Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 26 de octubre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 L’exposició sobre Carmelina Sánchez-Cutillas oberta a Alzira fins al 30 d’octubre

Carmelina Sánchez-Cutillas és una autora del segle XX que en plena dictadura emprén la seua obra en valencià


 

 ._000716
 

._000759
 

La Casa de la Cultura d’Alzira obri les portes des del 23 fins al 30 d’octubre a l’exposició itinerant «Carmelina Sánchez-Cutillas. Des de les fronteres del silenci», una iniciativa conjunta de les regidores de Cultura i d’Educació i Infància que proposen la instal·lació d’esta exposició conjuntament amb activitats de caire formatiu per a tots els públics, però en especial perquè l’alumnat dels centres educatius puga assolir un coneixement integral de l’autora valenciana.

Carmelina Sánchez-Cutillas, escriptora de l’any 2020-21, és una autora del segle XX que en plena dictadura emprén la seua obra en valencià en camps com ara la prosa, la poesia (terreny literari en què va destacar), la investigació i la historiografia. L’exposició itinerant, de titularitat de l’Acadèmia Valenciana de Cultura, està organitzada per la Regidoria de Cultura i compta amb material didàctic i bibliogràfic complementari.

Des de la Regidoria de Cultura, el responsable de l’àrea, Alfred Aranda, s’ha mostrat molt satisfet de poder mostrar esta exposició: “Es tracta d’una proposta que revela la figura de la Carmelina, autora amb una profunda consciència de gènere i ressenya la memòria de les dones al llarg de dècades, amb una poètica de rebel·lia i de reivindicació de la identitat valenciana”.

Per la seua banda, des de la Regidoria d’Educació i Infància s’han iniciat una sèrie de xarrades que es realitzaran simultàniament, en els centres educatius d’Alzira, a càrrec de la professora Pura Santacreu.

La setmana del 26 al 30 d’octubre i coincidint amb el període d’exposició, Santacreu portarà a terme una sèrie de ponències destinades especialment als alumnes de quart d’ESO, per a les quals comptarà amb material complementari oferit per l’AVL, que tenen com a objectiu que l’alumnat complemente i aprofundisca en els diversos aspectes de l’exposició i de la figura de l’escriptora. A més, també serà l’encarregada de conduir l’acte d’inauguració el dia 26 d’octubre a les 19 hores a la Casa de la Cultura amb entrada lliure.

Segons assenyala Maria Calvo, regidora de l’Àrea d’Educació, “amb estes activitats coordinades volem oferir la possibilitat que els alumnes coneguen de manera integral Carmelina Sánchez-Cutillas, una creadora cabdal, d’una generació silenciada, amb una magnífica producció literària, historiogràfica, investigadora i documental, que va prendre la ferma decisió de crear i publicar tota la seua obra en valencià i que es va comprometre amb la cultura, la tradició valenciana i el feminisme”.

L’exposició estarà oberta fins al 30 d’octubre a la Casa de Cultura i per accedir-hi cal l’ús de mascareta i es recomana seguir les indicacions del personal de la Casa de la Cultura en matèria de seguretat i prevenció de la Covid. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

                     
 ._000568                                            .-000130                                                    .-000166

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal