Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 27 de enero de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Hospital de la Ribera forma a tècnics i polítics per tal de generar salut i benestar en l'àmbit municipal

Ha sigut en el 1r Fòrum de Regidories per l’Acció Local en Salut de la Ribera, organitzat pel Departament de Salut de la Ribera i el Centre de Salut Pública d'Alzira


._000739

Alcaldes, regidors i tècnics d'una vintena d'ajuntaments es donaren cita a l'Hospital d'Alzira per a adquirir coneixements i intercanviar experiències sobre com generar salut des dels mateixos municipis.

Ha sigut en el 1r  Fòrum de Regidories per l’Acció Local en Salut de la Ribera (Reg-ALS), organitzat pel Departament de Salut de la Ribera i el Centre de Salut Pública d'Alzira. Este fòrum s'emmarca dins de XarxaSalut, la xarxa de municipis per la salut de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu del Fòrum, que està previst que se celebre amb caràcter anual, és el que els assistents adquirisquen coneixements pràctics i habilitats per a desenvolupar estratègies, programes i projectes per tal de generar salut i benestar en l'àmbit municipal.

Així, a esta primera convocatòria han assistit representants municipals d'àrees com la salut, l'urbanisme, l'acció social, l'esport, la participació, l'educació, el medi ambient, la joventut i la igualtat, entre altres. “Són tots ells àmbits que, encara que no ho semblen a priori, tenen molt a dir en la preservació de la salut, ja que s'ha demostrat que són els principals determinants d'esta”, ha destacat Joan Paredes, subdirector mèdic d'Atenció Primària del Departament de Salut, qui ha recordat que, “en qüestions de salut, moltes vegades importa més el codi postal que el codi genètic”.


Montajes Cebis - Diseño, montaje y suministro de cuadros eléctricos para el control de procesos industriales y fabricación de maquinaria de todos los sectores.   ._000543


D'esta forma, durant la jornada s'ha destacat la necessitat de canviar el model de salut que existeix en l'actualitat, “passant d'un model d'atenció individual i centrat en la curació de la patologia, a un model més grupal i comunitari que tinga en compte, no només a la gent que emmalalteix, sinó que incloga a la gent sana i incorpore la participació de la població en la cura de la seua pròpia salut”.

En este sentit, s'ha assenyalat que “només entre el 10-15% de la població freqüenta els centres sanitaris i ho fa quan ja ha aparegut la malaltia, per la qual cosa és essencial que ens coordinem des de tots els entorns: local, educatiu, soci-laboral i sanitari, per a desenvolupar estratègies que permeten preservar la salut de la resta de la població”, ha conclòs Paredes.

Departament de Salut de la Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

._00


0590VD

.-0

00342 

 .-000006
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal