Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.860 Fotografías: 108.847 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 26 de mayo de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Ajuntament d'Alzira destinarà quasi 3.000.000 d'euros, d’ací a juliol, per a combatre la crisi ocasionada pel COVID-19

L'equip de govern sol·licitarà una pòlissa de sis milions d'euros per a dotar de liquiditat al Consistori



._000775

L'alcalde d'Alzira Diego Gómez, aprofitant la commemoració d'un any del “Pacte de la Vila”, ha presentat el “Pla Asiste”. Aquest pla té com a objectiu principal fer front a l'impacte que la crisi soci sanitària i econòmica ocasionada pel COVID-19 està causant en la societat alzirenya, especialment en aquelles persones, famílies i comerços on els efectes estan sent més devastadors.

“L'Ajuntament d'Alzira entén que ha de donar resposta a una situació d'extrema gravetat a través de mesures excepcionals comprometent el seu pressupost amb la finalitat de poder ajudar a les persones i col·lectius més vulnerables i contribuir a activar l'activitat econòmica local”, ha exposat Gómez.

Actualment, el “Pla Asiste” porta invertits 1.698.571,89 euros, però segons l'alcalde Diego Gómez, “aquest import estarà prop dels tres milions d'euros el mes de juliol”.

 

 

Dins del paquet de mesures, algunes ja executades i unes altres en previsió de fer-ho, destaca un pla d'ocupació social, la campanya de ‘El comerç d'Alzira és vida’, les llistes de l'Aula Mentor, ajudes per a la reactivació econòmica, diversos convenis amb entitats com Creu Roja, Fundació Novaterra o el Norte Perdido i la dotació de 30 tauletes tàctils per a pal·liar la bretxa digital educativa. A data del 21 de maig, el pla assistent ja porta quantificats 1.698.571,89 euros en diverses partides:

- La primera d'elles compta amb mesures de contingència sanitària i seguretat pública per un import de 124.495,40 euros.

- Mesures de caràcter social i assistencial amb un import de 440.764,43 euros.

- Per a minimitzar els efectes que la situació de la pandèmia mundial genera inevitablement la població i per a contribuir a la regeneració del teixit comercial i empresarial local es destinaran 575.624,46 euros.

- Per a la implementació del teletreball per part de l'entitat municipal s'han destinat ja 64.576,17 euros.

-A causa de la situació d'excepcionalitat s'han pres mesures en l'àmbit de la fiscalitat municipal per a facilitar el pagament i obtindre devolucions de taxes per serveis que no es prestaran o que no repercutiran en aquest període, unes mesures de caràcter tributari que ascendeixen a 493.11,43 euros.

A més, l'equip de govern ja va manifestar a l'inici de la pandèmia que necessitaria dotar de liquiditat a l'Ajuntament, per la qual cosa se sol·licitarà una pòlissa de 6.000.000 d'euros, atés que cada mes el Consistori necessita per al seu funcionament 2,7 milions.

E6D

 

 

._000500

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComerciosEmpresas
PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

sietevecessiete - 26/05/2020
Es fundamental ir acompañando las distintas medidas a la realidad del día a día.
Eso no es improvisar, es adaptar en este momento tan complejo los recursos de los que se dispone a las necesidades .
Incluido obviamente la utilización de la póliza de 6.000.000€ .
Y aunque sea muy difícil, identificar quién lo necesita más para que todos sigamos adelante.
Ahora el miedo irá desapareciendo junto a la desaparición del coronavirus y se irá acomodando la actividad a los gustos y necesidades de los alzireños. En algunos aspectos es el momento de no intervenir en el mercado de trabajo salvo que sea en apoyo de los trabajadores.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal