Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
jueves, 21 de noviembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El director general de Prevenció d’Incendis visita els projectes fets a Alzira

Han recorregut el paratge natural municipal de la Casella, concretament l’àrea del tallafocs


._000590
._000606 

El director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Diego Marín Fabra, ha visitat Alzira per a conéixer de primera mà les tasques portades a terme en matèria de prevenció en el nostre terme durant els últims anys. L’han acompanyat en la visita l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, a més dels tècnics relacionats amb l’obra de la Casella, el cap d’agents mediambientals i els tècnics del projecte pilot de trituració.

Primerament han recorregut el paratge natural municipal de la Casella, on s’han portat a terme gran part de les inversions que la Direcció General de Prevenció d’Incendis ha realitzat a Alzira, concretament l’àrea del tallafocs de la Casella i la restauració i millora de la pista forestal central. Altres obres i projectes en què s’ha implicat la Conselleria i que s’han valorat en la visita són la pista forestal de l’Escala en la Garrofera i el projecte pilot per a la trituració de restes de poda agrícola en la interfície agrícola-forestal del paratge natural Murta-Casella.

“Volem agrair totes les accions executades per la Generalitat en els últims anys. Tenim un entorn forestal de gran valor ambiental i paisatgístic que necessita importants actuacions en silvicultura preventiva i de manteniment i millora de les infraestructures. Estes no es podrien dur a terme sols amb recursos municipals,per tant és molt important el suport autonòmic”, assegura el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

La visita ha continuat amb la celebració d’una reunió de treball a l’Ajuntament entre els tècnics municipals i els de la Conselleria, en què s’ha aprofitat per a explicar de primera mà, totes les actuacions que des de l'àmbit municipal es duen a terme amb relació a la gestió de prevenció d’incendis forestals. Entre altres, s’han tractat:

- Informes de l’estat actual de les urbanitzacions respecte a l'autoprotecció davant d’incendis forestals i propostes de mesures necessàriesper a cadascuna.

- Execució de les mesures en prevenció d’incendis forestals i gestió forestal en el paratge natural Murta-Casella.

- Proposta de modificació del pla de cremes agrícoles.

- Proposta d’ordenança en prevenció d’incendis forestals.

- Impuls del voluntariat ambiental per a fer vigilància preventiva a l’estiu.

- Millora de les infraestructures hidràuliques i preventives estratègiques per a millorar la capacitat de resposta en cas d’emergència per incendi forestal.

- Planificació de simulacres d’incendis forestals.

- Manteniment de convenis amb voluntaris intervenció (VACIF i Protecció Civil)...

Finalment, id’acord amb el treball que s’està realitzant, s’han traslladat una sèrie de suggerènciesper tal de facilitar el treball des del punt de vista municipal, com per exemple l’elaboració de normativa específica per a l’aplicació de les mesures d’autoprotecció en urbanitzacions o l’aprovació de la nova ordre de l'ús del foc agrícola.

També han sol•licitat noves inversions per aerradicar l’ús del foc agrícola a les zones amb més risc o per adaptar les infraestructures agrícoles per a la crema en la resta del sòl agrícola, subvencions per a l'obertura de franges perimetrals en urbanitzacions o nuclis habitats en l'entorn forestal, així com més inversions en gestió forestal sostenible per a poder dur a terme tractament silvícoles extensius en parcel•les forestals municipals.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

._000675
 
.-000295  
 ._000546
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Secreto - 21/11/2019
Ojiplatico me he quedado con la foto. Me ha gustado tanto que me la dejo de fondo de pantalla, todos con las manos en los bolsillos o los brazos cruzados. Fiel reflejo de nuestra realidad. Si a ese paseo hubiera ido selfie man, os hubiera aconsejado cómo poneros para que parezca que estáis currando.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal