Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de junio de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 S'evacuen les instal·lacions del Centre de Salut d'Alzira per un simulacre d'incendi

Amb aquests simulacres es garanteix la seguretat de treballadors i pacients en cas d'emergència real


._000596

._000675

El Centre de Salut Alzira I, situat al carrer La Paz del municipi, ha evacuat hui a unes 250 persones per un simulacre d'incendi.

Es tracta dels usuaris i professionals del centre sanitari, així com del personal del Centre de Salut Pública d'Alzira, de la Unitat de Conductes Addictives i de la Unitat de Salut Mental, les dependències de la qual es troben també en aquest edifici.

L'evacuació del centre, que compta amb tres plantes, s'ha realitzat passades les 12.30 hores, després que un treballador haja donat la veu d'alarma en detectar un foc (simulat pels propis bombers) a la biblioteca del centre de salut.

Després de desallotjar la zona afectada i, davant la impossibilitat d'apagar el foc amb extintors, el Cap d'Emergència designat en el Pla de Seguretat del centre de salut per a aquests casos, ha declarat l'evacuació completa de l'edifici.

Cal destacar que, amb l'objectiu que l'assaig fóra el més real possible, el simulacre s'ha realitzat en horari de plena activitat assistencial i sense avisar prèviament a treballadors i pacients, que han desallotjat l'edifici sense que s'hagen produït incidents.


Montajes Cebis - Diseño, montaje y suministro de cuadros eléctricos para el control de procesos industriales y fabricación de maquinaria de todos los sectores.   ._000543


Segons ha destacat la coordinadora del Servei de Prevenció de Riscos del Departament de Salut de la Ribera, Carmen Martí, “l'assaig de hui comportava diverses dificultats, en tractar-se d'un edifici gran, de difícil accés per als bombers i forces de seguretat, ja que es troba en ple nucli urbà, en el qual hem utilitzat una gran quantitat de fum i en el qual treballa personal d'unitats i serveis molt heterogenis”.

Així, el simulacre ha comptat amb la intervenció del cos de Bombers d'Alzira, Guàrdia Civil, Policia Local, Ajuntament i el Centre de Coordinació d'Emergències-112, els qui han treballat de forma coordinada durant tot l'exercici.

Al costat del foc i l'evacuació, l'assaig també ha recreat l'atenció urgent de diversos ferits, així com el rescat de diversos professionals sanitaris atrapats en consultes envoltades pel fum i el foc.

Després del rescat i posterior recompte de persones en el punt de reunió establit en el Pla de Seguretat del centre de salut, s'ha donat per finalitzat el simulacre i el centre ha représ la seua activitat assistencial habitual.

 

Servei de Prevenció de Riscos

Aquest tipus d'exercicis és iniciativa del Servei de Prevenció de Riscos del Departament de Salut de la Ribera i el seu objectiu és el de garantir la seguretat de pacients i professionals en cas d'incendi o de qualsevol altre tipus d'emergència real.

Amb aquests assajos, els treballadors de la Ribera coneixen com evacuar pacients i acompanyants en les seues àrees de treball, com utilitzar els mitjans d'extinció d'incendis, com donar l'alarma davant una emergència o com actuar si es veuen envoltats per foc o fum.

Departament de Salut de la Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

 ._000546
.-000004 
._000585 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal