Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 28 de diciembre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Diego Gómez: 'Estos pressupostos demostren que les nostres banderes reals són les persones i l'ocupació'

L’Ajuntament d’Alzira presenta el projecte de pressupost per a 2019


 

._000550

 

L’alcalde, Diego Gómez, i el regidor d’Economia, Hisenda i Joventut, Albert Furió, han presentat en roda de premsa el projecte de pressupost municipal per a l’any 2019, que serà sotmés a debat i aprovació en el ple extraordinari d’esta vesprada.

L’alcalde ha començat l’explicació indicant que: “És un pressupost on els ingressos i despeses totals ascendixen a 38.810.008,71 €, augmentant 539.691,55 € (1,41 %) respecte del pressupost de 2018. Es tracta d’un pressupost de continuïtat, per a arrodonir i tancar la legislatura, un pressupost real, d’equip, treballat i de consens, un pressupost per al bon govern de la ciutat”.

Gómez ha continuat exposant les línies generals del projecte de pressupost per a 2019: “En quant als ingressos, continuem amb la reducció d’impostos, que suposen el major ingrés municipal, amb 18 milions d’euros. L’IBI tornarà a abaixar 2 punts. L’IBI d’immobles rústics tornarà a reduir-se en 10 punts i suposa una rebaixa de 20 punts en els dos últims anys. En eixe sentit, cap altre municipi ha ajudat tant a l’agricultura d’una manera directa.” 

En quant a les despeses, l’alcalde ha incidit que “hi haurà un augment en l’apartat de personal, que s’incrementa en 887.355,02 €, açò és, un 5,033% sobre els de l’any passat. Este augment es justifica fonamentalment per una previsió d’augment del 2,25% (uns 600.000 €) de les retribucions de personal al servei de l’Ajuntament (percentatge ja aprovat pel Govern de d’Espanya), i per una modificació de l’estructura organitzativa que afecta a distints departaments de l’estructura organitzativa d’aquest Ajuntament”.

A continuació, el regidor d’Economia, Hisenda i Joventut, Albert Furió, ha entrat més en detall en alguns dels aspectes més importants. Respecte als ingressos, l’Impost de bens immobles la reducció del 2 % suposarà una rebaixa en la recaptació de 243.000 €, però, des del principi de la legislatura, s’ha produït una reducció acumulada del 6 %, unida a una rebaixa dels valors cadastrals del 12 %. Altres aspectes que ha detallat és que s’han consignat les subvencions de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València, que ascendiran a uns 15 milions d’euros, la venda de bens patrimonials, per 193.000 € i que no està prevista la concertació de cap operació de crédit.

En quant a les despeses, Albert Furió, ha incidit en la reducció del deute públic que en 2019 serà de 1.031.430 €. “Hem fet un important esforç en posar ordre i sanejant els comptes que havíem heredat. De les 13 operacions de crèdit que l’Ajuntament tenia concertades, ens quedarem amb només 3. Això ha suposat abaixar el coeficient d’endeutament del 52 % que teníem el 2015 fins el 19,80 % que tindrem el 2019, i se quedarà el deute en acabar el 2019 en 6.500.00 €”.

El regidor ha comentat també que: “En les despeses, sempre hem tingut dos prioritats: Serveis socials i promoció de l’ocupació. En eixe sentit, les partides dedicades a serveis socials han augmentat en 4 anys 800.000 €. En el 2019 augmenten les partides dedicades a subvencions a entitats socials, sent este equip de govern qui més diners ha dedicat a estes entitats; també el fons de cooperació social o el que se dedica al Pla d’Igualtat. Respecte a l’ocupació, hem augmentat en 4 anys el que se dedicava a programes per al foment de l’ocupació, de 832.000 del 2015 a 1.261.000 € que contemplem per a 2019”.

Furió ha finalitzat la seua intervenció indicant que “també hem augmentat en aquelles qüestions que, des de l’equip de govern considerem molt importants com són la cultura (amb la que hem augmentat pressupost però també qualitat i diversitat que ha tingut molt bona acollida), joventut, medi ambient, esports, sanitat i educació. També hi haurà 30.000 € d’ajudes per a les persones afectades per les pluges de novembre en els seus vehicles que se tramitaran segurament al febrer. Per últim, ha detallat algunes de les inversions, com la 3a fase del Palau de Cassasús, la 4a fase del Casal Jove, continuar amb el nou edifici de la Policia Local o els 20.000 € per a retirar el fibrociment del centre d’ADISPAC. En total ascendixen a 1.031.430 €, dels quals 193.419,00 € es finançaran amb càrrec a la venda de sòl de caràcter patrimonial.

Per a acabar esta presentació, l’alcalde, Diego Gómez, ha fet un resum de tot el que han exposat: “El projecte de pressupost municipal per a l’any 2019 és un pressupost de continuïtat, d’un govern que està al costat de les persones, del poble, perquè eixa és la nostra bandera, la bandera que cal reivindicar, més que les banderes polítiques, i ho hem demostrat des del principi de la legislatura. Hem fet una ciutat de canvi però ara volem construir una ciutat de futur”. 

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Economía
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Fallera - 28/12/2018
¡ No havia caido yo en que hoy era el dia de los inocentes !
Que graciosa a estado esta noticia
Jose - 28/12/2018
Que guasa tiene el Diego. Esto es una inocentada. Ya sabemos que tu única bandera es la estelada de tus amos.
Alfredo Escrivá - 29/12/2018
¿ Como dice el señor alcalde, presupuestos?.
Señor Alcalde, usted me conoce muy bien, usted conoce mis intenciones, conoce algunas de nuestras ideas ¿ usted dice que eso son que?.
Mire ustedes engañaron a la ciudadanía de Alzira en el 2015 con sus programas electorales y sus promesas, hablo en plural porque incluyo a el PSOE y a EU , ustedes presentaron unos proyectos que en lo que va de legislatura casi 4 años no han cumplido, ustedes no han cumplido ni el 40 % de sus programas electorales y para mas inri, ustedes no han ayudado a los agricultores, a los comerciantes ni a los pobres y esas eran sus banderas.
Ustedes prometían rescatar personas, crear empleo, la señora Aguilar prometía una paga de 426 euros que ningún alzireño a cobrado, el señor Pascual prometía eliminar cierta tasa por ser injusta y no lo ha cumplido es mas la subió un 31 %.
Ustedes alardean bajar impuestos, ¿ que impuestos han bajado ustedes realmente? .
Eso no son unos presupuestos para Alzira señor Gómez, eso no son presupuestos para mejorar la calidad de vida de la ciudadanía de nuestra ciudad, eso no son presupuestos para ayudar a los pobres, ni autónomos .
El IBI rústico debe bajarse un 50 % y usted lo sabe , pero no se preocupe señor alcalde , ya vera usted lo que son los presupuestos que nuestra ciudadanía necesita , y lo sabe.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal