Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 20 de junio de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira demana una fumigació extraordinària contra el mosquit tigre

En el que portem d’any l’Ajuntament d’Alzira ja ha destinat 25.755 € a estos necessaris tractaments


._000678
._000596

L’Ajuntament d’Alzira sol·licita un tractament addicional contra el mosquit tigre al casc urbà d’Alzira, per tractar de pal·liar els efectes del insecte a la Ciutat. A hores d’ara encara no està tancat amb l’empresa adjudicatària del servei, Lokímica, quin dia es faria el tractament.

En este cas, seria una mesura extraordinària que se sumaria a les fumigacions que es practiquen de manera protocol·lària dins de la campanya gestionada pel Consorci de la Ribera, a la qual l’Ajuntament ja s’ha sumat en altres ocasions. L'empresa LOKÍMICA S.A, licitadora encarregada de subministrar el tractament serà també qui porte a terme esta acció preventiva i es posaran a l’abast de la ciutadania per a resoldre qualsevol incidència que es puga produir.

En el que portem d’any l’Ajuntament d’Alzira ja ha destinat 25.755 € a estos necessaris tractaments. Les tasques consistixen a  revisar durant tot l’any els focus de mosquits, com és el cas de les sèquies, embornals, fonts ornamentals i qualsevol punt que presente làmines d’aigua acumulada dins de les zones urbanes, que és on l’ajuntament té competència per a fer-ho. A més en el cas de la mosca negra, les accions es porten a terme al voltant del riu.

La passada setmana, els alcaldes de diverses localitats es van reunir amb l’empresa i la Mancomunitat, per a demanar que se intensifiquen els tractaments, amb accions puntuals donada la greu situació que s’està vivint enguany a les diferents poblacions.

A més el departament de sanitat també ha preparat una xarrada informativa sobre la mosca negra i mosquit tigre que tindrà lloc el proper dia 11 de juliol a les 18:00 h en la casa de la cultura. El ponent serà Ricardo Acosta, biòleg i responsable de la campanya de tractament en la Ribera del mosquit tigre, mosquit comú i mosca negra, mosca comú de l’empresa Lokímica. A la xarrada, es donarà a coneixer el cicle de vida dels simúlids i mosquit tigre i es parlarà d’actuacions preventives per a evitar-los.

El treball per tal de combatre este tipus de plagues, es planifica al llarg de tot l’any però enguany estem tinguent un episodi més greu, pel que s’han hagut de planificar mesures extra.

 

Consells per a previndre la proliferació

El Departament de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira, seguint les recomanacions del Centre de Salut Pública, ha traslladat a la ciutadania una sèrie de mesures per tal d’evitar la proliferació de mosquits tigre en la llar, especialment, en aigües estancades o en llocs humits. 

És recomanable la col·laboració ciutadana perquè no augmente la població del mosquit tigre en el terme municipal, per això cal seguir les mesures preventives següents:

• Elimina recipients d’aigua per a plantes, abeuradors, qualsevol artefacte que puga contindre aigua de xicoteta, mitjana o grans mides, ja siguen taps, plats, poals o bidons.

• Evita els regs excessius en jardins particulars, atés que l’aigua que s’acumula en la gespa, gram o qualsevol altra espècie vegetal i que nosaltres no veiem, pot ser un lloc ideal per al depòsit i desenvolupament dels ous.

• Evita mantindre piscines, basses de reg, etc, amb aigua no tractada durant períodes llargs de temps, perquè afavorix la facilitat de cria per a esta espècie.

• Consulta informació específica al web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, www.san.gva.es/mosquito-tigre.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

._000520  
 
.
.-000049

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Vecino - 20/06/2019
Hay mucho exagerado...... toda la vida ha habido mosquitos, lo único es que no hemos vuelto unos señoritos que no sabemos vivir sin internet ni aire acondicionado y cuatro mosquitos molestan....
Pelocho - 20/06/2019
Para Vecino. También teníamos un agujero en medio del patio donde depositábamos nuestros excrementos a demanda de nuestro cuerpo, luego tuvimos orinales debajo de las camas....Seguro que tú acudes a un cuarto de baño a vaciar tu próstata y tu intestino. Ale piensa majete!!!
Hasta els - 20/06/2019
Estic hasta els collons, els debien de picar a ells on jo diguera, estic hasta els collons de tots, a cobrar sense treballar i els atres ques foten, si vos piquen s'aguanteu, estic hasta els collons.
Rosa Maria de Dios - 21/06/2019
Si fumigan van a matar otros insectos, mariposas, abejas y otros animales, eso nos falta ya pocos se ven, porque se están exterminando, vamos a terminar con la naturaleza. Más limpieza en nuestro río y barrancos y no se madrigaran.
Vecino - 21/06/2019
Para Pelocho. Estás mezclando churras con merinas, caprichos con necesidades. Ahora piensa un poquito la barbaridad que has dicho.
Juan - 22/06/2019
Vecino de donde x q igual no resides en nuestro pueblo,estamos sufriendo diariamente picaduras de tigres ,leones etccc en nuestros trabajos dejad ya de decir chorradas,toda la vida se a fumigado y no a pasado nada en tu casa los deberias tener todos jajajaja.
En cuanto al comentario de Rosa en lo único q te voy a dar la razón es en la limpieza de nuestros ríos y barrancos que dan asco de la suciedad y maleza y plagas de cañas q no te puedes ni acercar al rió.
Vecino - 22/06/2019
Juan en mi barrio nadie se queja de picaduras ni de mosquitos. Tengo que decir que todos los vecinos tenemos la calle siempre limpia. Habrá barrios que tengan mosquitos, otros ratas, otros cucharachas y otros nada.
Juan - 22/06/2019
Vecino seguro que tu casa también la tienes limpia jajaja,x lo que dices supongo q estarás dentro las 24 horas,si no es así no entiendo las tonterías que dices.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal