Sábado, 4 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.238 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.616
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Reunió de la FAAVV d’Alzira amb Paula Tuzón, secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica

La secretaria autonòmica comunicà a la Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira “estar disposada a fer el què estiga a les seues mans per acabar amb les inundacions a Alzira, agilitzant la tramitació mediambiental”



._000550

._000641
Representants de la Federació d’associacions de veïns d’Alzira s’han desplaçat fins la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre per reunir-se amb Paula Tuzón, Secretària Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica acompanyada de Manuel Aldeguer, Director General de l’Aigua de la Generalitat Valenciana.
Havent estat desestimada pel MITECO la sol·licitud de l’Ajuntament per accedir a  les ajudes convocades a traves de la Fundación Biodiversidad per a la restauració d’ecosistemes fluvials i la reducció del risc d’inundabilitat en entorns urbans amb les que pretenia finançar l’ampliació del tram del barranc de La Casella entre la tancà de Sant Antoni i les comportes del Canal Interceptor de Les Basses, i per al que es preparà un projecte amb la informació facilitada pels tècnics de TYPSA i CHJ. 
La FaavvAlzira demanà aquesta reunió arran de la confirmació per part de la CHJ de que es limitarà a actuar sols al tram final del barranc de La Casella, a partir del pont de Xàtiva, fins la desembocadura al Xúquer i que aigües amunt del pont de Xàtiva, malgrat haver-ho proposat TYPSA a l’Estudio de alternativas para la reducción del riesgo de inundación en la Ribera del Júcar , considera a la DG de l’Aigua prou competent per actuar.
La FaavvAlzira convidà a l’Alcalde a  assistir a la reunió, ja que l’Ajuntament coneix millor que la Federació les propostes concretes de TYPSA. Diego Gómez, inicialment, ho confirmà,  però trobant-se indispost, declinà la invitació.
L’objectiu de la FaavvAlzira, era traslladar a les responsables de la Generalitat Valenciana, competents per resoldre el risc d’inundacions que patim, la nostra problemàtica i, coneixedors del infrafinançament de la GV, l’estratègia dissenyada per aconseguir el finançament escaient mitjançant l’esmena als PGE2023 en suport a l’acord plenari de la Corporació Municipal. 
Paula Tuzón, en escoltar es mostrà disposada a fer el què estiga a les seues mans per acabar amb les inundacions a Alzira, agilitzant la tramitació mediambiental.
Manolo Aldeguer, es comprometé a telefonar-li a Miguel Polo, President de la CHJ per a que li trasllade la informació de les actuacions contemplades a l’Estudio de alternativas para la reducción del riesgo de inundación en la Ribera del Júcar per ampliar el barranc de La Casella. 
Des de la FaaavvAlzira, l’informaren de les solucions aportades pel Departament d’Hidràulica de la Universitat Politècnica coincidents amb les de  TYPSA. 
Per tancar el malecó fins l’Alquerieta, Aldeguer es mostrà partidari d’elevar, en lloc de tota l’avinguda 9 d’Octubre, sols la vorera, convertint-la en un passeig, sols revegetant-la i amb uns bancs. 
El que no compartí fou l’elevació de la mota dreta del Canal Interceptor, conduint l’aigua als camps i polígons veïns, manifestant-se més partidari de la solució dels tancs de tempesta, per emmagatzemar l’aigua que no pot desaiguar-se, que és el que fà ara el Canal. 
Manolo Aldeguer feu seua  la proposta de TYPSA, refrendada unànimement per la Corporació Municipal, d’ubicar als els terrenys amb major risc d’inundabilitat del terme, el tanc de tempestes. Digué comboiat: en quant els ho plantege als companys de Medi Ambient, tiraran coets. Comprometent-se, tot  seguit, a efectuar les gestions per dissenyar la fórmula amb la que els  terrenys del frustrat centre comercial, ara propietat de la  SAREB, entitat participada pel Ministeri d’Economia i Hisenda, estiguen disponibles per a adequar-los com a parc urbà. 
FAAVV d’Alzira
 
 
.-000004
._000606 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 27/10/2022
Lo que ya llevamos oyendo desde hace un montón de años de unos, de otros, y de los de más halla, de la derecha, de la izquierda, y de los del medio, y encima cada acción que llevan a cabo es para peor, o para inundar lo que no era inundable, luego dicen que todo es culpa del cambio climático, pero en realidad lo que hace falta es un cambio de otras, otres, otros.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal