Domingo, 5 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.239 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.620
EL SEIS DOBLE
viernes, 24 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Prop d'un centenar de persones participen en les Jornades de Fibromiàlgia d'Alzira

Professionals del Departament de Salut de la Ribera han abordat temes com el dolor crònic, el dolor toràcic i els trastorns del son vinculats amb esta patologia


 
._000575


._000690 

Prop d'un centenar de persones han assistit hui a les Jornades de Fibromiàlgia que l'Associació d'Afectats de Fibromiàlgia de la Ribera (Adafir) ha celebrat a Alzira.

 

La Jornada ha estat inaugurada per la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster; el director mèdic de l'Hospital d'Alzira, Dr. Juan Manuel Campos; el regidor de l'Ajuntament d'Alzira Pep Carreres, i la presidenta d’Adafir, Ángela López. 

 

En la seua intervenció, la Dra. Fuster s'ha referit al 20é aniversari que Adafir compleix enguany i ha destacat “l'insòlit que en el món de l'associacionisme i el voluntariat té que una associació de pacients siga tan longeva i que ho siga sense que els anys hagen afectat la seua acció i activitat”.

 

En este sentit, la Dra. Fuster ha volgut felicitar les 3 presidentes que l'Associació ha tingut en estos 20 anys –Desamparados Santamaría, Mari Carmen Oliver i Ángela López- i ha destacat “la important labor que les associacions de pacients realitzen a la comarca, per la qual cosa sempre trobaran obertes les portes del Departament de Salut de la Ribera per a secundar i impulsar jornades com la que hui se celebra i que ajuden a visibilitzar socialment la malaltia i a conviure amb ella a les persones que la pateixen”.

 

Diversos professionals del Departament de Salut de la Ribera i de l'Hospital d'Alzira han participat com a ponents en la Jornada, on han abordat temes com el dolor crònic i l'activitat física, el dolor toràcic i les seues causes i els trastorns del son i la seua vinculació amb la Fibromiàlgia.

 

La Fibromiàlgia és la malaltia més representativa del dolor crònic en la població. Per la seua elevada prevalença i morbiditat, esta patologia és actualment un important problema de salut pública, ja que ocasiona alts índexs de freqüentació en les consultes mèdiques d'Atenció Primària, d'especialistes i en Serveis d'Urgències, així com un elevat consum de recursos sanitaris i econòmics. 
Departament de Salut de La Ribera

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal