Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 25 de febrero de 2019
Clic en la foto para ampliar

Vicent Muñoz
Ver imágenes de esta noticia
1

 Muñoz: ‘Si Bohigues no treballa buscant diners de baix de les pedres, la JLF que presidix no deixarà un bon gust de boca en el seu 75 aniversari’

‘Les seues propostes no són dignes de la segona potència mundial en Falles; si continua per eixe camí baixarem a segona’


 
._000610
 

 ._000500 

Després de la notícia apareguda en el diari Levante EMV del passat dimecres 13 de febrer, vull eixir al pas tan sols per aclarir algun comentari específic que es fa en la mateixa.

Segons la informació apareguda i la transcripció feta pel periodista PF a les paraules del president Jaume Bohigues, diu que, el pressupost de la JLF està molt apurat i la primera mesura a prendre és suprimir el casal que lloga tots els anys la JLF per als menjars i recepció d’autoritats i invertir estos diners en mascletades. Continua la informació dient que la intenció de Bohigues és presentar-se a la reelecció però en el cas que no fora així, ell vol deixar nets els deutes de la JLF. Ara ve el millor de tot quan afirma que, no obstant això, l’entitat arrossega una pòlissa heretada amb 30.000 euros pendent d’amortitzar en els pròxims tres anys. En este moment és quan entre a refrescar-li la memòria al senyor Jaume Bohigues, que tal vegada, els dos anys en el càrrec li han fet perdre-la potser d’una manera deliberada. 

Senyor Bohigues, el que escric ara forma part d’una nota que vaig fer arribar a tota la premsa perquè després d'haver-se realitzat el traspàs de poders entre l'anterior directiva de la JLF i l'actual, en la qual vam donar de la situació econòmica i el tancament de l'exercici faller 2016-2017 amb data de 15/05/2017, la directiva presidida per vosté, va convocar una reunió de presidents amb l'objecte d'informar que existien diferències substancials entre la informació facilitada i la real, comunicant, segons ells, un desfasament econòmic, que a criteri de qui subscriu i dels membres de l'anterior junta directiva sembla que no havien entés, creant en aquell moment una innecessària alarma social entre el col•lectiu de les falles i en conseqüència en la mateixa ciutadania. Continue afirmant que la informació a la qual faig referència era coneguda per molts membres de la seua primera directiva, ja que ells també formaven part de l'anterior, incloent-hi l'actual president de JLF.

Per tot açò, l'anterior directiva, va decidir que la millor solució per a eliminar el dèficit arrossegat, era fraccionar el deute per a amortitzar-lo en diversos exercicis que permeteren complir amb aquesta obligació i que millorara la capacitat de pagament sense minvar la tresoreria, ni l'activitat fallera, mitjançant un préstec, proposta que prèviament es va consensuar amb l’alcalde. Aprofitant aquesta dinàmica d'actuació es va decidir sol•licitar la quantitat de 50.000 euros, a pagar en 6 anys mitjançant quotes anuals de 9.383’41 euros (capital més interessos). És veritat que amb aquesta operació es va incrementar en 20.000 el deute de 30.000 euros, amb l'objecte d'obtenir diners en efectiu per a fer front a les diferents despeses d'inici de l'activitat fallera, així com als preparatius de la possible nominació de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat (UNESCO).

Seguisc afirmant que les previsions de l'anterior junta directiva, en el cas d'haver guanyat les eleccions eren els següents objectius:

Opció1: cancel•lació total del préstec.

Opció 2: cancel•lació parcial del préstec, a fi de mantenir disponibilitat (dins del programa electoral de l'anterior junta estava programat amb la resultant disponibilitat, després d'amortitzar parcialment el préstec, dotar econòmicament i incrementar premis per a diferents concursos de l'àmbit faller com llibret, teatre, poesia, ninot indultat, monuments, etc.).

És a dir, tots eren coneixedors que amb la pòlissa feien 20.000 euros de diners en metàl•lic que a afrontar despeses i amb els 30.000 restants eixia una quota de 9.383’41 euros anuals per a pagar el total del deute.

Finalment i davant de les paraules no sé si del periodista o de Jaume Bohigues, jo no vaig deixar hipotecada la JLF, tan sols i amb el consentiment de totes les parts, férem un pla de viabilitat financera.

Torne a repetir el que vaig dir en aquella ocasió, Vicent Julio Muñoz i Llorca, en companyia de les seues directives vam treballar de valent per les Falles d’Alzira i tan sols els dic una qüestió, ni en política ni en la guerra val tot i jo afegeix, ni en falles tampoc, per tant, senyor Bohigues, refresque la memòria que vosté també estava assabentat de tot el que passava en la JLF, o no recorda que va ser mà dreta meua al llarg de molts anys.

Ara, si en el que queda d’ací a falles no treballa de valent buscant diners de baix de les pedres, la JLF que vosté presidix no crec que deixarà un bon gust de boca en el seu 75 aniversari, perquè les alternatives que proposa no són dignes de les Falleres Majors i Corts d’Honor d’Alzira i molt menys de la segona potència mundial en Falles, si continua així, per eixe camí segur que baixarem a segona.


Montajes Cebis - Diseño, montaje y suministro de cuadros eléctricos para el control de procesos industriales

y fabricación de maquinaria de todos los sectores.   ._000543

Eureka Centre d’Estudis - Academia especializada en clases de refuerzo para todos los niveles (primaria, secundaria y bachiller)
y de todas las asignaturas.   ._000531 

Dades econòmiques i financeres a 15/05/2017

- Que a la JLF se li atorgà una subvenció per a l'exercici 2016-2017 de 160.000 euros.

- Que amb data 15/05/2017, l'Ajuntament havia abonat la quantitat de 89.077’70 euros.

- Que per tant, amb data 15/05/2017, l'Ajuntament quedava pendent d'abonar de la subvenció 2016-2017 la quantitat de 70.922’30 euros.

- Que la JLF, exercici 2016-2017, va lliurar a l'Ajuntament d'Alzira factures per valor de 162.099’70 euros amb la finalitat que este, poguera liquidar la totalitat del pressupost pendent, o siga els 70.922,30 euros.

- Que l'Ajuntament d'Alzira solament havia ingressat 89.077’70 euros i la JLF havíem pagat als proveïdors 126.268’36 euros, gràcies a la disponibilitat del préstec (20.000 euros, més l'aportació de espònsors i patrocinadors xifrada en 17.190.66 euros). Si fem el compte ixen 89.077’70 euros.

- Que quedaven factures pendents de pagament per valor de 35.831’34 euros.

- Que quedaven pendents de cobrament dels patrocinadors per un valor de 2.700 euros.

- Que amb data 15/05/2017 i després del traspàs de comptes, la JLF disposava d'un efectiu en Caixa-Bank de 7.641’89 euros.

- Que si restem dels 70.922’30 euros de la quantitat pendent d'abonar per l'Ajuntament, els 35.831’34 pendents de pagament, quedava un total de 35.090 euros, que sumats als 7.641’89 i 2.700 dels patrocinadors, l'efectiu real dóna un total de 45.432,85 euros.

Una vegada tancat l'exercici 2016/2017 i sent efectius tant els abonaments com els càrrecs, la disponibilitat què tenia la JLF, era de 45.432,85 euros, quantitat es podia veure incrementada per la condonació de factura d'algun proveïdor que ja ho ha comunicat, quedant aquest import com a ingrés atípic dels patrocinadors.

Afime que la meua junta directiva i jo mateix no vam ser requerits ni notificats per part dels serveis d'intervenció de l'Ajuntament d'Alzira, de cap incidència en les factures i comptes presentats.

 

Vicent J. Muñoz Llorca

 

DACIÓ DE COMPTES QUE VA ACCEPTAR

L'ACTUAL PRESIDENT DE LA JLF

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 
._000609

 

._000612

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
Opinión

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal