Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 11 de septiembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Sanitat inicia les obres per a albergar el PET-TC de l'Hospital de la Ribera

S'han invertit més de 5 milions d'euros destinats a l'adquisició i obres d'adequació del PET-TC, així com a l'accelerador lineal


._000606 
.-000466

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat esta setmana les obres que permetran albergar el futur PET-TC de l'Hospital d'Alzira, un dels més avançats i precisos en el diagnòstic de tumors. Per a això, ha realitzat una inversió de més de 1,8 milions d'euros, dels quals 1,4 milions d'euros s'han destinat a l'adquisició de l'equip i 400.000 euros al condicionament de l'espai que l'acollirà.

La titular de Sanitat, Ana Barceló ha destacat que "es tracta del tercer equip d'estes característiques que la Conselleria de Sanitat instal·la en els dos últims anys. En 2017, es van adquirir i van instal·lar sengles equips de PET-TC en els departaments de salut Alacant-Sant Joan i Doctor Peset de València, amb una inversió de més de 2,3 i 1,8 milions d'euros, respectivament. Així mateix, i mitjançant el conveni amb la Fundació Amancio Ortega, s'han destinat 30 milions d'euros a l'adquisició d'equipament d'alta tecnologia".

Tal com ha afirmat la gerent de l'Hospital Universitari d'Alzira, Liliana Fuster, "esta serà la primera vegada que l'Hospital d'Alzira compte amb un equip de PET-TC propi en 20 anys d'existència". En este sentit, ha destacat "l'important salt qualitatiu que suposa la seua adquisició per als pacients, ja que no hi haurà necessitat de recórrer a la unitat mòbil que es trasllada fins a Alzira per a la realització d'estes proves".

La construcció del nou recinte s'està duent a terme al soterrani del centre sanitari d'Alzira, on s'està condicionant un espai de 160 metres quadrats blindat de plom, amb l'objectiu d'evitar qualsevol tipus de risc tant per al pacient com per al personal sanitari.

Es preveu que estes obres estiguen acabades a finals d'aquest any 2019, la qual cosa permetrà que el nou PET-TC de l'Hospital de la Ribera entre en funcionament al juny de 2020, després del procés de validació del Consell Nacional de Seguretat Nuclear. L'autorització prèvia per part d'este organisme és un requisit indispensable, ja que certifica el nou aparell i autoritza la seua posada en servei.

 
Un 40% més d'exploracions

L'Hospital d'Alzira preveu realitzar amb el nou PET-TC prop de 1.000 exploracions a l'any, un 40% més de les que actualment es realitzen amb la unitat mòbil que es desplaça a l'Hospital.

El PET-TC és una de les proves amb més capacitat per a la detecció de tumors. Es tracta d'un híbrid entre dues tècniques d'imatge: el TAC (Tomografia Axial Computeritzada) i el PET (Tomografia per Emissió de Positrons), que aporta informació funcional-metabòlica (PET) i informació anatòmica (TAC).

Així, la conjunció d'ambdues tècniques permet obtenir un diagnòstic precís gràcies a la seua concreció mil·limètrica a l'hora d'identificar lesions en fases primerenques, valorar la seua extensió i predir la resposta als tractaments.

Segons la cap del Servei de Medicina Nuclear de l'Hospital de la Ribera, Ana Tembl, "el nou PET-TC ens proporcionarà imatges d'alta resolució amb l'afegit que les exploracions corporals i cerebrals es realitzaran en tot just 10 minuts, la meitat de temps que amb l'equip de la unitat mòbil".

Així mateix, per a Tembl, "la precisió resulta determinant per valorar l'eficàcia de determinats tractaments, sobretot oncològics, de manera que este nou PET-TC serà una eina molt valuosa per a optar per un tractament o un altre que ofereix millors perspectives de curació".

Un altre dels beneficis del nou PET-TC és que al disposar d'un sistema de reconstrucció d'imatges tan exhaustiu s'evita la possible realització d'altres proves o procediments complementaris més agressius, cosa que suposa una menor irradiació per al pacient.

De la mateixa manera, gràcies a la precisió de les seues imatges este tipus de prova permet estudiar determinades malalties neuropsiquiàtriques, ja que ajuda en la detecció precoç de canvis metabòlics en el cervell, en l'estudi de tumors cerebrals, patologies del sistema nerviós central o en la valoració del deteriorament cognitiu (malaltia de Parkinson o Alzheimer).

A més, dissabte que ve es preveu la recepció a l'Hospital d'Alzira del nou accelerador lineal adquirit per substituir a l'actual. Per a això Sanitat ha invertit un total de 3,2 milions d'euros. L'accelerador permetrà tractar amb radioteràpia a més de 700 a l'any de tot tipus de càncers primaris i metastàsics.

Hospital de la Ribera

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 


._00069

 

 
.-000295 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal