Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
domingo, 30 de junio de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'endocrinòleg Marcelino Gómez, afirma a Alzira que “és un assoliment dels drets civils que el sistema sanitari puga donar resposta a les persones transsexuals”

Així ho va manifestar a l'Hospital de la Ribera en una jornada sobre l'atenció sanitària de les persones transsexuals


.-000462
L'Hospital Universitari de la Ribera ha acollit una jornada sobre transsexualitat, en el marc de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. Esta jornada forma part de les accions que el Departament de Salut de la Ribera està duent a terme en 2019, cada mes, per tal de conscienciar sobre la igualtat i la violència de gènere.

L'objectiu d'esta jornada, en què ha participat mig centenar de pacients i professionals, ha estat definir les necessitats sanitàries de les persones transsexuals i conèixer els protocols d'atenció a seguir pels especialistes implicats en cadascuna de les fases.

En este sentit, l'endocrinòleg de la Unitat de Referència d'Identitat de Gènere de l'Hospital Universitari Dr. Peset, Marcelino Gómez, ha explicat que "els casos de transsexualitat atesos en estes unitats s'han duplicat en els darrers anys, sobretot en xiquets menors d'edat. De fet, la transsexualitat es detecta cada vegada a edats més primerenques".


Montajes Cebis - Diseño, montaje y suministro de cuadros eléctricos para el control de procesos industriales y fabricación de maquinaria de todos los sectores.   ._000543


Per a Gómez, "és un assoliment dels drets civils que el sistema sanitari pugadonar resposta a les persones transsexuals que tenen una diversitat de gènere", sobretot en xiquets en plena pubertat, "on solen començar els problemes psicosocials".

Igualment, en paraules del psicòleg Felipe Hurtado, integrant també de la Unitat de Referència d'Identitat de Gènere de l'Hospital Universitari Dr. Peset, "la persona transsexual pot patir cert rebuig a nivell social i familiar, que pot provocar ansietat, conduir-li a l'abús de substàncies i, fins i tot, a l'intent de suïcidi en casos molt extrems".

No obstant això, "tant la societat com el seu sistema sanitari -continua Hurtado- han avançat, i hui dia estos joves ja no pateixen tant perquè poden sotmetre’s a un tractament per solucionar el seu conflicte d'identitat sexual, amb el suport de les seues famílies".

Sobre això últim, Hurtado ha explicat que "el procés de normalització que s'està vivint en els últims anys, ha provocat que els pares accepten amb més naturalitat la transsexualitat del seu fill / a", de manera que este accedeix abans a les unitats de suport i assessorament.

Durant la jornada també s'han abordat els tractaments farmacològics i hormonals necessaris en el procés de canvi de sexe, així com les diferents cirurgies (mastectomies, implantació de pròtesis mamàries, etc.) que requereixen les persones transsexuals.

Referent a això, el facultatiu del Servei d'Endocrinologia de l'Hospital d'Alzira, Pablo Sanz, ha explicat que este tipus de pacients "requereixen al llarg de tot el procés un seguiment individualitzat per part d'un grup multidisciplinari d'especialistes en psicologia, ginecologia, cirurgia plàstica o urologia".

La jornada ha comptat, a més, amb el testimoni de tres integrants de Lambda, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, que han explicat la seua experiència personal en el procés de canvi de sexe, així com la tasca d'assessorament psicosocial, jurídic i legal que la seva associació ofereix a les persones transsexuals i els seus familiars.

Hospital Universitari de la Ribera

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

 

 

._000555
._000593 
._000594 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 30/06/2019
Sí sí, muy bien. Pero las operaciones estéticas que se las pague cada uno de su bolsillo.
A todo esto, el Sr. Gómez nos podría explicar a todos por qué es necesario tratar a alguien que no está enfermo.
Y añado: siempre, y repito SIEMPRE que se trata a una persona con esta "incongruencia de género" es para que el tratado y sus familiares acepten dicha incongruencia, y NUNCA, repito NUNCA para que el tratado intente casar su identidad de género con su sexo biológico. Vamos, que si un niño o una niña da muestras de no estar seguro/a de su género, el tratamiento siempre tenderá a reforzar el cambio de género y nunca a reforzar el binomio género-sexo biológico.
Benito - 30/06/2019
¿Por qué es un orgullo ser LGTBIJKPMQ?
Ibn Ahmet Al-Mansur - 02/07/2019
Todo politizado, está claro. Hay que sacar votos de dónde sea. Desde mi punto de vista debería de existir una Unidad especializada en tratar este tipo de percepción.
Juanma - 07/07/2019
Nunca entenderé porqué se empeñan estos políticos buenistas en que debemos los ciudadanos pagar este tipo de tratamientos para personas trans y sin embargo no ven la misma necesidad (o más) que el servicio de odontología de los hospitales también realicen implantes, arreglos, aparatos y demás para todo el mundo. Tener la boca en sanas condiciones afecta también a la identidad, autoestima y en general al bienestar de las personas, y no me valen las excusas políticas de "pues que se cuide la boca", porque por esa regla de tres no podrían operar a personas con cáncer de pulmón, de hígado, de senos y/o reducción de estómago. En fin, hoy por hoy la política va todo a base de colectivos, buscando el voto masivo, cuando en verdad lo que menos les importan son las personas, por más chapitas que se pongan "a favor de" + lo que esté de moda apoyar.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal