Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 5 de noviembre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira és escollida com a representant de la Comunitat Valenciana en l’Europan 16

“Esta candidatura suposa situar Alzira en el centre del panorama investigador internacional en el camp de l’arquitectura enèrgicament positiva”



.-000331


._000691

._000585 

Alzira ha estat escollida com a ciutat representant de la Comunitat Valenciana en la convocatòria del concurs europeu d’arquitectura Europan 16. Es tracta d’un concurs d’àmbit europeu amb 17 països participants, amb l’objectiu que joves estudis d’arquitectura d’arreu d’Europa presenten projectes d’actuacions urbanístiques destinades a millorar els espais d’habitatge i urbanització de la ciutat escollida entre totes les candidates europees.

L’objectiu final és que els projectes arquitectònics guanyadors solucionen els reptes que planteja la ciutat escollida, amb propostes innovadores que canvien el paradigma urbanístic cap a models de construcció de futur, amb concepcions capdavanteres a Europa i amb l’aprofitament de recursos energètics com a eix central de les actuacions.

Alzira, mitjançant la Regidoria d’Urbanisme, va presentar la seua candidatura per a 2020-2022, centrant-se en els reptes que suposa millorar les zones de la ciutat amb necessitats d’inclusió; concretament, es tracta d’accions requerides al barri de l’Alquerieta i el Torrejó. El jurat, designat per la Vicepresidència Segona de la Generalitat i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i pel Comité Nacional d’Europan, ha considerat Alzira com a representant de tota la Comunitat Valenciana per a competir a escala europea.

“Esta candidatura suposa situar Alzira en el centre del panorama investigador internacional en el camp de l’arquitectura enèrgicament positiva, amb edificacions que a més de ser eficients, són capaces de generar energia i revertir-la a la resta de la ciutat. Rebre esta distinció suposa un reconeixement de la ciutat i obri les portes per a accedir a subvencions que ajuden a posar en marxa els projectes adaptats a les nostres necessitats”, ha declarat Sara Garés, regidora de l’àrea d’Urbanisme.

La fase de selecció dels emplaçaments finalitzarà a primeries de desembre de 2020, més en què s’haurà de preparar els plecs i convenis de col·laboració, i els estudis d’arquitectura podran participar-hi des de gener de 2021. Els premis s’atorgaran el novembre de 2022.

EUROPAN és un concurs bianual d’àmbit europeu en què participen joves arquitectes i que ha esdevingut un dels premis d’arquitectura més prestigiosos del panorama internacional. Este premi naix amb l’objectiu d’incentivar la investigació en el camp de l’hàbitat i l’urbanisme i oferix la possibilitat que els guanyadors puguen dur endavant els projectes. Poder aconseguir este importantíssim guardó suposa l’accés d’Europa a Alzira i una garantia reconeguda en la recerca de subvencions i ajudes per a canviar el model de la nostra ciutat. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 


._000758

._000755

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

jomateix - 05/11/2020
Alzira és el target d'estudis de remodelació arquitectònica donat el desastre urbà que planteja. També hauria de ser model d'estudi com a referent dels projectes urbanístics inacabats o no començats, siguen publics o d'iniciativa privada: Retén policial, Palau Justícia, C.C. Vilella, millora de les comunicacions...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal