Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 27 de marzo de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Generalitat Valenciana anuncia ajudes directes i immediates per als autònoms de fins a 1.500 euros

El president Ximo Puig explica que les ajudes als treballadors i treballadores per compte propi es percebran depenent del grau de paralització de l'activitat


 ._000703

 .-000403

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que els autònoms i autònomes de la Comunitat Valenciana podran percebre ajudes immediates i directes, per a fer front a "qüestions bàsiques" relacionades amb la seua activitat, davant la situació generada per l'emergència sanitària del *coronavirus.

En aquest sentit, el cap de l'Executiu valencià ha explicat que el Ple del Consell d'aquest divendres aprovarà una iniciativa de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que comprén aportacions per a "atendre el lucre cessant" d'aquest col·lectiu, que oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros, segons si han paralitzat parcial o totalment la seua activitat.

El màxim responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió per videoconferència que ha mantingut aquest dijous amb el president de la CEV, Salvador Navarro, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez i el secretari general de CCOO PV, Arturo León, una trobada en el qual també han participat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler i el conseller d'Economia Sostenibles, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

El president de la Generalitat ha explicat que, amb aquestes ajudes, a les quals se sumaran la setmana pròxima altres destinades als treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTES), "es complementen espais que havien quedat sense resposta inicial" i que s'havien abordat amb els agents socials en reunions prèvies.

 

Línies d'actuació

Entre les mesures que ha avançat el cap del Consell es troba una línia de finançament per a projectes empresarials i circulant desenvolupats per professionals per compte propi i microempreses localitzades en la Comunitat Valenciana, dotada amb 60 milions d'euros. Així, es donarà liquiditat a aquests col·lectius, els qui podran percebre fins a 750.000 euros, a un tipus d'interés del 0%, amb una manca de 2 anys, sense comissió d'obertura i aval de la Societat de Garantia Recíproca (SGR).

D'altra banda, s'implementarà una línia d'avals de la SGR per a permetre a les empreses tant l'accés a línies de finançament d'entitats financeres, així com a la millora de la seua capacitat de negociació d'òptimes condicions de finançament amb la banca comercial privada que opera en la Comunitat Valenciana.

 

Causa de força major

Així mateix, el titular de la Generalitat ha explicat que hi ha moltes empreses i sectors que, malgrat no estar identificats expressament en l'Annex I del reial decret 463/2020, de declaració de l'estat d'alarma, han vist igualment reduïda de manera dràstica la seua activitat. Per aquest motiu, el *president ha demanat al Govern que es faça una interpretació àmplia perquè aquestes empreses puguen aplicar la "causa de força major" i no es queden per tant al marge de les ajudes contemplades en el reial decret llei de mesures urgents contra el coronavirus.

Finalment, el màxim responsable del Consell ha avançat un conjunt de mesures de caràcter tributari com l'ampliació dels terminis per a la presentació i el pagament d'alguns impostos com el de successions i donacions o el de transmissions i actes jurídics documentats, entre altres.

G.V. 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 


._000745

.-000367

._000763

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComerciosEmpleo
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal