Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 3 de noviembre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira continua amb els treballs de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions

L’Ajuntament anuncia una nova ordenança municipal sobre les mesures d’autoprotecció en matèria de prevenció d’incendis


 

._000792 
 

.-000466

 

._000624 
 

Des de la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica es continua treballant a les zones amb major risc per incendi forestal dins de les urbanitzacions i nuclis habitats del municipi. Amb el finançament de la Diputació de València i l’ajuda de les brigades forestals de DIVALTERRA estan portant-se a terme tasques de prevenció d’incendis.

Concretament al llarg d’este mes de novembre finalitzaran dos de les actuacions; d’una banda, l’execució de la primera fase de la faixa perimetral de protecció de les urbanitzacions El Respirall i El Racó. D’altra banca, es farà l’obertura de la vegetació forestal en el recorregut de la futura pista forestal que unirà els nuclis habitats de Valletes de Bru amb Valletes de Gall, així com la recuperació del tallafoc que unix estos nuclis habitats amb la Vall de la Casella.

Estes actuacions es troben recollides al pla local de prevenció d’incendis forestals i tenen com a objectiu comú oferir seguretat als habitants d’estes urbanitzacions davant l’amenaça dels incendis forestals.

El regidor de l’àrea, Pep Carreres, insistix que “Durant els últims anys, des de l’Ajuntament estem promovent actuacions per a fer front a esta problemàtica. Estem plenament implicats en la protecció davant dels incendis forestals de les urbanitzacions i nuclis habitats del municipi i volem fer un pas endavant per tal de buscar els mecanismes que asseguren la corresponsabilitat en la implementació i manteniment d’estes mesures d’autoprotecció. No cal oblidar que la responsabilitat última de dur-les a terme, segons la llei forestal vigent, és dels propietaris de les vivendes que formen eixes urbanitzacions”. 

És per això, que tal com es va anunciar en anteriors declaracions, s’ha iniciat el procediment per a la tramitació d’una ordenança municipal que definirà les mesures d’autoprotecció que cal implementar, així com els procediments administratius que s’han de seguir per a executar-les. El text es fonamentarà en l'assumpció de la responsabilitat per part de tots els agents implicats, però especialment dels propietaris de parcel·les urbanes i parcel·les forestals confrontants a estes, en l'aplicació de la normativa forestal i urbanística específica vigent. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 

 ._000716

._000759

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal