Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.588
EL SEIS DOBLE
viernes, 24 de abril de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Alzira destina vora 70.000 euros per a ajudes d’emergència pel COVID-19

Augmenta un 30% el nombre de beneficiaris de Serveis Socials d’Alzira



._000743

L’Ajuntament d’Alzira ha incrementat els seus serveis a famílies que ho necessiten per tal de fer front a la crisi social i sanitària. El personal de la Regidoria de Serveis Socials continua treballant per a la ciutadania en l’àmbit de l’atenció domiciliària, alimentació, vivenda, assistència social, atenció socioeducativa o suport psicològic.

“Els serveis socials, per llei, són serveis essencials i ara en temps de crisi, més que mai són imprescindibles per a arribar als problemes i necessitats reals de la població. Tots els nostres serveis estan en actiu i des de les diferents unitats d’intervenció s’està donant resposta a les demandes”, assegura Marina Mir, regidora de Serveis Socials. “A més”, afig, “l’equip de Serveis Socials està redoblant esforços, cal reconéixer eixe intens treball del departament, que ha sabut adaptar-se a les circumstàncies”.

Pel que fa a l’atenció domiciliària, s’ha incrementat el servei en vora un 30% més. El servei d’ajuda a domicili s’ha reforçat en dos auxiliars, 11 en total, per a poder atendre 107 famílies, 29 més que abans de la crisi sanitària. Este augment es deu també a la impossibilitat d’atendre, en molts casos, per part de la família, ja que no es poden garantir les condicions de seguretat per a cuidadors ni dependents. Entre les tasques que porten a terme està l’atenció a persones majors que viuen a soles, dependents, suport educatiu a famílies en risc i amb fills a càrrec seu en col·laboració amb les psicòlogues de serveis socials i de les unitats de treball social.

Pel que fa a les ajudes econòmiques, des del passat 27 de març fins al 21 d’abril s’han donat al voltant de 305 ajudes d’emergència que sumen un total de 68.545 €, per a poder pagar serveis de primera necessitat. La regidora ha manifestat: “La nostra preocupació és que l’ajuda arribe a les famílies i que arribe de manera ràpida i àgil”.

D’altra banda pel que fa a les ajudes per a menjar, es treballa amb la col·laboració de Creu Roja per a fer el repartiment de lots de menjar a les famílies que manifesten la seua necessitat mitjançant Serveis Socials. El funcionament consistix a enviar a Creu Roja el llistat de famílies actualitzat diàriament i ells fan el repartiment. Actualment s’està atenent 350 famílies noves, que s’afigen a les 1.198 que formaven part d’este programa a l’inici de l’estat d’alarma. Les persones que necessiten atenció han de posar-se en contacte amb la Regidoria de Serveis Socials telefonant al 661 524 369

També en esta línia s’ha duplicat el servei “menjar a casa”. A les 35 famílies que ja s’estaven atenent, hem de sumar 32 famílies més que s’han afegit a este programa i 14 més en llista d’espera però que en els pròxims dies també seran beneficiàries.

Com es va anunciar la passada setmana, el departament ja treballa en la creació d’un fons de solidaritat anomenat Som Alzira, que s’encetarà amb 12.500 € provinents de les subvencions dels grups polítics i que anirà destinat a atendre les necessitats socials. Este fons serà ampliable en funció de les aportacions extraordinàries de totes aquelles persones, entitats o empreses que hi vullguen col·laborar. Es podrà fer aportacions al fons través d’un número de compte bancari que es comunicarà pròximament.

S’han tramitat de manera urgent 28 nous expedients de renda valenciana d’inclusió, per a poder donar resposta a les famílies de manera més integral i amb perspectives més inclusives.

Respecte a la vivenda, es treballa conjuntament amb l’EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sol) per fer l’adjudicació de 8 vivendes socials en el nostre municipi pròximament. Ja s’han tramitat les sol·licituds i en breu podran ser ocupades per les respectives famílies adjudicatàries.

Pel que fa a l’assistència telefònica, s’han atés 1.425 telefonades de persones que necessitaven algun tipus d’ajuda econòmica, social i/o psicològiques a les quals s’ha donat resposta. A més, cal destacar que tant les treballadores i treballadors socials com les psicòlogues i educadors han portat a terme la seua tasca de manera proactiva, avançant-se als fets i telefonant a totes les famílies que tenien detectades prèviament per tal de poder gestionar de manera urgent totes les necessitats que puguen tindre. “És obvi que esta crisi ha afegit més risc i major fragilitat a la vulnerabilitat existent en moltes famílies. La identificació prèvia i l’actuació immediata per part dels nostres equips professionals constituïx una prioritat”, indica la regidora.

Així mateix, l’Ajuntament està en contacte diari amb les residències de persones majors per tal de conéixer l’estat del personal i dels residents i establir necessitats.

Per últim, actualment també s’estan atenent 517 persones en els serveis de teleassistència per a majors que porten un dispositiu de crida, connectat amb els professionals sanitaris, que només han de polsar en cas d’emergència. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

._000590
._000606 
.-000466
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, SanidadServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Anónimo - 24/04/2020
Tu dirección de correo electrónico es incorrecta.
sietevecessiete - 24/04/2020
Gracias por trabajar por salir de la pandemia todos a una.
Mucho ánimo a todos los trabajadores
viejo - 24/04/2020
¿Para cuándo un ERTE a los políticos municipales?.
Debido a la pandemia millones de ciudadanos están afectados por expedientes de regulación temporal de empleo, miles de alzireños confinados en sus casas sin saber que pasará con sus empleos, con sus negocios, con sus bares, con sus comercios o con sus tiendas.. Mientras tanto, los representantes de los alzireños y toda la cuadrilla de contratados a dedo siguen amarrados a la teta municipal y disfrutando de ella.
Casi un millón de euros nos cuestan a los alzireños los concejales, grupos políticos, contratados a dedo por los grupos políticos, asesores contratados a dedo, etc. etc.
¿No es posible reducir la nómina política dada la precariedad ciudadana?
¿No es posible un ERTE a los contratados a dedo?.
¿No son más necesarias las tablets a los niños sin recursos que los grupos políticos y los asesores?
Ya que la caída estimada del PIB será de un 10% ¿No es posible rebajar un 10% desde Marzo, los sueldos de los concejales?.

Otro tanto con los gastos previstos y no ejecutados en fiestas, conciertos, teatros, viajes, comidas, dietas, festorros y milongas varias.
¿Con esas partidas no será posible aumentar las ayudas a quienes se han quedado sin trabajo?
¿Con esas partidas no ejecutadas, no se podrán rebajar impuestos?

saludos.


sietevecessiete - 24/04/2020
La pandemia pasará, excepto desgraciadamente para aquellos que han fallecido y para sus familiares.
Cuando pase la pandemia habrá sectores de la sociedad que en lo económico no hayan sufrido ni un solo euro de pérdidas y habrá trabajadores que tampoco lo hayan sufrido .
Lo complejo de la situación es saber la situación económica de las unidades familiares a las que pertenecen esos trabajadores o la unidad familiar del empresario que no sufre ni un euro de pérdidas .
En empresas de muchos recursos económicos conocemos sus aportaciones y donaciones para atacar al coronavirus . Estoy completamente seguro que muchos de los trabajadores que no están sufriendo económicamente están haciendo lo mismo ayudando cada uno en la medida de sus posibilidades .
MUCHOS GRANOS DE ARENA HACEN UNA PLAYA.
Los políticos municipales son personas públicas con nombre y apellidos a las que todos conocemos y podemos saber lo que ganan . Exactamente igual con los puestos de designación política para el asesoramiento. La noticia dice que 12.500€ de los grupos políticos se destinarán a otras necesidades sociales, ya es un paso .
Me niego a pensar que todo el mundo está en política por puro interés personal. No pienso participar de un linchamiento de la política municipal porque recuerdo a todos los ciudadanos que pueden participar activamente en las elecciones dentro de un grupo político o en una agrupación de electores. Además necesitamos políticos en los ayuntamientos para gestionar todos los recursos disponibles y mejorar nuestras vidas y nuestra ciudad. Nadie puede negar que Alzira ha mejorado con el paso de los años.
Dicho todo esto animo a la FEMP ( Federación Española de Municipios y Provincias ) a llegar a un acuerdo nacional para que todos los alcaldes , concejales y asesores reduzcan puntualmente sus salarios y sirva para un fondo que ayude a salir del coronavirus.


Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal