Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
sábado, 21 de diciembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Exposició de pintura 'L'origen de l'abstarcció', de Lídia Boix Martínez

Des d'ahir, en la Casa de la Cultura


._000686
._000578 

Lidia Boix naix el 17 d’octubre de 1973 en L’Alcúdia, una localitat d’ampla tradició artística situada en la Ribera Alta de la Comunitat Valenciana cuna de artistes reconeguts.

Creix en el si d’una familia amb fortes arrels artístiques i artesanals que participa i col.labora sovint en activitats relacionades amb la cultura local. El seu pare, Francisco Boix fou tallista i ebenista des de molt jove i la seua mare Carmen Martínez modista, especialitzada en la recreació tant d’indumentaria tradicional dels segles XVIII i XIX com de festa. Ambdos profesions exerciran una gran influència en la formació de Lidia.

Llicenciada en Bellas Arts per la Facultat de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València, en Pintura i amb l’especialitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals.

Finalitza els seus estudis de tercer grau i com a doctoranda participa en Congressos i en algunes publicacions sobre restauració d’obras d’art.

Després d’exercir com a restauradora durant nou anys en la Fundació “La Llum de les Imatges”, en l’IVAM (Institut Valencià d’Art Modern) i en el Museu de Belles Arts de València (San Pio V), en projectes impulsats per institucions com Direcció General de Patrimoni Artístic Valencià (DGPA), Conselleria de Cultura, Educació i Ciència (CCEC) i la Reial Acadèmia de Sant Carles, deixa el món de la Restauració per a dedica-se professionalment a la pintura i a la docència en matèria artística exercint com a professora d’arts plàstiques en La Casa de la Cultura d’Alzira (València), fins el dia de hui.

Des de llavors, ha realitzat nombrosos treballs, així com exposicions individuals i col.lectives, resultant nominada en varios certàmens de pintura. També ha col.laborat amb diferents entitats com el BBVA VALÈNCIA o “El Bolero grup de danses” de L’Alcúdia, en el muntage i realització d’exposicions; amb diferents revistes i programes culturals com la prestigiosa revista americana “Journal of Refractive Surgery”, revista oficial de la ISRS/AAO, del mes de juny de 2008 o en el programa de televisió de temàtica cultural “ENCONTRES” (RTVV) 2009 i altres.

La seua obra fa referència a la vida a través de la matèria, pictórica o d’una altra naturalea, de la que es val per a crear. Des del punt de vista tècnic, en part de les seues obres es pot descobrir junt als materiales propis del pintor, tals com l’oli, el llenç o la taula, altres materials com fustes, teles, terra, acer…, que interactúen entre ells i amb la mateixa artista amb la finalitat de materialitzar en la seua obra, la visió del món que la rodeja i compartir-la finalmente amb l’espectador fent-lo partícip de la culminació d’esta.

Els seus treballs, d’una enorme sensibilitat, reforçada per la base científica de la restauració, donen lloc a una obra en continu creixement i transformació. La pintura és part de la seua vida i viu amb ella, está oberta a l’evolució progressiva tant a nivell tècnic com conceptual, aprén amb ella i s’adapta a cada moment sense perdre mai la seua esència.

 
 
Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 


.-000474


._000690 

 ._000597

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal