Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 16 de marzo de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

  LA UNIÓ de Llauradors remarca el paper i la importància fonamental dels llauradors i ramaders davant la crisi pel coronavirus

Demana que no es prohibisca la venda dels llauradors en els mercats no sedentaris, mentre es potencia la compra en les grans superfícies


 

._000769

LA UNIÓ de Llauradors remarca el paper i la importància fonamental dels llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana en el proveïment de productes frescos i de proximitat en el marc de la crisi pel coronavirus. Carles Peris, secretaria general de LA UNIÓ, és rotund sobre aquest tema: “Sense llauradors i ramaders no hi ha aliments; som la primera baula que mou la cadena agroalimentària i més necessaris que mai davant aquesta crisi”.

Cal recordar que en aquests moments els productors treballen encara més si cap per a continuar complint l'objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans i que no existisca desproveïment en els lineals. També anima als consumidors al fet que cobrisquen la demanda actual amb bons productes de proximitat i no amb importacions, que seran ara molt menys necessàries.

LA UNIÓ considera que els productors contribueixen amb el proveïment d'aliments bàsics a la població i que cal garantir que aquests siguen subministrats en condicions de normalitat i que es mantinguen les xarxes de distribució habituals. Cal recordar que els aliments produïts amb la normativa europea garanteixen els estàndards de qualitat alimentària, més necessària que mai en l'actual situació.

Per a LA UNIÓ és molt important també que les Administracions no dificulten la comercialització de fruites i hortalisses dels llauradors en mercats no sedentaris, respectant les degudes exigències i preocupacions. Per aquest motiu, demana el compromís de les administracions perquè tinguen en compte el proveïment de producte fresc i de proximitat i no crear situacions de greuge comparatiu als productors agroalimentaris del país respecte a altres tipus d'aliments. “És un contrasentit que no es pose cap impediment a les compres en les grans superfícies o supermercats que concentren diàriament milers de consumidors en instal·lacions tancades i que, no obstant això, es puga sentir la temptació de prohibir que se celebre un mercat ambulant local en un poble en un espai obert. “A veure si li posarem pegues al fet que el llaurador local continue venent les seues carabassetes o cítrics en la plaça del poble i no a les taronges d'Egipte o la bajoca del Marroc del super”, avisen des de LA UNIÓ.

LA UNIÓ
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

._000762

._000594 

._000534
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal