Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 27 de febrero de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 La Universitat de València i l'Ajuntament d'Alzira presenten la publicació ‘La Història d'Alzira’

Han col·laborat més de mig centenar de professionals de la història, la geografia i l'art de la Universitat de València i historiadors i estudiosos de la història local


 ._000583

._000584  

L'acte de presentació, que va tindre lloc el dimarts 26 de febrer, va comptar amb la participació del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; la coordinadora de la publicació per part de la Universitat, la professora Ester Alba; i Aurelià Lairón, coordinador per part de l'Ajuntament d'Alzira.

El vicerector va explicar que la participació de la Universitat de València, mitjançant investigadors de la Facultat de Geografia i Història, en aquest projecte editorial cal entendre-la com una forma més de “territorialització” de la institució acadèmica. Citant a Ortega i Gasset, Jorge Hermosilla va explicar que “a les missions de la Universitat, com són la formació, la investigació, la transferència de coneixement, contemplem l'aproximació al territori. La UV, com a institució pública, es deu a la societat valenciana, i què millor que acostar-se a ella a través del que saben realitzar els nostres investigadors”.

La professora del Departament d'Història de l'Art, Ester Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història quan es va iniciar el projecte editorial, va incidir en el valor dels estudis locals, dels estudis abordats per equips pluridisciplinaris compresos per experts en els diversos períodes històrics, la geografia, la història de l'art o el patrimoni cultural.

Per la seua banda Aurelià Lairón, Arxiver municipal i coordinador del projecte, va parlar d’una història d’Alzira necessària per a una ciutat mil·lenària, que se sent orgullosa del seu passat i present. L'alcalde Diego Gómez va posar l'accent en la importància d’un treball d’estes característiques, un recorregut exhaustiu sobre el que ha sigut la nostra ciutat al llarg del temps. “Més de 1000 pàgines per a repassar la història d’una ciutat que mira en clau de futur”

En la ‘Història d'Alzira’ participen els professors de la Universitat de València Antoni Furió (Dept. Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques), Ricard Franch i Aureli Martí (Dept. Història Moderna i Contemporània), Juan Piqueras i Joan Mateu (Geografia), José Pérez Ballester i Manuel Albaladejo (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga), i Ester Alba i Josep Montesinos (Història de l'Art), entre altres. Aquesta publicació forma part d'una sèrie d'obres promogudes i coordinades des de la Facultat de Geografia i Història, amb un denominador comú, l'escala local com a referència de l'anàlisi històrica, geogràfica o patrimonial. Una desena d'obres han precedit a la Història d'Alzira: València, Xàtiva, Llíria, Bunyol, Quart de Poblet, Torrent, L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Torís i Carlet.

L’obra, que es publicarà en dos tomos a finals del mes de març, ha comptat amb la participació de nombrosos historiadors i investigadors, com els locals Antonio Martínez Pérez, que malauradament ens va deixar fa uns mesos, l’arqueòleg municipal Agustí Ferrer Clari, el doctor en Història i catedràtic Tomàs Peris Albentosa, el medievalista Ivan Martínez Araque, el doctor en història Salvador Vercher, el doctorand Vicent Garés Timor, l’exdirector del Josep Mª Parra i professor de la UCV, Jesús Marrodán, el catedràtic, Eugenio García Almiñana, la professora Pilar Rovira Granero, el doctor en Art Francisco de Borja Franco Llopis, la doctoranda Mónica Ibáñez Bartolomé i al professor de Música Francisco José Vicente Castell. 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal