Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 6 de julio de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 ‘El valencià en moviment’ és la campanya de foment del valencià als campus esportius

Durant el mes de juliol, al voltant de 300 xiquets i xiquetes i joves entre 3 i 14 anys participen en les diferents modalitats d’estes activitats


._000619
 ._000490
._000686

Un estiu més el SERVAL, Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament d’Alzira, col·labora amb els Campus Esportius, que es realitzen en les instal·lacions del camp d’esports de Venècia i en la ciutat esportiva Jorge Martínez Aspar amb la campanya de foment de valencià i dels jocs tradicionals  El valencià en moviment.

Durant el mes de juliol, al voltant de 300 xiquets i xiquetes i joves entre 3 i 14 anys participen en les diferents modalitats d’estes activitats. També es realitzen eixides al parc de l’Alquenència, a la muntanyeta de Sant Salvador i tots els dies acaben banyant-se a la piscina municipal. 

Enguany el Serval ha col·laborat entregant uns obsequis als participants al campus Multiesports, el campus de la UD Alzira de futbol i el de  Pilota Valenciana. En total s’han repartit 300 gorres i 6 lots de llibres que s’han sortejat entre els participants dels tres campus. A la gorra està imprés el lema de la campanya El valencià en moviment, que suggerix que el valencià és una llengua viva, dinàmica que cal emprar en tots els llocs i situacions, i un dels millors exemples és en l’àmbit esportiu i lúdic.

Este obsequi, a més ajudarà els assistents a protegir-se del sol en els calorosos dies de juliol, com ja hem pogut vore hui mateix quan les han repartides. El lliurament s’ha fet este matí al camp d'esports de Venècia, on han acudit Alfred Aranda, Regidor de Cultura, junt amb personal del Serval, els quals han distribuït al Campus Multiesport 150 gorres, a la UD Alzira de futbol 90 gorres i al campus de Pilota Valenciana 30 gorres.

L’acte ha comptat amb l’actuació d’una xicoteta xaranga de joves que ha acompanyat amb molta alegria les coreografies dels xiquets i les xiquetes.

Alfred Aranda, regidor del Serval, ha animat els joves participants a parlar en valencià, “utilitzar la nostra llengua és la millor manera de mantindre-la viva. A més donem suport als jocs populars com són: el sambori, conillets a amagar (l’amagatall), peus quiets, carreres de sacs, el canut, la trompa, el mocadoret, pic i pala... que solen incloure expressions molt nostres com: xurro va!, arribar amb el lleu fora, anar a mil, estar fet pols, hi ha mans que pareixen peus, torna-li la trompa al xic...”

D’altra banda Aranda els ha informat de la tasca que realitza el Serval en la difusió del valencià en tots els àmbits a la nostra ciutat. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 

._000769

 ._000638
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
DeportesGeneral
Educación y Formación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 06/07/2020
El SERVEF, como diría García "ese bulto sospechoso"...
Hace unos días estaban en la plaza del Ayuntamiento algunos concejales, plantados como pasmarotes sujetando una bandera arco iris en apoyo al movimiento LGTBIQFGSBJMYH+-=x/<>. A mí me hace gracia que, hasta la fecha, no he visto (o no recuerdo) ningún acto del Ayuntamiento en defensa del castellano. En otros lugares el 23 de abril, Día del Libro, se lee el Quijote, por ejemplo... en Alzira ni se nombra. Eso sí, el 9 de octubre (incluso días antes) tenemos a Fuster y a Estellés hasta en la sopa.
Alfredo Aranda es concejal de Cultura, de CUL-TU-RA, en general... no de Cultura Valenciana... y todavía no he visto que haya hecho ninguna campaña por la lengua castellana.
Visto lo visto, parece que este Ayuntamiento discrimina a los que no pertenecen al movimiento LGTBIQFGSBJMYH+-=x/<> y hablan castellano.

"Que solen incloure expressions molt nostres com [...]"
Si de expresiones valencianas hablamos os dejáis una muy importante y que todo el mundo ha pronunciado alguna vez: "aneu a fer la mà".
Benito - 07/07/2020
Quería decir 'SERVAL', no 'SERVEF'
Viejo - 07/07/2020
Tienes razón Benito, para estos xxxxx municipales gente como Azorin, Miguel Hernández, Berlanga, Vives, Brines o Blasco Ibáñez, no forman parte de la cultura Valenciana.
Saludos.
Viejo - 07/07/2020
¿Acaso el SERVEF no es un bulto sospechoso?. ¿Recuerdas cuando el PP lo convirtió en su propia oficina de colocación?
Eugenio - 07/07/2020
Tu dirección de correo electrónico es incorrecta.
Eugenio - 07/07/2020
Desde que está Compromis en el Ayuntamiento hemos visto muy pocas obras de teatro en castellano. Tampoco hemos visto favorecer otras manifestaciones culturales en ese idioma.
Al parecer, se trata de programar actos y subvencionar autores en valenciano, sean buenos, regulares o malos.
En definitiva, sectarismo politico. La cultura les interesa bien poco
alziro - 07/07/2020
Xe què bo, en tots ixos llocs que nomenes també està el castellà. Per cert, molt bé per dir que en Valencia està el valencià i en Catalunya el català, ya vas entrant en raó.
Eugenio - 07/07/2020
Xe que bó, y tu, no has sido capaz de aprender ningún idioma?
Ni uno? Xe quin ruc
Esportiste - 08/07/2020
No teniu altre lloc per a parlar d' aquestes temes que en una notícia relacionada en campus esportius? No teniu més trellat? Si voleu fer política doneu la cara en unes eleccions. No enteneu que si algú vol fer una campanya pel castellà, el xinès o el rus i porta més coses als menuts dels campus, benvinguts siguen. La veritat, no teniu nom.
Viejo - 08/07/2020
"Esportiste", yo opino lo que quiero, donde quiero y cuando quiero. Y espero que no venga ningún mindungui como tú a decirme dónde, cómo y cuándo tengo que opinar.
Saludos.
Benito - 08/07/2020
Vamos a ver esportiste, en el momento en el que aparece el concejal no hablando del campus y promocionando no sé qué es política, no deporte, ¿o me quieres decir que el "el sambori, conillets a amagar (l’amagatall), peus quiets, carreres de sacs, el canut, la trompa, el mocadoret, pic i pala" son deportes? Deportes olímpicos con denominación alzireña, ¿no? ¡Venga hombre, no digas tonterías!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal