Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 16 de octubre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Serveis Socials presenta la memòria econòmica de l’actuació 'Som Alzira'

El programa ha atés 580 xiquets, de 417 famílies, en situació vulnerable


 

._000590

._000606 
 
.-000466
 

La Regidoria de Serveis Socials ha presentat l’informe justificatiu en matèria econòmica sobre l’actuació Som Alzira. Mitjançant este programa d’alimentació social, l’Ajuntament ha atés 580 xiquets i xiquetes entre alumnat escolaritzat a Alzira amb una beca de menjador de 20 punts i famílies derivades per prescripció directa de l’Àrea de Serveis Socials.

La cobertura suposa un total de 417 famílies de la ciutat que han rebut la targeta moneder de pagament

El caràcter excepcional que presenta la situació actual perjudica les economies familiars i suposa la necessitat d’implementar este tipus d’accions extraordinàries per a la protecció social a totes aquelles persones vulnerables. Amb la finalitat de fer un seguiment d’estes accions extraordinàries s’ha autoritzat la constitució d'una unitat de gestió, tècnica i administrativa constituïda per dos educadors-tècnics, una integradora social i una administrativa (Pla d’Ocupació Social).

En paraules de la regidora responsable de l’àrea, Marina Mir, “Des de Serveis Socials s’ha elaborat este informe que parla d’una gestió feta amb responsabilitat i ètica explicant la inversió dels fons i donant a conéixer tots els detalls. Vull agrair la gran tasca feta des del departament i les entitats col·laboradores i remarcar el bon funcionament al llarg de tota l’actuació”.

La memòria reflectix l’absència d’incidències significatives, així com la distribució de les ajudes segmentada en funció de diferents criteris poblacionals, el repartiment de quantitats al llarg dels dos mesos d’estiu, el tipus de productes adquirits, o les quantitats que no han estat efectivament abonades o que han sigut retornades per Consum.

Com ja es va explicar en la presentació de Som Alzira, cogestionat amb l’entitat Consum S. Coop. Valenciana, l’emissió de les targetes ha estat gratuïta i a més suposa un retorn a l’Ajuntament de l’1,25% del volum de facturació en format de vals de menjar, que s’assignaran a entitats socials municipals vinculades a l’àmbit de la infància i de l’adolescència.

La intensitat de cobertura de Som Alzira s’ha determinat d’acord amb les necessitats valorades, situant-se en 50 euros al mes per xiquet/a de cada unitat familiar durant els mesos de juliol i agost. Les targetes s’han recarregat automàticament, en els terminis i import establits a proposta de l’Ajuntament i entre les famílies beneficiàries que consten en els registres interns de Serveis Socials.

En darrer lloc, la informació detallada dels productes adquirits a través del denominat “Informe de Traçabilitat” òbviament exigix un control d’ús responsable d’estes targetes. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 


._000749

._000751

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialGeneralHumanismoServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal