Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 17 de febrero de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira presenta, per tercer any consecutiu, el Voluntariat pel Valencià

El Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana es va crear l’any 2005 i, en estos 12 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte prop de 23.000 voluntaris


 ._000496 
.
.-000049

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Alzira i Escola Valenciana han presentat la campanya del Voluntariat pel Valencià, un projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià. Són moltes les persones que desitgen utilitzar el valencià per a comunicar-se i necessiten situacions reals de la vida per a fer-ho.

També les persones que aprenen valencià a les aules necessiten completar l’aprenentatge de la llengua oral. Voluntariat pel Valencià pot ajudar-los a superar la possible inseguretat que provoca l’ús d’una nova llengua.

És una manera de facilitar este contacte personal entre un parlant del valencià i una persona disposada a reforçar l’aprenentatge previ.

Esta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per poder conversar en valencià vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser “llengua d’acollida”.

L’acte va ser presentat per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, que va destacar “la importància de socialitzar el valencià a través de la societat civil en un projecte senzill per a normalitzar la nostra llengua”.

Vicent Moreno, mestre i expresident d’Escola Valenciana, va recalcar que “si hem d’aprendre la llengua cal perdre la por de parlar-la”.

I com a exemple ben il·lustratiu, Vicent Moreno va explicar el cas de Dariana Groza, coordinadora del Programa. Groza és romanesa d’origen i una mostra molt evident que el valencià “és una ferramenta ideal per a integrar els nouvinguts”.

Esta activista va recalcar en l’acte que “si no fem servir la nostra llengua tenim el risc que desaparega i, per això, jo estic compromesa amb l’impuls del Voluntariat”.

La professora Pura Santacreu va aportar el material que es farà servir en la campanya, el qual es compon d’un quadern d’activitats i d’un llibret en què deu escriptores valencianes aporten uns textos sobre diversos aspectes de la cultura valenciana.

Per la seua banda, el tècnic municipal del SERVAL, Jordi Giménez, va explicar el procés perquè la ciutadania pariticipe en el Voluntariat.

El Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana es va crear l’any 2005 i, en estos 12 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte prop de 23.000 voluntaris i voluntàries de 72 localitats diferents.
L’acte és de notable importància tant per a l’ensenyament i promoció del valencià com pel que suposa de projecte d’integració en la nostra societat, per a les persones que venen de fora d’Alzira i de la Comunitat Valenciana i que volen aprendre la cultura, costums i idioma propis dels valencians.

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

asquea2 - 17/02/2019
Per cert, Escola Valenciana continua rebent subvencions de la Generalitat de Catalunya per difondre el catalá per la Comunitat Valenciana?.
Pere Peres - 17/02/2019
uelo asquejat, amb quin desl dos niks vas a quedar-te, trompellot?
Xe que bo - 18/02/2019
Una pregunta vell asquetzat: encara venen patrocini del iran? Olé la curtura aspanya
Fallera - 18/02/2019
Tu dirección de correo electrónico es incorrecta.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal