Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 25 de octubre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Hui s s'inaugura la temporada del Club Cinema Alzira i Aljazzira Jazz Club amb la projecció de 'The Kid' (EEUU, 1921) amb la música en directe

El clàssic de Charles Chaplin es projectarà a l'Auditori de la Casa de la Cultura, a les 20:00 hores


.-000424

Divendres 25 d’octubre de 2019

Auditori de la Casa de la Cultura

Hora: 20:00

 

Hui, a les 20:00 hores, s'inaugura la temporada jazzística i de cinema, amb la projecció de la pel·lícula muda, The Kid (EEUU, 1921), escrita, dirigida i interpretada per Charles Chaplin. La pel·lícula es projectarà amb la música en directe.

 

La pel·lícula

"The kid" és un clàssic del cinema mut, una història tendra, divertida, trista, que oscil·la entre la comèdia i el drama, i que explica la relació humana i sincera que s’estableix entre el vagabund Charlot i un nen orfe. El primer llargmetratge de Charles Chaplin és un bell conte amb totes les emocions que desperta el cinema clàssic. “Una pel.lícula amb algun somriure i potser amb una llàgrima", escriu el mateix Chaplin al començament del film. En la projecció, la música serà interpretada en directe per Carles Robert (piano, composició i direcció), Laura Villar (oboè), Miquel Àngel Marín (clarinet) i Laia Domènech (violoncel), com es feia en l’època del cinema mut. 


Eureka Centre d’Estudis - Academia especializada en clases de refuerzo para todos los niveles (primaria, secundaria y bachiller) y de todas las asignaturas.   ._000531


Els músics

CARLES ROBERT, piano, composició i direcció

Format a Barcelona, al Conservatori Superior Municipal i a l’ESMUC, especialitzant-se en el camp de la composició audiovisual.

Ha rebut encàrrecs de diverses entitats per compondre la música de pel·lícules silents, entre les quals cal destacar L’heroi del riu de Buster Keaton, El President de C. T. Dreyer o Sunrise de F. W. Murnau. Ha actuat en diversos Festivals (Festival “COS de Reus, Festival de Música de Cartagena, Festival de Jazz-Voyeur de Mallorca i Festival de Jazz d´Escaldes-Engordany), Filmoteques (Filmoteca del CEC de Catalunya), Auditoris (Auditorio de Galicia, Teatro Cervantes de Valladolid, Teatre Metropol de Tarragona, Palau Robert o Sala Montjuïc de Barcelona), Xarxes (Circuit Anem al Teatre de la O.D.A., Joventuts Musicals) i conferències a Escoles, Conservatoris i Universitats a Catalunya i a l’estat espanyol. Tanmateix ha col.laborat en concerts solidaris a favor de la infància per UNICEF.

Recentment ha col.laborat amb l’Orquestra de Cambra Catalana dirigint la seva música per a la pel·lícula muda The Kid de Charles Chaplin.

També ha estrenat el musical Recorda qui ets, on ha volgut plasmar els seus ideals humans, d’ecologisme i sostenibilitat del planeta i ha posat música al documental The Stone Circle de Patrick Pfistner, als EEUU.

En la seva tasca docent és professor d’harmonia al Conservatori Professional de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú i compagina la seva activitat artística amb el creixement personal, a través de disciplines com el Rebirthing, el Ioga i el Reiki.

 

LAURA VILLAR MONTCUSÍ, oboè

Naix a Tarragona l’any 1988. Comença els seus estudis musicals en el Conservatori Professional de Música de Mallorca, continua en el Conservatori Professional de Música de Vic i el Conservatori Professional de Música de Tarragona, on obté el Grau Professional en les especialitats d’oboè i piano. Finalitza el Grau Superior de Música d’oboè en el Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona) amb els professors Francisco Castelló i José Manuel González.

Actualment toca en diferents orquestres, és membre de l’òpera de cambra “Grans són els deserts” i del duo Dexaloc.

Treballa com a professora d’oboè en el Conservatori Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú i en el Conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona.

 

MIQUEL ÀNGEL MARÍN, clarinet

Nascut a La Cava-Deltebre. Ha estudiat a Catalunya, amb Antoni Sebastià i Juli Panyella, i a Alemanya, amb Wolfgang Meyer. Solista clàssic i músic de cambra i orquestra; com a solista s’ha presentat amb les orquestres: Polnische Kammerphilarmonie, de Cambra del Conservatori de Moscou, Leos Janacek Ostrava (Festival de Torroella de Montgrí), Cambra de Brno (Palau de la Música de València), Cambra de Vila-Seca, do Norte, Simfònica Martinu Zlin, Sori Orchestral Ensemble (Seoul Arts Center, Corea); ha tocat amb els quartets Moyzes,Venus-Kapralova i Dafna (quartet de l’Orquestra Filharmònica d’Israel); ha format part de l’Orquestra do Norte (Portugal) i ha col.laborat amb les orquestres Filharmonia de Galícia, Simfònica de Galícia i Cambra Filharmònica Txeca. Actiu com a músic improvisador en l’escena musical de Barcelona, amb Misaluba, Carles Andreu, Joan Saura… Ha fet música per a teatre, dansa, flamenc (amb Duquende), vídeo i poesia (amb Carles Hac Mor i Ester Xargay). Ha publicat el llibre “Lo clarinet és l’aixada. Dieteri de músic”, escrit durant els anys d’estudi a Alemanya. Ha estat professor de clarinet en els conservatoris de Vila-Nova i la Geltrú i Vila-Seca. Pròximament actuarà a França (París) amb el cantant Carles Andreu i a Israel (Tel-Aviv) amb el pianista Sariel Maler i el violoncelista Oriol Aymat.

 

LAIA DOMÈNECH SELLAS, violoncel

Comença els estudis de violoncel a l’Escola Municipal de Música de Manlleu  amb Eulàlia Subirà. Comença el Grau Superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Damián Martínez i l’acaba a la Folkwang  Universität der Künste a Essen (Alemanya) amb Christoph Richter. Cursa  seguidament estudis de Màster a la Hochschule für Künste a Bremen  (Alemanya) amb Stephan Schrader. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut  classes de violoncel·listes com Nabí Cabestany, Peter Thiemann, María de  Macedo, Lluís Claret o Wolfgang Boettcher. Ha tocat en diferents grups de cambra rebent classes del Quartet Casals o Kennedy Moretti. Pel que fa a orquestra, ha estat membre de la JONC, i ha col·laborat amb orquestres com  la Berlin Filmorchester, la Mozart Akademie Orchester, l’Orquestra de  Cambra Terrassa 48, l’Orquestra de Cambra del Penedès o l’Orquestra de Cambra de Vic.

 

 

 

._000500
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal