Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.829 Fotografías: 108.806 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 26 de junio de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Dos professionals de l'Hospital de la Ribera assajaran una nova tècnica d'estudi del càncer de mama

La patòloga Laia Bernet i el biòleg Carles Casterá compten amb una dilatada experiència investigadora i assistencial en càncer de mama


._000534
._000650

Dos professionals de l'Hospital Universitari de la Ribera han aconseguit un projecte d'investigació per assajar una nova tècnica d'estudi del càncer de mama. Es tracta de la patòloga Laia Bernet i del biòleg Carles Casterá, tots dos pertanyents al Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital d'Alzira.

El projecte, finançat per l'Institut de Salut Carlos III (ISC III), a través de la seua Plataforma en Xarxa de Proteòmica (Proteored), es durà a terme en col·laboració amb la Universitat de València (UV) i amb l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) i el seu objectiu és el de determinar la validesa d'una nova tècnica, basada en la espectometria de masses, a l'hora d'estudiar el tumor de mama de determinades pacients en què les tècniques d'estudi utilitzades fins al moment donen resultats que són susceptibles de millora.

Així, per part de la Universitat de València col·laborarà en el projecte d'investigació el professor Manuel Sánchez del Pino i, per part de l IVO, la doctora Ana Calatrava i el biòleg molecular José Antonio López Guerrero.


 Montajes Cebis - Diseño, montaje y suministro de cuadros eléctricos para el control de procesos industriales y fabricación de maquinaria de todos los sectores.   ._000543


L’HER 2

Algunes dones que presenten tumors de mama invasius (això és, que es propaguen cap al teixit mamari circumdant) tenen una major quantitat en les seues cèl·lules canceroses d'una proteïna anomenada HER 2 (HumanEpidermalGrowth Factor Reception2- Receptor del factor de creixement epidèrmic 2), que és la responsable que estes cèl·lules creixen i es propaguen més ràpidament que en un altre tipus de càncers.

Per este motiu, l'estudi de l'HER2 en càncer de mama és fonamental per al diagnòstic i tractament de la malaltia, ja que les dones que presenten una major quantitat d'esta proteïna poden beneficiar-se de teràpies dirigides específiques.

Segons han destacat Laia Bernet i Carles Casterá, "l'estudi de l'HER2 és complex i freqüentment requereix de diferents tècniques moleculars altament sofisticades i laborioses, sent les tècniques comunament aplicades les immunohistoquímiques i la 'hibridació in situ', que es realitzen sobre talls de teixit procedents de la biòpsia del tumor o de la mateixa peça quirúrgica".

En cas que estes tècniques determinen que la pacient té major quantitat d’HER 2 (positiu), la dona pot rebre teràpia específica; en cas contrari (negatiu), la pacient no és elegible per a este tipus de teràpia.

"No obstant això, hi ha un xicotet percentatge de casos, al voltant del 6% dels càncers de mama, en què estes tècniques no llancen resultats concloents", han assenyalat Bernet i Casterá, que han afegit que "és precisament en este grup de dones, en el qual assajarem la validesa de la nova tècnica d'estudi que ara plantegem".

D'esta manera, el projecte de recerca que proposen els professionals de l'Hospital d'Alzira és una "prova de concepte, del resultat de la qual dependrà aprofundir o no en esta línia d'investigació". Per este motiu, este assaig es durà a terme inicialment sobre 30 pacients i tindrà una durada aproximada d'uns 3 mesos.

"Confiem que la espectometria de masses obra una nova porta en el diagnòstic i tractament del càncer de mama", han afirmat Bernet i Casterá, que compten amb una dilatada experiència investigadora i assistencial en càncer de mama i en l'estudi de l’HER 2.

 

Premi Alberto Anaya

Cal assenyalar, en este sentit, que tots dos investigadors de l'Hospital d'Alzira han estat recentment reconeguts amb el prestigiós premi Alberto Anaya que ha lliurat la Societat Espanyola d'Anatomia Patològica i International Academy of Pathology(SEA-IAP) en el transcurs del seu XXIX Congrés .

En concret, este guardó ha estat atorgat per la publicació, a la Revista Espanyola de Patologia, de l'article titulat "Creixent junts. Casos equívocs HER-2 i guies clíniques, que ha estat reconegut, així, com el millor article original publicat en esta revista en els darrers 2 anys.

Hospital Universitari de la Ribera

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 


._000697
._000676

._000687
 

  

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal