Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
domingo, 10 de febrero de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Festa dels Arbres d’Alzira reforçarà el Xúquer amb 450 plançons

Es plantaran espècies en perill d’extinció al riu Xúquer


._000595 
 
 ._000560

L'Ajuntament d’Alzira celebrarà hui diumenge 10 de febrer la Festa dels Arbres al riu Xúquer, una jornada que demana la participació de la ciutadania i que consistirà en una plantació de diverses espècies autòctones.

El regidor de Medi Ambient, Agricultura i Consum, Pep Carreres, ha assenyalat al respecte: “Esta activitat complementa les accions d’eliminació de canya que s’han dut a terme des de la Regidoria. La intenció del conjunt del projecte és la de contribuir a la conservació i millora del Xúquer”. Des de l’Ajuntament d’Alzira, “volem reivindicar la integració del riu Xúquer a l’urbanisme i l’activitat d’Alzira, fent especial èmfasi en l’educació mediambiental", ha afegit Carreres.

Des de la Fundació Limne, entitat conservacionista que col·labora estretament amb l’Ajuntament d’Alzira, destaquen sobre el tema: “Entre el conjunt d’espècies que es plantaran a Alzira es troben les fràngules que, com que es troben en perill d’extinció, aportaran singularitat i protecció a este tram del Xúquer”.

Les persones que vullguen col·laborar amb la plantació poden acudir al punt de trobada, baix del pont de Ferro, a les 10 del matí. Durant les quatre hores que es preveu que dure l’activitat es podrà participar en la plantació de 100 exemplars de salzes, 100 llorers, 200 murtes i 50 magraners, entre altres, al llarg del tram comprés entre ambdós ponts. Al punt de trobada hi haurà personal de la Fundació Limne que facilitarà informació sobre l'activitat, així com les plantes i material necessari.

 
Col·laboració entre administracions

Si bé les primeres fases d’este projecte d’eliminació i restauració del bosc de ribera es coordinaren entre l’Ajuntament i la Fundació Limne, durant els últims dos anys s’ha aconseguit sumar també els esforços de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que ha eliminat una hectàrea de canyar, cosa que ha ampliat substancialment la zona d’actuació, i del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) que ha col·laborat en tasques de manteniment, adequació de la zona de plantació i producció de material vegetal. Durant esta mateixa setmana s'han estat realitzant actuacions de plantació i de preparació del terreny amb personal de les brigades de Conselleria, personal municipal del programa T'Avalem, de la pròpia Regidoria de Medi Ambient i de la Fundació Limne.

 
S’estudia sol·licitar la consideració de microreserva

La Regidoria de Medi Ambient i la Fundació Limne estudien actualment sol·licitar a la Conselleria la declaració d’este espai com a microreserva de flora, una figura de protecció que permetria preservar l'inventari vegetal i afavorir la conservació de les espècies botàniques amenaçades que alberga actualment este tram del Xúquer, com la fràngula. Carreres assenyala que “a Alzira hem construït un engranatge entre administracions, entitats conservacionistes i ciutadania que ha permés transformar, en pocs anys, un espai completament degradat en una zona d’alt valor ecològic”.

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialActividades

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 10/02/2019
Muchos arboles plantándolos para luego dejarlos abandonados cayendo sus ramas en las aguas de nuestro rió sin cuidarlos ni podarlos habiendo un mantenimiento . Pena da nuestro rió de lo abandonado que esta, sin cuidarlo el anterior gobierno, mucho paseo Fluvial y las hierbas y las cañas de adorno están, y da mucha tristeza de verlo. En mis 70 años que tengo nunca he visto así nuestro rió. ¡Un abandono total!
Toni - 10/02/2019
Has pinchado varias veces el botón "Enviar" y el sistema te considera spam.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal