Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 27 de abril de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6

 Andorra la Vella serà fallera este cap de setmana

“Fallers pel Món” trasllada les Falles fora de la Comunitat Valenciana, enguany més internacional que mai


 

._000619
 
._000620  

Andorra és la ciutat escollida enguany per l’Associació de Fallers pel Món, que trasllada la festa fora de la Comunitat Valenciana, amb actes com una desfilada de Moros i Cristians, una gran mascletà i paella popular. El cap de setmana culminarà amb la cremada d’una falla feta per a Andorra.

Andorra la Vella viurà, el 27 i 28 d’abril, la festa de les falles de València. La capital ha estat escollida per l’Associació Fallers pel Món, creada a Carcaixent, per convertir-se en la seu dels actes que anualment trasllada fora de la Comunitat Valenciana per donar a conèixer la tradició de les falles, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2016.

Durant dos dies, la ciutat viurà la festa amb un ampli programa d’activitats, que inclou des de la tradicional ofrena a la Verge dels Desemparats -amb la participació de més de 400 falleres vestides amb el vestit tradicional-, un castell de focs d’artifici, una mascletà on es cremaran més de 60 quilos de pólvora, una desfilada de Moros i Cristians i paella, fideuà populars. El cap de setmana culminarà amb la cremada d’una falla feta a mida per a Andorra la Vella, obra de l’artista faller Pepe Benavent. El monument, que es cremarà a l’aparcament del Parc Central, inclourà elements propis del país, com el Tamarro, el pont romànic de la Margineda, la grandalla i un dels punts més fotografiats pels visitants de la parròquia, l’escultura La Noblesse du temps, de Salvador Dalí situada a la plaça de la Rotonda.

El president de Fallers pel Món José Amores ha animat als veïns a sumar-se a una celebració “que és molt de carrer i que els valencians vivim amb molta intensitat”. Al mateix temps, ha celebrat el fet que Andorra la Vella sigui la primera localitat fora del territori espanyol que acull aquest esdeveniment.

E6D

 

.-000454 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Vecino - 27/04/2019
¿Desde cuándo los moros y cristianos están relacionados con las fallas? Estas cosas son un excusa para pegarse una juerga de gorra durante dos días.

PD. Que se lleven también a los del tambor.
Caponata - 27/04/2019
¿ y que tiene de malo eso vecino es que de todo os quejais ?
Yo tan bien fui fallera y de las mas vellas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal