Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 27 de marzo de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Serveis Socials d’Alzira reforça l’atenció psicològica

S’enceta una acció dirigida a majors que viuen a soles


._000688
._000691

La regidoria de Serveis Socials ha posat en marxa un servei d’assistència telefònica destinat a tota la ciutadania en general i en especial atenció als més vulnerables. Donades les circumstàncies actuals com a conseqüència de l’emergència sanitària, l’equip d’atenció psicològica de l’Ajuntament ha adaptat i reforçat l’assistència psicològica de manera telefònica i/o via mail. Per la impossibilitat de fer encontres personals.

“Ens trobem front una situació sense precedents, en la que hem d’estar presents i acompanyar el nostre veïnat també com a ajuda psicològica. Cal cuidar-se i cuidar a tota la comunitat que ens rodeja” ha assegurat la regidora, Marina Mir.

L´objectiu és ajudar-te al maneig de l’estrés, per a mantindre l´equilibri emocional amb una actitud positiva en estos moments de confinament al domicili i ajudar en la gestió del sentiment de por i incertesa. Principalment es tindran en consideració les situacions personals i familiars particulars: famílies amb menors i persones majors a càrrec, famílies amb persones amb trastorn mental, famílies amb membres amb diversitat funcional, víctimes de violència masclista o majors que viuen a soles.

Per tal d’accedir al servei cal telefonar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores al  962018152 i una treballadora del departament assignarà la consulta a una de les quatre psicòlogues que fan l’atenció. L’equip d’atenció psicològica es compromet a mantindre teràpies iniciades, una vegada finalitze la situació d’alarma, de manera presencial, ja que d’esta manera es garantirà la proximitat empàtica i s’afavorirà la relació terapèutica.

D’altra banda el mateix equip psicològic ha elaborat dos guies específiques a les que es podrà accedir des de la web municipal.

Guia General per a familiars cuidadors i persones majors: una sèrie de consells i propostes per a les persones majors i les famílies cuidadores, perquè puguen afrontar de la manera més saludable possible la situació complexa en la qual ens troben en el seu dia a dia i ara més exigent que mai.

Guia General per a pares i mares davant de la situació d’alarma generada pel COVID-19 per a famílies amb menors. A la situació d´alarma generada per la propagació de virus COVID 19, s’afig la tasca diària de cuidar i criar les nostres filles i fills.

A més, també des de serveis socials s’ha començat hui amb el programa de comunicació i de detecció de necessitats en persones majors de 80 anys que viuen soles. El departament compta amb una base de dades que identifica estos perfils de manera que es contactarà telefònicament amb cadascuna d’elles per tal d’establir un nexe de relació davant el seu aïllament i detectar necessitats en temps rècord i mobilitzar recursos disponibles per a previndre hipotètics riscos i atendre'ls en l’àmbit domiciliari.

La regidora ho ha descrit com “una iniciativa que respon a la defensa dels drets de la ciutadania i de la protecció social de les persones més vulnerables. Volem estar al costat de les nostres persones majors i que senten que estan acompanyades”. En este programa l’Ajuntament comptarà amb la col·laboració la Creu Roja i en coordinació amb Fiscalia.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

._000585 

._000640

._000351

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, SanidadServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal