Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.857 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
miércoles, 14 de octubre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 La Confederació Hidrogràfica del Xúquer inicia els treballs de recuperació de la vora del riu Xúquer a Alzira i Sumacàrcer

El tram d’actuació proposat té una longitud aproximada de 200 metres i un pressupost estimat de 89.105 euros


._000784

 

Hui s’ha realitzat l'acte de presentació de les obres de rehabilitació de la vorera del riu Xúquer que ha tingut lloc, este matí, al port de piragües d'Alzira. Han participat els alcaldes d’Alzira i Sumacàrcer, Diego Gómez i David Pons, així com els presidents de la Mancomunitat de la Ribera Alta Txema Peláez, el president del Consorci de la Ribera Óscar Navarro i el comissari d’aigües de la Confederació Miguel Polo.
L'alcalde d'Alzira ha donat la benvinguda i ha destacat la importància del riu per a la ciutadania "projectes com este, en els que treballem en xarxa amb altres municipis són essencials per a donar vida al riu de manera que els alzirenys i alzirenyes puguen gaudir d'ell".

Dins del marc del Pla de Dinamització del Riu Xúquer, que contempla diverses actuacions per a millorar les infraestructures i potenciar l’aprofitament i la conservació del riu Xúquer i el seu entorn en un marc de sostenibilitat ambiental, s’han dut a terme diverses actuacions, com la neteja del riu Xúquer realitzada els dies 26 i 27 de setembre i com la present actuació de rehabilitació de la vorera del riu Xúquer al pas pels municipis de la Ribera. Així, gràcies a un acord entre el Consorci de la Ribera i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es rehabilitaran dos zones de riu en els municipis de Sumacàrcer i Alzira.

Aquesta acció de rehabilitació ha estat presentada en el port fluvial d’Alzira, i en la presentació han participat els alcaldes d’Alzira i Sumacàrcer, Diego Gómez i David Pons, així com els presidents de la Mancomunitat de la Ribera Alta i del Consorci de la Ribera i el comissari d’aigües de la Confederació, Miguel Polo.

La actuació proposada pretén l’eliminació mecanitzada de l’Arundo donax (canya de riu) mitjançant el desbrossament, el triturat, l’extracció de la part aèria i el transport autoritzat. Posteriorment, se cobrirà la zona anteriorment desbrossada amb una cobertura opaca (geotèxtil) durant un període d’entre 18 i 20 mesos per al debilitament final del sistema radicular de la canya eliminada i la seua destrucció total. Posteriorment es retirarà el geotèxtil.

El tram d’actuació proposat té una longitud aproximada de 200 metres i té un pressupost estimat de la actuació és de 89.105 €. En acabar la presentació s'han pogut visitar les actuacions que ja estan portant-se a terme junt al port de piragües.

E6D

 

 


._000677

._000591

._000682 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal