pogut conéixer altres temes relacionats amb les cures del pacient al final de la vida. Així, s'han abordat aspectes com el paper fonamental que exerceixen les cures pal·liatives per a garantir una mort digna, o la limitació del tractament de suport vital en pacients hospitalitzats i les diferències que existeixen entre esta decisió mèdica i els aspectes regulats per la Llei d'Eutanàsia.
Finalment, la Jornada també ha abordat la donació d'òrgans com una opció altruista d'aquelles persones que s'acullen al dret a l'eutanàsia. 
La Llei d'Eutanàsia va entrar en vigor al juny de 2021 i regula el dret a l'eutanàsia per a aquelles persones majors d'edat que pateixen una malaltia greu o incurable, o un patiment crònic i impossibilitant que suposa una pèrdua major de l'autonomia i provoca un sofriment físic o psíquic constant i intolerable. 
Departament de Salut de La Ribera
 
 
._000004
._000606 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal