Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
miércoles, 9 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira se suma a les recomanacions de la Generalitat en matèria d’ajuda humanitària i acolliment d’ucraïnesos

La Biblioteca Municipal serà punt de recollida d’ajuda humanitària


._000581
.-000132

La Comunitat Valenciana és, com ha tingut oportunitat de demostrar en altres crisis humanitàries, una terra d'acollida. També ara, amb motiu de la invasió i guerra a Ucraïna, la societat i les institucions valencianes volen manifestar i materialitzar la seua solidaritat amb el poble ucraïnés de la manera més adequada possible.

En col·laboració amb el govern d'Espanya, la Generalitat, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s'encarregarà d'organitzar la solidaritat valenciana i canalitzar a través de diverses vies els oferiments que es realitzen per part d'entitats  locals, ONG (Organitzacions No Governamentals) o particulars.

Perquè l'ajuda al poble d'Ucraïna siga adequada i efectiva, és necessari i fonamental avaluar adequadament les necessitats, organitzar i planificar que arribe a qui ho necessite i, per tant, canalitzar adequadament la immensa i generosa solidaritat que el poble valencià està realitzant i vol realitzar.

És important que l'opinió pública s'informe de les vies d'ajuda a través dels canals (pàgines web, perfils en xarxes socials, etc.) de fonts oficials (govern d'Espanya, Generalitat, diputacions, ajuntaments…) o d'ONG (associacions, fundacions...) de reconegut prestigi.

Fonts no oficials, o canals poc segurs (com WhatsApp) que puguen usar-se per a suplantar fonts oficials, poden proporcionar informació errònia o falsa, que puga ser contraproduent o perillosa, i que puga provocar fraus o estafes.

 

AJUDA HUMANITÀRIA

La Generalitat està coordinant un comboi d'ajuda humanitària de la mà del govern ucraïnés i del govern polonés per fer l'entrega del material humanitari que els municipis, coordinats amb l’FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies) recullen. Les entregues es faran pels corredors verds i es distribuirà el material en Ucraïna per part del mateix govern ucraïnés.

En el cas d’Alzira, la Biblioteca Municipal ha estat designada com a punt d’arreplega de material de primera necessitat: sanitari (benes, Betadine, medicaments per a cremades, ortopèdia…), tèxtil (roba, calcer, mantes), d’higiene, material de refugi (sacs de dormir, piles), aliments no peribles (llaunes, fruits secs, menjar per a xiquets) i altres materials (telèfons, vaixella d’un sol ús). Consulta el llistat complet ací.

 

L’horari d’arreplega és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 16 a 20.30 hores i dissabtes de 10 a 13.30 h. La Biblioteca està situada a la plaça de les Lletres Valencianes.

Així mateix, és recomanable que qualsevol donació econòmica que es vulga realitzar es faça a ONG autoritzades o institucions oficials.


RECOMANACIONS DE L’AECID SOBRE AJUDA HUMANITÀRIA

 

En este sentit, l’Ajuntament d’Alzira va informar la passada setmana que les aportacions realitzades al fons solidari «Som Alzira» es destinaran per a fer front a les necessitats del poble ucraïnés. Les donacions al compte de Caixa Popular ES09 3159 0054 2426 9480 2923 s’enviaran directament al Consolat d’Ucraïna en València, que s’encarregarà de destinar-les a cobrir les necessitats bàsiques de la població afectada per la guerra.

Les actuacions impulsades a Alzira estan relacionades amb la iniciativa que promou la Federació Valenciana de Municipis (FVMP), que coordina una campanya supramunicipal amb l'objectiu de maximitzar els esforços i garantir una resposta àgil i eficient davant de les necessitats humanitàries del poble ucraïnés.

 

ACOLLIDA DE PERSONES

L'acolliment en territori espanyol de persones refugiades d'Ucraïna (majoritàriament famílies compostes per dones amb els seus fills i filles i persones majors) es vehicularà a través del sistema d'acolliment de protecció internacional regulat per l'administració pública.

Per a això, serà necessari disposar d'allotjament, ja siga en instal·lacions dependents de les administracions públiques o mitjançant pisos i habitatges buits que les persones particulars puguen posar a disposició.

Les ofertes d'allotjament es canalitzen mitjançant els següents formularis:

 
Ciutadania

 
 

Entitats socials

 
 

Entitats locals

 
 

Organismes i institucions
 

D’altra banda, qualsevol persona que puga entrar en contacte amb persones o famílies ucraïneses acabades d'arribar pels seus mitjans i que no sàpiguen on dirigir-se pot comunicar-ho a les autoritats locals perquè els assistisquen i ho comuniquen a l'administració autonòmica.

Pel que fa a l'acolliment de xiquets, xiquetes i adolescents sense referent familiar, únicament es podrà realitzar a través dels canals legals del sistema de protecció de la Generalitat. No es contempla cap altra  possibilitat que no siga esta, per a garantir la seua protecció i seguretat, i evitar així que puguen ser víctimes de màfies de tràfic. Més informació sobre acolliment familiar en Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Ajuntament d’Alzira
 
 


._000743

._000798

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialHumanismo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal